Magyar innováció a tudatos és hatékony energiafogyasztásért!

forrás: Prím Online, 2013. június 28. 13:54

Az energiát nagy mennyiségben fogyasztó vevők számára kritikus szükséglet a biztonságos energiaellátás. A tervszerű, hatékony és energiatudatos működés sarokköve az energiafelhasználás hatékony mérése, a tervezett értékeken belüli fogyasztás, és az ennek betartásához megfelelő beavatkozások végrehajtása. Ezt felismerve fogott össze két hazai vállalkozás, hogy az ipari fogyasztók energiahatékonyságát növelő rendszert fejlesszen.

 

A hatékony energiafelhasználást célzó stratégiák, valamint az „okos mérőrendszerek” alkalmazásában nagy tapasztalattal rendelkező Future Energy Kft. és a 21 év üzleti informatikai tapasztalatával rendelkező R&R Software Zrt. saját tőkével és Európai Uniós forrásokkal támogatott kutatás-fejlesztési együttműködést indítottak. A közös munka célja egy, a legmodernebb információtechnológiai eszközöket alkalmazó rendszer kifejlesztése. A rendszer az alábbi funkciókkal segíti az Európa-szerte magas energiaárakkal terhelt ipari fogyasztói csoportokat:

 

• Informatikai integrációs felületet kínál a fogyasztásmérő- és szabályzó eszközök és alrendszerek irányába.

 

• Informatikai adattárházat biztosít a fogyasztási adatok rögzítésére és tárolására.

 

• Könnyen kezelhető statisztikai és adat-vizualizációs eszközkészletet biztosít a tárolt historikus fogyasztási adatok elemzéséhez. Szolgáltatásként akár teljes körű fogyasztási adatok értékelését és energia menedzsmentet.

 

• Lehetővé teszi a tényeken, historikus adatokon alapuló tervezést, amelynek során betáplálható változóként kezeli az energiafogyasztást a jövőben módosító tényezőket. Pl.: tervezett gyártási kapacitás változása, időjárási tényezők figyelembevétele, stb.

 

• Lehetővé teszi a rögzített tervek, energia-menetrendek automatizált betartatását. Pl.: túlfogyasztás veszélye esetén a fogyasztók előre meghatározott protokoll szerinti, több lépcsős lekapcsolását.

 

• Felhő alapú informatikai infrastruktúrában üzemel.

 

Az elkészülő prototípus alapján az R&R Software saját tőkéből bővíti majd felhő infrastruktúrájú termékpalettáját, amelynek már évek óta fontos elemei a fenntartható fejlődést és az „okos” technológiákat támogató informatikai megoldások.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17