Sürgetővé vált a mobil adatvédelmi szolgáltatások bevezetése

forrás Prim Online, 2012. április 24. 14:59

Az okostelefonok számának, és ezzel együtt a készülékeket fenyegető veszélyeknek az ugrásszerű emelkedésével a Nokia Siemens Networks mobil biztonsági csomagot vezet be intelligens eszközök, például okostelefonok és táblaszámítógépek számára. A piacon elérhető, eszközalapú és sok esetben gyártóspecifikus megoldásokkal szemben a Nokia Siemens Networks mobil biztonsági csomagja eszköz- és hálózatalapú biztonsági megoldások együttesével nyújt a készülék típusától és gyártójától független, teljes körű, egyszerűen használható védelmet. A hálózatot és a készüléket is védő megoldással a szolgáltatók komplex biztonsági szolgáltatást nyújthatnak előfizetőiknek.

Az előfizetők mintegy 84%-a az intelligens eszközén bárhol és bármikor hozzáférhet értékes üzleti és magáncélú adatokhoz és tartalmakhoz. Ők egyre vonzóbb célpontot jelentenek a kiberbűnözők és hekkerek számára. A kockázat ellenére a felhasználók kevesebb mint fele zárja le billentyűzárral vagy jelszóval okostelefonját, s csak 29%-uk gondolkozott azon, hogy vírusirtóval védje készülékét*.

A felmérések szerint a mobiltelefon-használók bár aggódnak a biztonságért, de a gyakorlatban vajmi keveset tesznek érte. Így például az előfizetők 62%-a a forrás megbízhatóságának ellenőrzése nélkül tölt le alkalmazásokat, 66%-a folyamatosan bejelentkezve hagyja a mobiltelefonos alkalmazásfiókokat, ha teheti, 41%-a ritkán vagy sohasem módosítja okostelefonja biztonsági beállításait, valamint 60%-a szerint jó lenne, ha egyszerűbb lenne a hitelesítés a mobilalkalmazásokban.

Helyzetükből adódóan leginkább a mobilszolgáltatók képesek arra, hogy a mobil-szélessávú előfizetőknek biztosítsák a teljes körű és kényelmes biztonságot. Mindehhez a szolgáltatók felhasználhatják a Nokia Siemens Networks eszköz- és hálózatalapú védelmet egyesítő mobil biztonsági csomagját, amellyel üzleti és lakossági ügyfeleiknek is komplex biztonsági szolgáltatást nyújthatnak.

A meglévő előfizetéseket biztonsági szolgáltatással kiegészítve a szolgáltatók új üzleti lehetőségeket alakíthatnak ki, javíthatják az ügyfélmegtartási mutatókat, a biztonságos környezet ráadásul egyéb szolgáltatásaik fokozott használatát is ösztönzi. Ezenfelül a megoldás előnyei közé tartozik a szolgáltató saját hálózatának és rendszereinek védelme, valamint a biztonsági események kivédéséből adódó megtakarítások az ügyfélszolgálat és a technikai támogatás oldalán.

A felhasználók egyetlen féltől kapnak web- és üzenetbiztonsággal kiegészített mobileszköz biztonsági, eszközkezelési és biztonságos távoli hozzáférési szolgáltatást. Mindezt egyszerűen, mindig naprakészen, a készülék teljesítőképességét és akkumulátoros üzemidejét nem rontva.

Az új mobil biztonsági csomag úgy egészíti ki a hálózatalapú „Security as a Service” (biztonság, mint szolgáltatás) megoldást, hogy az okostelefonokra és táblaszámítógépekre  a magán és vállalati felhasználók számára egyaránt teljes körű védelmet nyújt az alábbiakkal:

·    Mobileszköz Biztonság (vírusirtó, személyi tűzfal, böngészővédelem);
·    Mobileszköz Kezelés (szükség esetén a készüléken lévő adatok távolról történő kezelése: lezárása, törlése, mentése és visszaállítása);
·    Önkiszolgáló portál az eszközkezeléshez;
·    Biztonságos távoli hozzáférés.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46