4G mobilinternet-technológiát visz a Telekom az úszó EB-re

forrás Prim Online, 2012. május 24. 11:10

A Magyar Telekom a legmodernebb informatikai és telekommunikációs szolgáltatásait – többek között negyedik generációs mobilinternet-technológiát (4G/LTE) és optikai hálózatot – vonultatja fel az úszók debreceni Európa-bajnokságán.

A Telekom műszaki szakemberei az esemény helyszínéül szolgáló Debreceni Sportuszoda és az optikai gerincvezeték közötti távolságot 10 gigabitet biztosító üvegkábellel kötötték össze, amely mellé mikrohullámú adatátviteli rendszert is kiépítettek, így garantálva a verseny informatikai hátterének biztonságos üzemeltetését. Munkájuknak köszönhetően a televíziós és rádiós újságírók, a hírügynökségek munkatársai és velük együtt a sportmédia valamennyi jelenlévő képviselője igény szerint válogathat a bérelt vonalak, a WLAN kapcsolat, az ISDN szolgáltatás és négy féle WIFI hálózat között, így maximális gyorsasággal kommunikálhatnak és továbbíthatják írásos és képes beszámolóikat a világ különböző részeire.

Telekomnak köszönhetően a sportuszodában 210 darab végpont került: többek között 100 darab ISDN és analóg telefonos végpont, 30 tévékészülék-, 27 wifi-kiszolgálópont, 12 darab rendkívül nagy adatátviteli sebességet biztosító internetes csatlakozás a közvetítőkamionnál valamint 4 darab az eseményt közvetítő óriáskivetítőnél. A kivetítők egyike a verseny helyszínétől több kilométernyi távolságra, az egyetemi városrészben helyezkedik el. Természetesen a Telekom a sportolókra, edzőkre és az újságírókra is gondolt: részükre zárt láncú tévéadást biztosító hálózatot alakított ki: a képernyőkön a verseny televíziós közvetítése látható HD-minőségben, emellett megelevenednek a viadal helyi információi is (például a futamok beosztása) normál felbontásban. További látványosságként az uszodában található óriáskivetítőkön telekomos képjelszolgáltatás révén jelennek meg a tévéközvetítés képsorai.

Érdekesség, hogy a Telekom a kontinensviadal mobil adat- és hangforgalom biztosítására mobil-bázisállomást állított fel a sportlétesítmény közelében. A versenyépületen belüli 3G-s és LTE-forgalom biztosítását segítő szerkezetet egy 7,5 tonnás teherautó szállította a helyszínre. További érdekesség, hogy a Telekom hosszú hetek munkájával összesen 5700 méternyi UTP hálózati kábelt épített ki, és gondoskodott arról, hogy az 1160 méternyi optikai kábel is időben rendelkezésre álljon.

A vállalat számára az Európa-bajnokság kitűnő alkalmat jelent arra, hogy működés közben mutathassa be legmodernebb technológiáit, miközben a helyszínen három képernyős szolgáltatásaiból is teljes portfólióval van jelen.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17