Megújult a Gmail iOS alkalmazása

Czipperer Dia, 2013. március 28. 11:55

A Google frissítette a Gmail iOS változatát, amely egy sor újítással bővült, bár az alapvető struktúra és a design mit sem változott.

A Gmail iOS frissítése szerencsére csak a funkciókat érinti, a felhasználói élmény – struktúra és design – a megszokott maradt. Az újdonságok jócskán megkönnyítik a felhasználók dolgát: sokkal könnyen böngészhetnek az üzeneteik között, és ezek rendszerezése is egyszerűbbé vált.

 

Az update-nek köszönhetően nem kell kilépni az adott üzenetből, ha másikat szeretnénk megnézni, egyszerűen lapozhatunk közöttük, akár egy galériában a képek esetében. Csak az ujjunkat elhúzzuk a képernyőn az adott irányba, és már olvashatjuk is a következő vagy éppen előző üzenetet.

 

Mostantól pedig akár öt Gmail fiókot is hozzáadhatunk az apphoz, így nem probléma többé, ha több e-mail címre érkeznek üzeneteink. A keresősáv („Search bar”) segítségével pedig rákereshetünk egy adott kifejezésre, legyen az a feladó neve, tárgy vagy csak egy része. Az asztali változathoz hasonlóan prediktív szövegbevitellel találkozunk, vagyis miközben írjuk a kifejezést, kiadja a lehetséges találatokat, így meggyorsítja a folyamatot.

 

Az „Action bar”-ral üzeneteinket csoportosan rendezhetjük: miután kijelöltük az adott elemeket, archiválhatjuk, törölhetjük őket, vagy megjelölhetjük olvasatlanként és spamként is.

 

Hasznos újdonság még, hogy egyszerre több mellékletet is adhatunk leveleinkhez, bár a képeknél érdemes észben tartani, hogy csak azokat tudjuk hozzáadni, melyek a telefonunkon találhatók. Ez sarkítva azt jelenti, hogy nincs olyan opció, hogy „fénykép készítése csatolményként”.

 

A frissítés az iTunes App Store-ból tölthető le iPhone-ra és iPadre is.

 

Forrás: CNET.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59