Véget ért az LG és Samsung harca

Vajon ki lett a nyertes az ívelt OLED TV párbajban?

Czipperer Dia, 2013. április 29. 14:45

Az LG a Samsunggal versenyzett azért, hogy a világon elsőként rukkoljon elő ívelt OLED TV-jével. Úgy tűnik, megvan a győztes: az LG tarolt elsőként ezen a terepen.

Az LG hivatalosan is bejelentette, hogy elsőként a világon kereskedelmi forgalomba hozza ívelt OLED televízióit a jövő hónaptól Dél-Koreában.

 

Az LG tévéjéről már többet is tudhatunk: az 55EA9800-es egészen pontosan 54,6 hüvelykes képernyőmérettel érkezik, és az ívelt kialakításnak köszönhetően magával ragadó, IMAX szerű élményt nyújt.  Az LG elmondása szerint a fejlesztők öt éven keresztül dolgoztak az optimális görbületen, hogy az egész képernyőfelület egyenlő távolságra legyen a néző szemétől.

Nem ívelt társaihoz hasonlóan ő is végtelen kontrasztaránnyal büszkélkedhet, függetlenül a környezet fényerejétől vagy a látószögtől.  A képernyő mindössze 4,3 milliméter vastag, és 17 kilogrammot nyom. Az LG kifejezetten falra szerelhető változatot is alkotott.

 

Az előrendeléseket már felvették, a kiskereskedelmi üzletekbe szállítások májusban kezdődnek (több mint 1400 üzlet). És hogy mennyiért juthatnak hozzá a felhasználók Dél-Koreában? A készülék 13 500 dollárba kerül (több mint 3 millió forint), de más piacok árai egyelőre nem ismertek: ezek a következő hónapokban derülnek ki.

 

Forrás: Gizmag.com

 

Kulcsszavak: Samsung TV OLED LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01