Színes A3-as multifunkciós nyomtatók a Sharptól

forrás: Prím Online, 2013. március 25. 14:45

A legújabb csatlakoztatási technológiák, extra választási lehetőségek, továbbfejlesztett biztonsági funkciók hozzáadásával és megnövelt energiahatékonysággal formálta át a Sharp belépő szintű multifunkciós készülékeinek (MFP) kínálatát. Megjelent a Sharp első belépő szintű gépe felhő funkcióval és vezeték nélküli, illetve mobil csatlakozási lehetőséggel.

A Sharp által piacra dobott új multifunkciós nyomtató, az MX-2314N akár 23 lap/perc sebességű nyomat-kibocsátásra is képes színesben. Gyors kétoldalas nyomtatás, szkennelés és másolás jellemzi, a funkciók pedig egy színes LCD érintőképernyőről vezérelhetők. Ezenkívül számos, a készülék kezelését és a hatékonyabb felhasználást segítő eszköz, illetve szoftver érhető el a felhasználók számára.


Csatlakozás a felhőhöz vezetékes, vezeték nélküli vagy mobil kapcsolattal


Kategóriája más multifunkciós készülékeihez képest szokatlan módon a felhő alapú kapcsolat egy egyszerű upgrade révén elérhető.  A kisvállalatok és a projektekre szerveződött munkacsoportok így teljes egészében ki tudják használni a legújabb ’Software as a Service’ (SaaS) alkalmazások nyújtotta előnyöket, amilyeneket például a Sharp technológiai partnerei is kínálnak.


Felismerve, hogy az okostelefonok és a tablet készülékek mára nagyon elterjedtek a munkahelyeken, a Sharp mobil- és vezeték nélküli kapcsolódási lehetőséggel is ellátta készülékét. A munkatársak és a külső felhasználók is gyorsan és egyszerűen csatlakozhatnak a nyomtatóhoz, így teljes mértékben kihasználhatják a készülék szkennelési, nyomtatási és dokumentumkezelési képességeit.


A dokumentumtárolási funkció az opcionális 320 GB-os belső merevlemez hozzáadásával érhető el, amit hálózati adattároló eszközként is használhatunk.


Sokoldalúság és kiváló ár-érték arány


A vásárlók a kiegészítő opciók széles köréből választhatnak: extra papírfiókok (beleértve a nagy kapacitású, 2.500 lapos tandem fiókot), helytakarékos belső finiser és lyukasztó modul, hosszú papíradagoló tálca bannerek készítéséhez, fax és az egyszerűbb adatbevitelhez kihúzható ’QWERTY’ billentyűzet is igény szerint rendelkezésre áll.


Kiemelt biztonság


Az MX-2314N készüléket széleskörű biztonsági funkciókkal látták el, amelyek megőrzik a dokumentumok és az adatok biztonságát. A készülék képes többek között az opcionális merevlemezen és a belső memóriában tárolt adatok titkosítására és biztonságos törlésére, valamint támogatja az IEEE 802.1X szabványt is. A felhasználóazonosítás és a PIN kódos nyomtatás, a titkosított PDF-állományok kezelése, a tűzfal, az SSL és a port-alapú hálózati vezérlő együttesen 360 fokos védelmet nyújt a rosszindulatú támadások ellen.


A szigorúan bizalmas információkat kezelő egyéni felhasználók és csapatok is értékelni fogják a Sharp dokumentumfelügyelet (Document Control) funkcióját. Ez a merevlemezen beállítható funkció képes megakadályozni a jogosulatlan másolást, szkennelést, faxolást és dokumentumtárolást. Emellett a ’Data Initialisation’ funkció képes minden visszamaradó adatot törölni a készülék cseréjekor.


Környezetbarát kialakítás


Az MX-2314N kialakítása jól tükrözi a Sharp elkötelezettségét az egyre környezetkímélőbb termékek előállítása mellett. A készülék nem csak Energy Star tanúsítvánnyal, hanem kategóriája egyik legalacsonyabb ‘jellemző elektromos fogyasztás’ (TEC) értékével is büszkélkedhet.


Készenléti üzemmódban épp csak annyit fogyaszt, ami egy fax fogadásához szükséges, a legmegfelelőbb időpontokban kapcsol át készenléti üzemmódba, valamint beállítástól függően a készenléti időtartam is meghosszabbítható. Ezen felül a ki/bekapcsolást ütemező funkcióval a rendszergazda által megadott időpontokban automatikusan ki- és bekapcsolható a készülék.


Fontos előny továbbá, hogy készenléti módból kevesebb mint 19 másodperc alatt melegszik fel a készülék.


Főbb jellemzők

·    Kompakt, mégis sokoldalú készülék: ideális a kis irodák és munkacsoportok számára, akik most váltanak színes készülékre
·    A nagy kapacitású tálca anélkül biztosít extra bemeneti kapacitást, hogy az MFP által elfoglalt irodai helyet növelné
·    Nyomtatás és másolás színesben és fekete-fehérben 23 lap/perc sebességgel
·    Gyors szkennelési sebesség: 50 eredeti/perc színesben és fekete-fehérben egyaránt
·    Két USB port, amire szkennelhet, amiről nyomtathat, amire pendrive-okat csatlakoztathat a felhasználó
·    Alapkiépítésben hálózati színes nyomtatás, másolás, szkennelés RSPF adagolóval, tárolás és opcionális fax mód
·    Alapkiépítésben PCL opcionális PS funkcióval
·    Hatékony kezelő és támogató funkciók
·    Hálózati tandem funkció - megduplázza a kibocsátási sebességet két MFP összekapcsolásával
·    Egyesítés funkció nagy terjedelmű dokumentumokhoz
·    100 lapos, nagy sebességű RSPF adagoló és duplex modul
·    PDF / TIFF / JPEG fájlok közvetlen nyomtatása időtakarékos módon, nyomtatómeghajtó használata nélkül
·    Széleskörű csatlakoztathatóság

Hatékony biztonsági megoldások

·    Az opcionális merevlemezen és a belső memóriában tárolt adatok titkosítása és biztonságos törlése
·    Biztonságos hálózati interfész - megakadályozza a közvetlen kapcsolatot és az illetéktelen felhasználók hozzáférését
·    Felhasználó azonosítás – a felhasználónak be kell jelentkeznie jelszavával a készülék használatához
·    A Secure Sockets Layer (SSL) - titkosítja az adatkommunikációt a hálózati adatszivárgás megakadályozása érdekében
·    IPsec kompatibilitás - még magasabb szintű hálózati biztonságot biztosít
·    Titkosított PDF jelszavas védelemmel – megakadályozza, hogy illetéktelenek tekintsék meg a bizalmas adatokat
·    Bizalmas PIN kódos nyomtatás - a dokumentum kibocsátásához a felhasználónak meg kell adnia PIN kódját, védve ezzel az érzékeny információkat
·    Az IEEE 802.1X megfelelőség révén a készülék képes megakadályozni jogosulatlan gépek hálózati hozzáférését
·    Data Initialisation funkció: a lízing vagy bérleti idő végével minden személyes és belső adat törölhető az MFP memóriájából, növelve ezzel az adatbiztonságot

Környezetbarát kialakítás

·    Gyors bemelegedési idő: kevesebb, mint 19 másodperc
·    Alacsony energiafelhasználás (a megvilágításhoz LED fényt használ a készülék)
·    Energiatakarékos kialakítás – kevesebb mint 1 W fogyasztás készenléti módban a faxok fogadásához
·    Időzített KI/BE- kapcsolás – a felhasználó beállíthatja, hogy az MFP bekapcsoljon a munkanap kezdetén, aztán kikapcsoljon ebédidőben vagy a munkanap végén. Összesen három program állítható be.
·    Kategóriája egyik legalacsonyabb TEC értékével büszkélkedhet
·    Energy Star tanúsítvány

Opciók és kiegészítők

·    Helytakarékos belső finiser és lyukasztó modul
·    PostScript 3 emuláció
·    Kihúzható billentyűzet az egyszerű adatbevitelhez
·    Super G3 fax és Internet fax, amely támogatja a közvetlen SMTP-t (FF-ben)
·    320GB-os merevlemez (NAS-ként (hálózati adattárolóként) is használható)
·    Extra papírfiókok
·    Nagy kapacitású tandem papírfiókok (gépasztal 500 és 2.000 lapos papíradagoló fiókokkal)
·    Hosszú papírtálca banner készítéshez
·    A papírkapacitás 600 lapról 3.100 lapra bővíthető
·    Adatbiztonsági készlet (Data Security Kit) dokumentumfelügyelet opcióval a bizalmas dokumentumok jogosulatlan másolásának, szkennelésének, faxolásának és tárolásának megakadályozásához
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Az Epson bemutatja a hőmentes állófejes tintasugaras nyomtatás legújabb fejlesztését

Az Epson folytatta azt a törekvését, hogy irodai nyomtatócsaládjában hő nélküli tintasugaras technológiát vezessen be, és bemutatta az AM-C400 és AM-C550 MFP-ket, hogy fejlett megoldásokat nyújtson az A4-es piac számára. Ezek az új termékek az Epson meglévő állófejes tintasugaras nyomtatóinak minden energiatakarékossági és termelékenységi előnyét kínálják, de kisebb, A4-es formátumban.

2024. április 10. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50