Véget ért az LG és Samsung harca

Vajon ki lett a nyertes az ívelt OLED TV párbajban?

Czipperer Dia, 2013. április 29. 14:45

Az LG a Samsunggal versenyzett azért, hogy a világon elsőként rukkoljon elő ívelt OLED TV-jével. Úgy tűnik, megvan a győztes: az LG tarolt elsőként ezen a terepen.

Az LG hivatalosan is bejelentette, hogy elsőként a világon kereskedelmi forgalomba hozza ívelt OLED televízióit a jövő hónaptól Dél-Koreában.

 

Az LG tévéjéről már többet is tudhatunk: az 55EA9800-es egészen pontosan 54,6 hüvelykes képernyőmérettel érkezik, és az ívelt kialakításnak köszönhetően magával ragadó, IMAX szerű élményt nyújt.  Az LG elmondása szerint a fejlesztők öt éven keresztül dolgoztak az optimális görbületen, hogy az egész képernyőfelület egyenlő távolságra legyen a néző szemétől.

Nem ívelt társaihoz hasonlóan ő is végtelen kontrasztaránnyal büszkélkedhet, függetlenül a környezet fényerejétől vagy a látószögtől.  A képernyő mindössze 4,3 milliméter vastag, és 17 kilogrammot nyom. Az LG kifejezetten falra szerelhető változatot is alkotott.

 

Az előrendeléseket már felvették, a kiskereskedelmi üzletekbe szállítások májusban kezdődnek (több mint 1400 üzlet). És hogy mennyiért juthatnak hozzá a felhasználók Dél-Koreában? A készülék 13 500 dollárba kerül (több mint 3 millió forint), de más piacok árai egyelőre nem ismertek: ezek a következő hónapokban derülnek ki.

 

Forrás: Gizmag.com

 

Kulcsszavak: Samsung TV OLED LG

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kétméteres tévét venne a magyar, ha nem számítana az ár

Kitört a fociláz, a nagy sportesemények környékén pedig jellemzően fellendül a kereslet a televíziók iránt is. De milyen tévét vásárolnának a magyarok, ha nem lennének anyagi korlátaik, és ehhez képest milyen készülékkel rendelkeznek most? Az LG Magyarország friss országosan reprezentatív felmérést*  készített a magyarok tévévásárlási és -használati szokásairól, amelyből az is kiderül, hogy milyen szempontok alapján döntünk a vásárláskor, és mire használjuk a készülékeinket.

2024. június 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02