Az LG Optimus 4X HD négy maggal hódít Európában

forrás Prim Online, 2012. június 11. 12:30

Az LG Electronics (LG) júniusban megkezdi a Mobil Világkongresszuson (MWC) februárban bemutatott LG Optimus 4X HD forgalmazását, elsőként Európában. A négymagos okostelefon NVIDIA Tegra 3 processzort, True HD IPS kijelzőt és igen erős, 2150 mAh kapacitású akkumulátort kapott.

Az LG legújabb Android 4.0-s Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtató készüléke számos lenyűgöző technikai paraméterrel büszkélkedhet. Villámgyors működését az NVIDIA Tegra 3–as processzorának köszönheti, ami a négymagos okostelefonok körében legnagyobb, 2150 mAh-es akkumulátorral, és a 4,7 hüvelykes True HD IPS kijelző egyedülálló, nagy felbontású vizuális élményével egészül ki. Az MWC óta az LG Optimus 4X HD készülékbe új SiO+ akkumulátortechnológiát, a roppant hasznos Quick MemoTM funkciót, valamint fejlettebb multimédiás élményt biztosító Media PlexTM szolgáltatást is beépítettek.

Az LG Optimus 4X HD modell a maximális energiahatékonyság és kiemelkedő teljesítmény érdekében az NVIDIA 4-PLUS-1 négymagos mobilprocesszorával, a Tegra® 3-as chippel is felszerelték, amely valójában egy ötödik magot is használ. A kitűnő teljesítmény eléréséhez a Tegra® 3 csak akkor működteti mind a négy magot, amikor arra szükség van, készenléti üzemmódban azonban az ötödik, energiatakarékos magot használja. A jövőben egy frissítést követően az LG Optimus 4X HD-n elérhető lesz az Eco Mode üzemmód, amellyel a felhasználó a Tegra 3 bármelyik magját leállíthatja, így az energiafelhasználás és a teljesítmény még jobban kézben tartható lesz.
A 2150 mAh-s eltávolítható akkumulátor a fejlett SiO+ technológiának köszönhetően nagyobb energiasűrűséget, ezáltal magasabb teljesítményt és hosszabb üzemidőt biztosít anélkül, hogy ez a készülék karcsúságának rovására menne.

Az készülék UX felületén elérhető új szolgáltatások egyike a Quick MemoTM, amely elsőként az Optimus Vu-ban jelent meg, az LG Optimus 4X HD-n viszont már egy újabb verzió fut. A Quick MemoTM nem egy alkalmazás, hanem az Optimus 4X HD operációs rendszerének integrált része, és bármely alkalmazásból, így például játékokból és videolejátszókból is elérhető. A funkcióval jegyzeteket készíthetünk a kimerevített képernyőre, amelyeket aztán menthetünk, vagy igény szerint meg is oszthatunk. Segítségével a jegyzetekbe URL-címek ágyazhatók, így a webhelyek közvetlenül is elérhetők a felhasználók számára.

A Media PlexTM az Optimus 4X HD legújabb funkciója: olyan szoftveres szolgáltatások gyűjteménye, amelyekkel a képek és a videók a számítógépeken megszokott minőségben jeleníthetők meg az okostelefonunkon. A Media PlexTM innovatív szolgáltatásai közé a következők tartoznak:
- Az ujjbeggyel történő keresésnek köszönhetően a folyamatjelző sávot megérintve a videó bármely képkockájának előnézete megtekinthető;
- Az élő nagyítás és kicsinyítés segítségével a videok lejátszása során a felvétel a képernyő megérintésével tetszőlegesen zoomolható;
- A videosebesség-vezérlési funkcióval pontosan szabályozható a videolejátszás sebessége;
- A miniatűr lejátszási listával teljes képernyős videolejátszás közben is megtekinthető a játszott videók miniatűrképe.

Az Optimus 4X HD fejlett, 8 megapixeles hátsó megvilágítású (BSI) kamerájának hasznos új funkciójával több kép közül választhatjuk ki a legjobban sikerült felvételt, akár már rögtön az exponáló gomb felengedése előtti pillanatban készült képet is. Mindemellett az MHL (Mobile High Definition Link) és a DLNA szabványok támogatásának köszönhetően a telefon többféle módon csatlakoztatható televíziókhoz és egyéb otthoni készülékekhez.

Az Optimus 4X HD elsőként Európában lesz kapható, a készülék hazai bevezetéséről a későbbiekben adunk tájékoztatást.
 

Kulcsszavak: mobiltelefon okostelefon LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05