Online panaszkezelő rendszer indul Veszprémben

Az IBM a Pannon Egyetemmel közösen dolgozta ki az okos megoldást

forrás Prim Online, 2012. június 1. 14:02

Mostantól üzenetrögzítő helyett online ügykezelő felület fogadja a veszprémiek panaszait. Az IBM Magyarország és a Pannon Egyetem közösen fejlesztett rendszerében bármilyen bejelentést meg lehet tenni, a parlagfű veszélytől az úthibákig vagy az illegális szemétlerakásig. A panasz útja innentől kezdve elektronikusan nyomon követhető, a bejelentőt SMS-ben is értesítik az ügy alakulásáról. A panaszkezelő rendszert pénteken mutatták be a közönségnek.

A Magyar Tudományos Akadémia 2011-ben az IBM Magyarország megbízásából hazai városok informatikai és információs társadalmi infrastruktúrájáról készített felmérést. Az Okos városok kutatás azt vizsgálta, milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy egy település élhetőbbé, intelligensebbé váljon.  A lehetőségek feltérképezéséhez figyelembe vették a vizsgálatban résztvevő települések adottságait és jellegzetességeit, ennek alapján fogalmaztak meg fejlesztési javaslatokat a városok számára. Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter a tanulmány tavalyi bemutatásakor a Veszprémben létrejött az önkormányzati szféra, a tudományos világ és az innovációt ösztönző ipar példamutató összefogásának nevezte.

Egy okos megoldással előrébb
Idén tavasszal a megfogalmazott javaslatok fejlesztésekben valósultak meg. A tanulmány rámutatott, hogy a veszprémi önkormányzat belső folyamatainak hatékonyságát jelentősen javítaná egy elektronikus ügyintézést támogató rendszer bevezetése. Az IBM Magyarország az Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának felkérésére kutatás-fejlesztési megállapodás megkötésével megbízást adott a Pannon Egyetemnek a rendszer kidolgozására. Részletes egyeztetések alapján – az önkormányzatnál már működő informatikai rendszereket is felmérve és alapul véve – Veszprém a panaszkezelési folyamatok optimalizálása mellett döntött.  A városvezetők reményei szerint a platform elindítása az első lépés lehet Veszprémben egy teljesen elektronizált, az élet minden területére kiterjedő városi ügyintézési rendszer kiépítésében.

Panasz nyomkövetővel

A bemutatóra szervezett sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester méltatta a technológiai újítást. A polgármester elmondta, az önkormányzat az állampolgári észrevételek kezelésére korábban egy zöld számos, üzenetrögzítős megoldást alkalmazott, amely a gyors reagálásnak határt szabott a maga nehézkességével. Az új rendszer minden vonatkozásban az állampolgári igények magasabb szintű kielégítését teszi lehetővé, hiszen a bejelentés azonnal megjelenik a kompetens ügyintéző számítógépén, és késlekedés nélkül megkezdhető a szükséges beavatkozás. A bejelentő az ügy minden lépéséről értesül: bejelentésének státuszát a városi weblapon tudja nyomon követni, bizonyos mozzanatokról pedig SMS-ben is információt küld a rendszer. A felsorolt előnyökön túl az újítással jelentős munkaerő- és irodaköltség is megtakarítható.

Együtt az egyetemmel
Parlagfűveszély, elmaradt szemétszállítás, áramkimaradás, csőtörés, csúszós utak – csak néhány példa, hogy milyen típusú panaszok kezelését végzi majd a rendszer. A panaszdokumentum életútja a feldolgozás lépéseinek rögzítésével az ügyintézők számára egyértelműen követhetővé válik, az állampolgárok és a hivatal dolgozói statisztikai kimutatásokon keresztül kapnak értesítést az ügyintézés sikerességéről.

Az IBM szoftvermegoldásokon alapuló rendszer fejlesztését és üzemeltetését az egyetem végzi, amihez a nagyvállalat értékes szakmai konzultációval nyújt támogatást. A fejlesztéseket a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának szakemberei végezték. Az intézmény több területen is együttműködik a céggel és Veszprém városával az élvonalbeli technológiák támogatójaként. A Pannon Egyetemen az oktatás-kutatás és innovációs fejlesztések egymást erősítő egységét valósítják meg, a legújabb eredményeket mindhárom területen hasznosítják.

"Az IBM Smarter Cities azaz Okos Városok kezdeményezéséhez kapcsolódva ez a veszprémi fejlesztés is lehetőséget nyújt arra, hogy a város polgárai megtapasztalhassák azokat az előnyöket, amelyeket a modern informatikai eszközök alkalmazása nyújt a közigazgatásban. Egy kis lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy az IBM által kínált technológiák segítségével a hivatali ügyintézés kényelmesebb, gyorsabb, átláthatóbb, és olcsóbb legyen” – fogalmazott Pongrácz Ferenc, az IBM szolgáltatási üzletágvezetője.

Az online panaszkezelő szolgáltatás itt érhető el.

Kulcsszavak: e-government

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59