Nokia képszerkesztő mobilalkalmazások dömpingje várható

forrás: Prím Online, 2013. július 15. 12:31

A Nokia Lumia 1020 készülék bemutatását követően a Nokia számos izgalmas alkalmazást is bejelentett, amelyek új távlatokat nyitnak az okostelefonok képalkotása terén. A Hipstamatic, Path, Vyclone, SNAPCAM, Panagraph, Yelp, CNN és a Foursquare csupán néhány azon fejlesztők közül, melyek a Nokia Imaging Software Development Kit segítségével egyedi alkalmazásokat fejlesztenek a jövőben. Többek között a hírolvasó alkalmazás, a Flipboard és a népszerű video szolgáltatás, a Vine is elérhetőek lesznek Windows Phone-alapú okostelefonokon.

A képalkotói SDK fejlesztői csomag ugyanarra a technológiára épül, melyet a Nokia a saját képalkotó alkalmazásainál – például a Smart Camera és a Creative Studio applikációk – is használ. Az SDK példátlan rugalmasságot biztosít a fejlesztők számára, hogy alkalmazásaikban a lehető legtöbbet kihozzák a Nokia Lumia 1020 készülék modern képalkotó funkcióiból. Legyenek azok különböző filterek, effektek vagy szerkesztési beállítások a fejlesztők lehetővé tehetik, hogy a vásárlók azonnal egyedivé és emlékezetessé tegyék elkészült fotóikat.

A developer.nokia.com oldalon elérhető SDK csomagban több mint 50 effekt, filter és bővítmény található. Az SDK segítségével, a Nokia Random Access JPEG technológiáját felhasználva, a fejlesztők lenyűgöző eredményeket érhetnek el a képadatok hatékonyabb szerkesztésén keresztül. Továbbá, a hihetetlenül gyors és gördülékeny felhasználói élmény biztosítására fókuszálhatnak, mivel az SDK már számos képszerkesztő eszközről és effektről gondoskodott.


A Nokia elindította a Nokia Future/Capture versenyt, a developer.nokia.com/futurecapturedeveloper.nokia.com/futurecapture oldalon, hogy olyan kreatív applikációk létrehozására bátorítsa a fejlesztőket, amelyek kiszélesítik az okostelefonnal történő képalkotás határait a Nokia Lumia 1020 készüléken.


A Nokia segítségével a fejlesztők egyedi alkalmazásokat készíthetnek, melyek megváltoztatják a felhasználói élményt a Nokia Lumia készülékeken.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59