Az Android továbbra is uralja az okostelefon piacot

Czipperer Dia, 2013. május 6. 10:55

Az USA első negyedéves eredményei rámutatnak arra, hogy az Android egyre nagyobb szeletet hasít magának a tortából: már jelentősen vezet az iOS előtt.

Az Android még mindig 52%-kal vezet az iOS előtt (39%) – mutatnak rá az első negyedéves eredmények. Bár a 2012-es Q4-es adatokhoz viszonyítva némi eséssel számolhatunk (53,4%), még mindig a Google uralja a piacot.

 

A BlackBerry is veszített népszerűségéből: 6,4%-ról 5,2%-ra esett vissza. A Symbian platform is egyre inkább kezd eltűnni a színről, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a csekély piaci részesedése tovább csökkent 0,1%-kal.

 

Lehet, hogy az Apple iOS idén visszatér a nyeregbe? A 2012. decemberi adatokhoz képest 2,7%-kal javította pozícióját, vagyis az egyik a sorban, aki pozitív irányba lendítette mutatóit. A másik a Microsoft: piaci részesedését azonban csak minimálisan sikerült javítania: mindössze 0,1%-kal (2,9%-ról 3%-ra).

 

Forrás: Android-apps.com

Kulcsszavak: Android iOS okostelefon piac

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A jó portréfotók szakértelmet, technikát és elköteleződést igényelnek

A HONOR legújabb termékcsaládja, a HONOR 200 Pro-val az élen a portréfotózást helyezte előtérbe. Az új eszközökkel egy stúdiót hordozhatsz a zsebedben, ami a mesterséges intelligencia segítségével és a profi kialakításnak köszönhetően jelentősen megkönnyíti azt, hogy kiváló képeket készíts. Ezzel együtt azonban van pár tippünk ahhoz, hogy miként hozd ki a maximumot készülékedből – akár a legújabb szériát használod, akár más készüléket.

2024. június 22. 14:08

1 millió eurós befektetést kapott egy magyar fenntarthatósági startup

Jelentős összegű befektetést kapott a denxpert EHS&S software nevű magyar startup, amely környezet- és munkavédelmi, illetve fenntarthatósági adatok gyűjtésében, kezelésében és auditbiztos reportolásában segíti a vállalatokat. A régióban piacvezető cég skálázásra és nemzetközi terjeszkedésre használja majd az Óbuda Uni Venture Capital (ÓUVC) és a Sofia Angel Ventures (SAV) közös befektetését. 

2024. június 22. 12:10

K&H: példaszerű szövetség a mesterséges intelligencia-fejlesztés terén

A természetes emberi beszéd működésének alaposabb megértését célozza az a kutatási együttműködési megállapodás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem és a K&H Csoport képviselői írtak alá. A kutatási együttműködés célja a természetes nyelvi megértés finomítása és integrációja olyan, minden K&H-ügyfél számára elérhető digitális asszisztens számára, amelynek a működése mesterséges intelligencián (AI) alapul.

2024. június 22. 10:29

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02