Nokia képszerkesztő mobilalkalmazások dömpingje várható

forrás: Prím Online, 2013. július 15. 12:31

A Nokia Lumia 1020 készülék bemutatását követően a Nokia számos izgalmas alkalmazást is bejelentett, amelyek új távlatokat nyitnak az okostelefonok képalkotása terén. A Hipstamatic, Path, Vyclone, SNAPCAM, Panagraph, Yelp, CNN és a Foursquare csupán néhány azon fejlesztők közül, melyek a Nokia Imaging Software Development Kit segítségével egyedi alkalmazásokat fejlesztenek a jövőben. Többek között a hírolvasó alkalmazás, a Flipboard és a népszerű video szolgáltatás, a Vine is elérhetőek lesznek Windows Phone-alapú okostelefonokon.

A képalkotói SDK fejlesztői csomag ugyanarra a technológiára épül, melyet a Nokia a saját képalkotó alkalmazásainál – például a Smart Camera és a Creative Studio applikációk – is használ. Az SDK példátlan rugalmasságot biztosít a fejlesztők számára, hogy alkalmazásaikban a lehető legtöbbet kihozzák a Nokia Lumia 1020 készülék modern képalkotó funkcióiból. Legyenek azok különböző filterek, effektek vagy szerkesztési beállítások a fejlesztők lehetővé tehetik, hogy a vásárlók azonnal egyedivé és emlékezetessé tegyék elkészült fotóikat.

A developer.nokia.com oldalon elérhető SDK csomagban több mint 50 effekt, filter és bővítmény található. Az SDK segítségével, a Nokia Random Access JPEG technológiáját felhasználva, a fejlesztők lenyűgöző eredményeket érhetnek el a képadatok hatékonyabb szerkesztésén keresztül. Továbbá, a hihetetlenül gyors és gördülékeny felhasználói élmény biztosítására fókuszálhatnak, mivel az SDK már számos képszerkesztő eszközről és effektről gondoskodott.


A Nokia elindította a Nokia Future/Capture versenyt, a developer.nokia.com/futurecapturedeveloper.nokia.com/futurecapture oldalon, hogy olyan kreatív applikációk létrehozására bátorítsa a fejlesztőket, amelyek kiszélesítik az okostelefonnal történő képalkotás határait a Nokia Lumia 1020 készüléken.


A Nokia segítségével a fejlesztők egyedi alkalmazásokat készíthetnek, melyek megváltoztatják a felhasználói élményt a Nokia Lumia készülékeken.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09