Webes kisalkalmazást indít a Puzzled by Policy

MTI Sajtóadatbank, 2012. december 20. 08:09

A bevándorlás különböző vonatkozásaival foglalkozó Puzzled by Policy projekt webes kisalkalmazást (widgetet) indított útjára. A magyarul is elérhető alkalmazás végigkalauzolja a felhasználókat a bevándorlás különböző vonatkozásain és segít feltérképezni egyéni nézeteiket, valamint lehetővé teszi azok összevetését a szakpolitika formálásában aktív pártok és civil szervezetek álláspontjával.

A széles körű társadalmi párbeszéd érdekében a widget beágyazható bármely honlapba, blogba vagy Facebook-oldalba. Az alkalmazásban elérhető kvízen végighaladó felhasználó a Puzzled by Policy fórumához jut, ahol számos vita zajlik olyan témákban, mint például az illegális bevándorlás Európába vagy az alapjövedelemhez való jog - emelték ki.

A szervezők hangsúlyozták, hogy az internetes viták, véleménynyilvánítások akár a jogalkotást is befolyásolhatják, hiszen helyi, nemzeti, valamint európai döntéshozók is összefoglaló jelentéseket kapnak az állampolgári véleményekről, cserébe a platform helyet biztosít hivatalos visszajelzéseiknek, amelyeket bárki megtekinthet és kommentálhat.

A Kuszák a közügyek? Segítünk az EU aktív polgárává válni (Puzzled by Policy? Helping you be part of the EU) elnevezésű program februárban indított bevándorlás-szakpolitikai fórumot az interneten, amelynek célja, hogy segítsen eligazodni a magyar és az uniós jogban, valamint az EU szakpolitikai kérdéseiben.

A 2010 októberében kezdődött, három évre szóló Puzzled by Policyt egy kilenc ország szervezetei alkotta konzorcium irányítja, a programot az Európai Bizottság is támogatja. A magyar program koordinátora a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

Kulcsszavak: onlineszolg EU jog

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Lemaradunk, ha nem tanuljuk meg használni a mesterséges intelligenciát

Megállíthatatlan a mesterséges intelligencia (MI) térhódítása a magyar iskolákban: a tanárok közel 40 százaléka és a diákok harmada rendszeresen használja a technológiát, amely tízből kilenc pedagógus szerint 2-3 éven belül át fogja alakítani az oktatást. 

2024. június 21. 16:18

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6.8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon, mely a jelenlegi makrogazdasági környezetben szinte ritkaságszámba megy a szektorban. 

2024. június 21. 14:40

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Formatervezésiminta-oltalom védi a Széchenyi István Egyetem világrekorder autóját

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít szellemi vagyonának védelmére: az intézmény kutatóinak és hallgatóinak munkáit bejegyzett szabadalmak, mintaoltalmak és védjegyek sora óvja. Ezúttal a SZEnergy Team háromszoros világbajnok autójának alakját helyezték formatervezésiminta-oltalom alá, amely jogilag is garantálja, hogy a hallgatói mérnökcsapat nyerő karosszériája a jövőben is utánozhatatlan maradjon.

2024. június 21. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02