Újraindult a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapja

MTI Sajtóadatbank, 2012. június 5. 08:34

Újraindult hétfőn a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Schmitt Pál lemondása óta szüneteltett honlapja.

A keh.hu című főoldalon a rendszerváltozás utáni valamennyi államfő portréja látható Áder János köztársasági elnök arcképe mellett.
A KEH új honlapja jelkép- és színhasználatában is eltér a korábbitól: míg a hivatal Schmitt Pál elnöksége idején az 1919-1938 között használt, úgynevezett angyalos címert alkalmazta aranybarna színben, addig most a kiegyezés, illetve a rendszerváltozás után használt kiscímer tűnik fel a sötétkék hátterű nyitóoldalon.
A hivatal internetes oldalán tájékoztatást ad az államfő feladatairól, így például az állampolgársági és kegyelmi ügyek általános szabályairól, menetéről, valamint a köztársasági elnök által adományozható kitüntetésekről. Feltüntetik a köztársasági elnök hivatalának szervezeti struktúráját, továbbá a nemzeti jelképek címszó alatt elérhető az év elején hatályba lépett alaptörvény teljes szövege.
Az oldalon számos idézet található Áder János megválasztásakor és beiktatásakor elmondott beszédeiből. Ahogy ezekben, úgy az interneten is kiemelt szerepet kap Kölcsey Ferenc "A haza minden előtt" jelmondata.
A KEH honlapja akadálymentes változatban, illetve angol nyelven is elérhető.

Kulcsszavak: média e-government

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52