A Facebooknak szembe kell néznie a gyors növekedés kockázatával

Czipperer Dia, 2013. február 21. 14:19

A Facebook közösségi oldal tavaly év végén lépte át az 1 milliárdos felhasználói küszöböt. A túl gyors növekedésnek azonban hátrányai is vannak, amelyre Eduardo Saverin, a cég társalapítója hívta fel a figyelmet.

 

 

A Facebook rohamos növekedésével a vállalatnak is lépést kell tartania, hiszen meg kell küzdeniük azzal, hogy folyamatosan oktassák az ügyfeleket, kormányokat az adatvédelmi kérdésekről.

Eduardo Saverin, a cég társalapítója a Wall Street Journal szingapúri konferenciáján felhívta a figyelmet arra, hogy a növekedés egy „hatalmas eszköz”, ugyanakkor a túl gyors ütem a legnagyobb kockázatot is jelenti. „Ha túl gyorsan növekedsz, nehéz navigálni, oktatni” – mondta.

Saverin azt is kiemelte, hogy a Facebook más cégek által is fenyegetve van: próbálják megtörni az uralmát a közösségi média piacon – fogást keresnek rajta. Zuckerberg elmondása szerint ebben az évben 50%-kal növelik majd a kiadásokat: bővítik a csapatot, valamint a hirdetők számára új eszközöket biztosítanak, amelyekkel képesek lesznek felvenni a versenyt.
 

Forrás: Bloomberg.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

1 millió eurós befektetést kapott egy magyar fenntarthatósági startup

Jelentős összegű befektetést kapott a denxpert EHS&S software nevű magyar startup, amely környezet- és munkavédelmi, illetve fenntarthatósági adatok gyűjtésében, kezelésében és auditbiztos reportolásában segíti a vállalatokat. A régióban piacvezető cég skálázásra és nemzetközi terjeszkedésre használja majd az Óbuda Uni Venture Capital (ÓUVC) és a Sofia Angel Ventures (SAV) közös befektetését. 

2024. június 22. 12:10

K&H: példaszerű szövetség a mesterséges intelligencia-fejlesztés terén

A természetes emberi beszéd működésének alaposabb megértését célozza az a kutatási együttműködési megállapodás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem és a K&H Csoport képviselői írtak alá. A kutatási együttműködés célja a természetes nyelvi megértés finomítása és integrációja olyan, minden K&H-ügyfél számára elérhető digitális asszisztens számára, amelynek a működése mesterséges intelligencián (AI) alapul.

2024. június 22. 10:29

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Lemaradunk, ha nem tanuljuk meg használni a mesterséges intelligenciát

Megállíthatatlan a mesterséges intelligencia (MI) térhódítása a magyar iskolákban: a tanárok közel 40 százaléka és a diákok harmada rendszeresen használja a technológiát, amely tízből kilenc pedagógus szerint 2-3 éven belül át fogja alakítani az oktatást. 

2024. június 21. 16:18

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6.8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon, mely a jelenlegi makrogazdasági környezetben szinte ritkaságszámba megy a szektorban. 

2024. június 21. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02