Jól jött a filmiparnak a Megaupload leállása

Czipperer Dia, 2013. március 8. 11:34

A Megaupload online filmmegosztó oldal megszűnése igencsak kedvezett a filmiparnak, ugyanis egyre növekednek az eladások. Ezt egy tanulmány is alátámasztja.

 

A Wall Street Journal is arról számolt be, hogy a MegaupLoad leállása óta megugrottak a filmeladások. Ez a sors iróniája, de hát a macska is akkor lakik jól, ha megeszik egy egeret. Egy tanulmány is igazolja a jelenséget, amely szerint a Megaupload és a Megavideo leállítása új útra terelte a felhasználókat, a kalózkodás irányából a legális digitális csatornák felé.

Mindez ellentmond a korábbi felméréseknek, amelyek éppen azt állapították meg, hogy az oldal leállása nem volt jelentős hatással a kalózkodásra. Persze a számok nem ezt igazolták, a tanulmány kutatói (Brett Danaher, Wellesley College közgazdaságtani adjunktusa és Micheal D. Smith, Carnegie Mellon University professzora) szerint a változás heti szinten is jelentősnek mondható. Nemcsak az eladások (10,300-ról 15,300-ra), hanem a kölcsönzések száma (13,700-ról 24,000-re) is majdnem duplájára nőtt.
 
Persze ezzel lehet vitatkozni, hiszen van több más filmmegosztó oldal, a letöltő (torrent) oldalakról nem is beszélve. Talán a „lustább” fajták választják inkább a filmmegosztó oldalakat, és ezek minőségi szolgáltatást kínáló részének megszűnésével inkább megveszik vagy kikölcsönzik, minthogy várjanak, amíg letöltődik, vagy másoktól megszerezzék. 
 
Többféleképpen is lehet szemlélni a kérdést, hiszen az éremnek mindig két oldala van. Mindenesetre a sors fintora, de a filmipar hálás lehet egykori konkurenciájának.
 
Forrás: Übergizmo.com
 
 
 
 
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Naperőművel és energiatárolóval bővül a Ganz tápiószelei gyártelepe

Készen állnak a bekötésre a napelemek a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tápiószelei gyártelepén felépített 2 MVA névleges teljesítményű naperőműparkban. A 4040 darab szolár panel telepítését a budaörsi Forest-Vill Kft. végezte el, amely a fejlesztés következő ütemében egy, az erőműhöz tartozó energiatárolót fog a helyszínen telepíteni. A beruházás várhatóan 2024 végéig fejeződik be, melynek köszönhetően a tápiószelei gyáregység energiaszükségletének jelentős részét megújuló energiaforrásból előállított áram szolgáltatja majd.

2024. május 30. 11:20

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52