Kertész Zoltán lett a KÜRT Adatmentés üzletágának vezetője

forrás: Prím Online, 2013. június 17. 12:30

A KÜRT Zrt. Adatmentés üzletágának vezetői posztját 2013 májusától Kertész Zoltán tölti be. A KÜRT-nél 10 éve dolgozó szakember közel 18 évnyi, sokrétű szakmai tapasztalatot szerzett technológiai és informatikai területen, amit most lehetősége nyílik vezetői pozícióban kamatoztatni. Az üzletágvezető célkitűzése, hogy a cég legismertebb profilja mind földrajzilag, mind eredmény szempontból további növekedést érjen el, felhasználva az adatvesztések és -mentések terén több mint 20 év alatt felhalmozott tudást.

Kertész Zoltán (42) a veszprémi Pannon Egyetemen végezte tanulmányait mérnök informatikusként, szakmai pályafutását pedig a Magyar Honvédségnél kezdte, technikusként. Itt a nagyteljesítményű katonai rádióállomások, valamint átjátszóállomások javításával foglalkozott. Ezt követően az IBM magyarországi merevlemezgyártó üzemében mechanikai hibaelemző mérnökként dolgozott, ahol a merevlemez-fejlesztés és hibaelemzés területén szerzett átfogó ismereteket, több éves tapasztalatot. 2003-ban csatlakozott a KÜRT Zrt. csapatához adatmentés szakértői státuszban. Munkája során átfogó ismeretanyagot gyűjtött a merevlemezekkel, egyéb adathordozókkal és azok folyamatos fejlődésével kapcsolatosan. A KÜRT-nél eddig eltöltött 10 év során elsajátította a szükséges rendszerszemléletet és a rálátást az adatmentési technológia gazdasági vonatkozásaira, az adatmentés teljes folyamatára. E témakörökben évente több alkalommal tart ismeretterjesztő és szakmai előadást, magyar és külföldi hallgatóság számára.
A KÜRT-nél vezetőként a mérnöki gondolkodás és problémamegoldás mellett Kertész feladatai közé tartozik többek között az adatmentés üzletág gazdasági pozíciójának erősítése, a piaci részesedés további bővítése, az állandóan megújuló adattárolási technológiák mentéséhez szükséges műszaki megoldások fejlesztésének és a cég évek óta tartó nemzetközi terjeszkedésének segítése.

„A KÜRT Zrt. régóta küldetésének érzi, hogy ismeretterjesztéssel és technológiai megoldásokkal segítse az adatvesztések elkerülését. Fontos feladatomnak tekintem, hogy hatékony szoftveres megoldásokat tudjunk nyújtani az adatvesztések megelőzésére, és ezzel az okozott gazdasági károk mérséklésére” – mondta Kertész Zoltán.

Az adatmentési technológiájáról ismert KÜRT Zrt. többszörösen díjazott család- és egészségbarát munkahely is egyben, sok munkatárs 10-15 éve dolgozik a cégnél – köztük Kertész Zoltán is.

Kertész angolul kommunikációs szinten beszél, nős és egy gyermek édesapja. Szabadidejét szívesen tölti alternatív hajtású járművek és harcművészetek tanulmányozásával, kerékpározással, utazással.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52