Sharp: új, 70 colos professzionális Multi-touch LCD kijelző az IFA kiállításon

forrás Prim Online, 2012. augusztus 31. 09:56

Sharp Visual Solutions Europe felfedi legújabb prototípusát a professzionális felhasználóknak szánt, 70 colos interaktív LCD kijelzőből az augusztus 31-től szeptember 5-ig tartó berlini IFA kiállításon. A nagyfelbontású QFHD (3840x2160 pixeles) kapacitív monitor lehetővé teszi az együttműködést azáltal, hogy akár több felhasználó is interakcióba léphet vele egyszerre. Szintén bemutatja a Sharp első QFHD asztali monitorát, egy 32 colos kijelzőt, aminek alapja egy IGZO (indium-gallium-cink-oxid) panel, amely a megszokottnál jóval nagyobb felbontást tesz lehetővé alacsonyabb energiafogyasztás mellett és akkor még nem esett szó egy, a professzionális felhasználóknak szánt 90 colos full HD monitorról. Minden a Sharp által bemutatott kijelző teljes LED-háttérvilágítással rendelkezik, ami alacsonyabb energiafogyasztással jár együtt. 

IFA, Berlin 2012 – A 70 colos interaktív kijelző a csapat együttműködésének interaktív festővászna, amit akár állítva, akár fektetve elhelyezhetünk, de akár „interaktív asztallapként” is funkcionálhat. A kijelző kinézete igen kellemes, a kerete szinte láthatatlan, ugyanis üvegből készült. A 3840x2160 pixeles, ultramagas felbontása igazán éles képen és a legmagasabb szintű érintőképernyős funkcionalitást nyújtja. A kijelző kiválóan alkalmazható, kereskedelmi, mérnöki, vállalati területeken, élő közvetítéseknél, vagy akár múzeumokban és kiállításokon. 


A Sharp Az IFA kiállításon az egy új, 90 colos, professzionális piacra szánt monitort is bemutat. Arra tervezték, hogy kielégítse a nagy kijelzők iránt a kereskedelemben, a szállításban és a múzeumokban/kiállításokon jelentkező egyre erőteljesebb igényt, miközben a legjobb teljesítményt nyújtja az ügyfelek számára fontos paramétereknél. A full HD felbontású (1920x1080 pixeles) nagy fényességű kijelző képes igen magas kontraszt elérésére a háttérvilágítás fényerejének lokális szabályozásával. Mindemellett az eszköz kihelyezése jóval egyszerűbb, mint a hasonló méretű plazmamonitoroké, köszönhetően jelentősen kisebb súlyának és számos csatlakozási és beállítási lehetőségének.

Új IGZO monitor


A Sharp új QFHD felbontású (3840x2160 pixeles), 32 colos osztályba tartozó (31,5 colos) monitora melyet szintén az IFA kiállításon mutatnak be, az első monitor, amit IGZO technológiával gyártanak. Az IGZO technológia az elektronok jóval nagyobb mobilitását teszi lehetővé, fényesebbé teszi a képet és nagyobb felbontás érhető el vele, mivel adott területen több pixel fér el, mint a hagyományos LCD kijelzőkben aktív rétegként használt amorf szilícium esetén. A filmtranzisztor réteg vékonyodásának köszönhetően kevesebb háttérvilágításra van szükség. A kijelző által létrehozott rendkívül éles és tiszta képek különösen hasznosak lehetnek olyan felhasználók számára, akik nagy részletességű képekkel dolgoznak (grafikusok, mérnökök, filmes szakemberek, stb).
Még több érintési opció


Az új termékek mellett a Sharp kiállítja meglévő BIG PAD interaktív kijelzőit is, a PN-L602B-t, PN-L702B-t és a PN-L802B-t (60, 70 és 80 colos modellek). A BIG PAD használható írásra, rajzolásra a tartalmalmakkal való interakcióra, de működik hagyományos kijelzőként és videokonferenciák lebonyolításánál is hasznos. Számos applikáció bemutatója megtekinthető lesz a kiállításon, olyanok is, melyeken a BIG PAD PC-vel vagy tablettel működik együtt.

Kulcsszavak: Sharp monitor LCD

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja az új léghűtő termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette az ASTRIA 200/400/600 ARGB Sync CPU-hűtőit. Imádkoztál vagy kérted már azt a csillagoktól, hogy megtaláld az ideális léghűtést? Az ASTRIA ARGB sorozat az a bizonyos! Ez egy vadonatúj léghűtés sorozat, melynek felső borításán ragyogó meteorzápor fényeffektek láthatók, ami tökéletesen passzol az elegáns, tetőtől-talpig fekete kialakításhoz, és tényleg úgy néz ki, mint egy igazi meteorzápor egy csillagfényes éjszakán. Ráadásul az ASTRIA ARGB sorozat továbbfejlesztett CT120 ARGB-ventilátorokkal érkezik, amelyek megnövelt légáramlást biztosítanak csúcskategóriás CPU-id hűtéséhez.

2024. április 11. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09