A Facebook is az okostelefonpiacon próbál szerencsét?

Czipperer Dia, 2013. március 29. 14:24

„Come and see our new home on Android” – ezzel a mottóval invitálta sajtó képviselőit a Facebook április 4.-ei eseményére. Nem tudni, pontosan mire utal a cég ezzel az üzenettel, de a találgatások sora már elkezdődött.

Magyarul valahogy így hangzik a Facebook felhívása április 4.-ei eseményükre: Gyere és nézd meg a mi új otthonunkat Androidon! Vajon mire utalhatnak ezzel? Egy telefon, alkalmazás, vagy egy Android alapú Facebook operációs rendszerre? A találgatások elkezdődtek, hiszen a mottó igencsak rejtélyes módon fogalmaz.

 

Sokan a telefonra tippelnek, amely évek óta közszájon forog, habár ennek tényét Zuckerberg vehemensen tagadta az elmúlt években. A Techcrunch – forrásokra hivatkozva – egy módosított verziójú Android operációs rendszerről beszél, amelye mélyen be lesz integrálva a Facebook (kezdőképernyőről is elérhető), és HTC által gyártott készüléken futhat majd.

 

Ez azért lehet helytálló, mert korábban a 9To5Google azt közölte, hogy a két cég közösen dolgozik, mégpedig egy hirdetési kampányon, de más oldalon (AllThingsD) is felröppent a hír a közös telefonfejlesztésről. Persze pletykákra alapozva sok alternatíva felmerülhet még, a már említettek mellett az is elképzelhető, hogy egyszerűen csak Android alkalmazásukat újítják meg (amit sokan és sok helyen kritizáltak már), és a titokzatosság csak a figyelemfelkeltés eszközéül szolgál.

 

Jövő hét csütörtökig kell csak várnunk, hogy megtudjuk, marketingfogásról van-e szó, vagy valóban új vizekre evez a Facebook.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02