Okos szoftver segít elkerülni a büntetést

Beküldték az első pénztárgépes naplófájlokat a NAV-nak

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 6. 11:38

Beküldték az első kereskedők a pénztárgépek forgalmát tartalmazó naplófájlokat a NAV-nak. A bonyolult, nagy figyelmet és sok időt igénylőeljárás kiváltására a Laurel Kft. kifejlesztett egy alkalmazást, amelyszinte teljesen automatikussá teszi a folyamatot. A program iránt már most sok kereskedő érdeklődik.

Új kötelezettség terheli azokat a kereskedőket, akik elektronikus naplóval ellátott kasszát használnak. Ők megtarthatják pénztárgépeiket az év végéig, de július 1-től havonta egyszer össze kell gyűjteniük a pénztárgép forgalmát tartalmazó elektronikus naplófájlokat, és eljuttatni a NAV-hoz az Ügyfélkapun keresztül. A 3/2013 NGM rendelet értelmében az első beküldés határideje augusztus 10.

 

Szakemberek szerint a rendelet olyan bonyolult eljárást ír elő, amely rendkívül időigényes és a végrehajtáshoz speciális számítástechnikai ismeretek is szükségesek. Mivel minden pénztárgépről külön kell adatot szolgáltatni, ez óriási többletteher a már most is plusz feladatokat teljesítő kereskedőknek és áruházláncok munkatársai számára. A feladatot nehezíti az is, hogy egy adatcsomag terjedelme legfeljebb 30 MB lehet, ugyanis nem enged több adatot betölteni az ügyfélkapu rendszerébe a NAV.

 

A Laurel Cégcsoport üzletágvezetője úgy nyilatkozott, hogy elsősorban saját ügyfeleik számára kifejlesztettek egy szoftvert, amely teljes egészében leveszi az üzletek válláról a terheket. Szeip Zsolt elmondta, hogy a szoftver összegyűjti a rendeletben megjelölt elektronikus naplóállományokat, rendszerezi, majd becsomagolja a kért CSV és ZIP formátumba. Az elektronikus napló adatai alapján kitölti a beküldéshez szükséges kísérőlapot, sőt a kereskedő megadhatja NAV ügyfélkapu hozzáférését, és akkor automatikusan el is küldi minden hónapban. Az első felhasználók a naplófájlokat már sikeresen továbbították is a NAV-hoz a szoftver segítségével. A program mindeddig több mint 2000 üzletben közel 5000 kasszán dolgozza fel a naplófájlokat.

 

A szoftver iránt nagyon nagy az érdeklődés, a Laurel kasszáit használók közül szinte minden partner igényli. A program nemcsak a cégcsoport által forgalmazott gépeken futtatható, így várható, hogy még tovább bővül a megrendelők köre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52