Kétszer aktívabbak a fiatalok

Czipperer Dia, 2012. október 24. 14:54

Nem az evésről vagy a háziírásról van szó: tavalyhoz képest kétszer akkorára nőtt a kommunikációs aktivitásuk. Csak sajnos nem a személyes beszélgetések terén.

Tavaly hetente átlagosan 91 üzenetet küldtek barátaiknak, ismerőseiknek, míg az idei kutatás ennek dupláját (193) igazolja. Vagyis a személyes beszélgetéseket lassan felváltja az üzenet és a chat. Ez az ugrásszerű növekedés az okostelefonoknak, táblagépeknek is köszönhető, hiszen egyre több fiatal rendelkezik ilyen készülékkel. Emellett egyre inkább az internet és ezen belül is a közösségi média köti le a figyelmüket, és nem TV.

Szóval a gyerekek a gép előtt görnyednek, a TV-képernyőt lecserélték a monitorra. Valójában így is ugyanott vagyunk: keveset mozognak, és akár tanulás helyett is a neten lógnak.

 

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek a legnépszerűbb autómárkák

A Picodi.com kutatócsoportja megvizsgálta mely autómárkák iránt érdeklődnek a legjobban az internet-felhasználók Európában.

2021. május 16. 16:11

A digitalizáció hozza helyzetbe a hazai vállalkozásokat

A Vodafone Group megbízásából átfogó tanulmány készült az EU tagországok gazdaságának és társadalmának digitális fejlettségéről. Az eredmények rámutattak: a digitális fejlettség jelentős nemzetgazdasági befolyással bír. A hazai szolgáltatóknak is köszönhetően Magyarország digitális infrastruktúrája Európa élmezőnyéhez tartozik, a vállalkozásoknak azonban csak egy kis része használja ki a digitalizáció nyújtotta előnyöket. Ennek apropóján a Vodafone összegyűjtötte, mely területeken javulhat a hazai vállalkozások hatékonysága és versenyképessége, valamint hol válhatnak eredményesebbé az online tér adta lehetőségek kiaknázásában.

2021. május 16. 13:28

Jól vizsgáztak eddig a pandémia alatt a magyar IT vezetők

A koronavírus-járvány szélsőséges terhelés alá helyezte a hazai vállalatok informatikai részlegeit, hiszen a home office, a digitális munkavégzés és kapcsolattartás, a szolgáltatások és az ügyfélmenedzsment online térbe költözése miatt az IT-t kiemelten érintette ez az időszak. Szárnyra kapott a digitális transzformáció: a cégek sokkal nagyobb figyelmet fordítottak a felhő alapú technológiákra, az adatmenedzsmentre, az agilis szemlélet pedig a szervezetek egészét áthatotta - az informatika a túlélés és a siker kulcsa lett egyben. Hogyan készülnek a jövőre és milyen tanulságokat vontak le a pandémiából a hazai IT-vezetők? A Stylers Group erre a kérdésre kereste a választ.

2021. május 16. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35