Új irányítási struktúráról döntött a Magyar Telekom Igazgatósága

forrás Prim Online, 2012. június 19. 10:03

Új irányítási struktúra bevezetéséről döntött a Magyar Telekom igazgatósága, két vezérigazgató-helyettes is távozik a cégtől.

A társaság közleménye szerint a felsővezetők száma nem változik, továbbra is az elnök-vezérigazgató és nyolc vezérigazgató-helyettes alkotja a vállalat operatív vezetéséért felelős ügyvezető bizottságot. Ugyanakkor a szervezeti változásokkal összefüggésben Király István marketing vezérigazgató-helyettes munkaviszonya közös megegyezéssel 2012. június 30-án megszűnik. A marketing vezérigazgató-helyettes feladatait a szervezeti változások hatályba lépéséig, az év végéig Szabó Melinda lakossági szegmensmarketing igazgató látja el. A jelenlegi marketing vezérigazgató-helyettesi pozíció megszűnik.

 

Maradi István műszaki vezérigazgató-helyettes közös megegyezéssel szintén távozik a Magyar Telekomtól 2012. július 31-ével. Utódlásáról később döntenek - áll a közleményben.

A 2013 januárjától kezdődő változások célja, hogy a Magyar Telekom az ügyféligények változására és a piaci kihívásokra rugalmasan és időben reagálva képes legyen kiaknázni az új, innovatív szolgáltatási és üzleti lehetőségeket.
A társaság alaptevékenységét az új online képességek és a digitális otthon irányában bővíti, erősítve jelenlétét a nem hagyományos üzleti területeken is.

Az új szervezeti struktúrában önálló irányítási területek feladata lesz a három alapvető ügyfélszegmens, a lakossági, a kis- és középvállalati, illetve a nagyvállalati terület kiszolgálása.

 

A közlemény idézi Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgatót, aki elmondta, az elhatározott átalakítások eredményeként a cég hosszú távú fenntarthatóan és nyereségesen működik úgy, hogy a beruházások is megtérülnek.

Az igazgatóság döntése alapján az értékesítési és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes pozíció átalakul és átnevezik, a jövőben lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozícióként működik.

Új, kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozíció jön létre az érintett ügyfélkört kiszolgáló terület irányítására.
A jelenlegi vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettes pozíció megmarad, míg a jelenlegi stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes felelősségi területe átalakul és átnevezik: a pozíció neve a jövőben üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes lesz.

A tájékoztatás szerint a Magyar Telekom az új stratégiai irányokról és a működési modellről ősszel ad további tájékoztatást.
Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató a távozó felsővezetőkről elmondta, Király Istvánnak és Maradi Istvánnak sokat köszönhet a Magyar Telekom, munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a vállalat innovatív és minőségi szolgáltatóként piacvezetőként vehet részt a versenyben.

Kulcsszavak: +céginfo Magyar Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17