Apple új Mac Pro 12 magos Intel Xeon processzorral

Széll Zoltán, 2013. június 17. 11:49

Az Apple néhány nappal ezelőtt először adott bepillantást a következő generációs Mac Pro asztali PC-belsejébe. Az új asztali PC egy teljesen új professzionális asztali architektúrát és különleges konstrukciót vezet be. A következő generációs Xeon processzorokkal, két munkaállomás osztályú GPU-val, Thunderbolt 2 csatlakozóval, PCIe-alapú flash tárolóval és gyors ECC memóriával, az új 9,9 hüvelykes Mac Pro a teljesítmény páratlan összegét pakolja egy feltűnően kicsi házba.

 „A legújabb Intel Xeon processzorokkal, két AND FirePro GPU-val, PCI-e alapú flash-memóriával  és Thunderbol 2 határfelülettel egy forradalmi hő mag körül építettük fel a következő generációs Mac Pro asztali PC-t, amely eddig a legradikálisabb Mac. Ezt a nagy teljesítményt és bővíthetőséget egy drámaian új konstrukcióban, az előző generációs Mac Pro térfogatának mindössze 1/8-adában helyeztük el. Az új asztali PC összeállítása az USA-ban történik,” mondta Philip Schiller az Apple alelnöke.


 A következő generációs Mac Pro egy egységes hő mag körül épül fel, amely megengedi, hogy az asztali PC architektúrája hatékonyan ossza el a teljes hő kapacitást a processzorokon keresztül. Az eredmény, egy pro asztali masina hatalmas teljesítménnyel olyan konstrukcióban, amely megengedi ennek beépítését a jelenlegi Mac Pro térfogatának 1/8-ába. A következő generációs Intel Xeon processzorok maximum 12 maggal konfigurálhatók és kétszer nagyobb lebegőpontos teljesítményt szállítanak. A két AMD FirePro munkaállomás-osztályú GPU-val minden új Mac Pro maximum 2,5-szer gyorsabb, mint a jelenlegi Mac Pro és maximum 7TFLOPS számítási teljesítményt kínál. Az új Mac Pro jellemzője még a PCIe alapú szilárdtest tároló (SSD), amely 10-szer gyorsabb, mint a hagyományos asztali merevlemezes meghajtók, és tartalmazza még a legújabb négycsatornás ECC DDR3 memóriát, amely 1866MHz-es órajellel fut és sávszélessége maximum 60GB/s. Az új Mac Pro teljesítményére jellemző, hogy képes megjeleníteni 4K videót és ezzel egy időben, a háttérben különleges effektusokat renderel.


A következő generációs Mac Pro 6 Thunderbolt 2 kaput tartalmaz, melyek 20Gb/s sávszélességet szállítanak valamennyi külső eszközhöz. A Mac Pro könnyen csatlakoztatható külső tároló eszközökhöz, melyet több PCI Expressz bővítő eszköz támogat. Opcióként több külső képernyő kapható, melyek között 4K asztali képernyő is található. Mind a hat Thunderbolt 2 kapu maximum hat, láncba kapcsolt eszközt támogat, vagyis összesen 36 nagy teljesítményű külső eszköz csatlakoztatható. A Thunderbolt 2 visszafelé teljes mértékben kompatibilis a ma használt Thunderbolt perifériákkal, ami megengedi átvitelüket az új, gyorsabb Mac Pro gépekhez.
 A következő generációs Apple Mac Pro az év második felében lesz kapható.

 


 

Kulcsszavak: Mac Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09