Átalakult az ESET Mobile Security for Android

Továbbfejlesztett védelem, ingyenes és prémium változatban is

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 7. 12:15

Az ESET bemutatta teljesen átalakított ESET Mobile Security for Android szoftverét. A következő generációs mobil termék továbbfejlesztett vírusvédelmi motorral, adathalászat elleni védelemmel és teljesen újratervezett felhasználói felülettel áll a felhasználók rendelkezésére. A program lehetővé teszi az Android operációs rendszerrel futó okostelefonok és táblagépek legmagasabb szintű védelmét mind a fizikai mind a digitális világból érkező fenyegetések ellen.

 

“A mobil eszközökre fejlesztett rosszindulatú programok növekedésének és az Android-alapú eszközök terjedésének köszönhetően hatalmasra duzzadt a kiberbiztonsági kockázatok lehetősége.”  – mondta Béres Péter, az ESET magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. “Az ESET teljesen átalakított mobilbiztonsági alkalmazása új funkciókkal biztosítja és védelmezi adatainkat, miközben az interneten böngészünk vagy alkalmazásokat töltünk le.“ – tette hozzá a szakember.

 

ESET Mobile Security for Android V2 újdonságai:

 

- Továbbfejlesztett védelem és ellenőrzés – Az ESET Mobile Security egyike azon kevés, Androidra fejlesztett mobilbiztonsági terméknek, mely olyan magas szintű vírusvédelmi motorral rendelkezik, amely képes olyan ismert vagy ismeretlen fenyegetéseket is azonosítani, mint például az Android operációs rendszerben nemrég felfedezett Master Key sebezhetőség. Az új verzióban javult az alkalmazás védelme és teljesítménye a választható ellenőrzési opcióknak (quick/smart/deep – gyors/optimalizált/alapos) és az ütemezett és a háttérben futó ellenőrzés-funkciónak köszönhetően.

- Vadonatúj felhasználói felület – Az ESET Mobile Security for Android megújult kezelői felülete észleli, ha az alkalmazást táblagépre telepítik így az eszköz elforgatásakor a grafikus felület is elfordul.


- SMS-ek és hívások idő- és csoport alapú tiltása - SMS-eket és bejövő hívásokat tud letiltani meghatározott feladóktól és időpontokban.


- Alkalmazások auditálása – Az új ESET Mobile Security for Android kategóriákba rendezve mutatja az eszközre telepített alkalmazások listáját. Ezzel kiszűrheti és ellenőrözheti az olyan gyanús programokat, amik hozzáférhetnek fizetős szolgáltatásokhoz, lekövethetik az Ön fizikai helyzetét, hozzáférhetnek adataihoz vagy akár üzeneteihez.

- Adathalászat elleni védelem és beépített USSD kontrol funkció - Védelmet nyújt olyan káros weboldalak ellen, amelyeknek a célja, az olyan érzékeny adatok eltulajdonítása, mint a bankszámlaszámok, hitelkártyaszámok, PIN kódok vagy felhasználónevek és jelszavak.


- Ingyenes és prémium termékverzió a Google Play webshopban - Az új termékverzióból elérhető ingyenes változat, amely azonban korlátozott funkciókkal működik. Az ingyenes verzióhoz aktiválható egy 30 napos próbalicensz mely segítségével egy hónapig a prémium verzió összes funkciója használható. A Google Play-en letölthető változat egyébként hosszútávon is ingyenesen használható, természetesen ez a verzió mellőzi a prémium funkciókat.

 

 

“Az új felhasználói felülettel és az új funkciókkal egy olyan egyszerű biztonsági terméket szerettünk volna létrehozni, mely a felhasználók igényeihez igazodva könnyen konfigurálható és használata nem igényel nagy szaktudást- és időbefektetést.” mondta Béres Péter.

 

Az új ESET Mobile Security for Android elérhető az Eset oldalán  vagy a Google Play webshopban. A Google Play a világ legnépszerűbb mobil alkalmazás boltja, ahol 850 000 alkalmazás és játék, több millió zeneszám és könyv, illetve több ezer film között válogathatunk. A Gartner elemző cég adatai szerint 2012-ben az Android-alapú operációs rendszer a piaci részesedés 60%-át tette ki.* Ez a népszerűségi ráta teszi egyre vonzóbbá az Android-alapú mobileszközöket a kiberbünözők körében. Az ESET mobil fenyegetésekről végzett kutatása pedig kimutatta, hogy 2011-ről 2012-re, egy év alatt 17%-kal nőtt az Androidokat támadó rosszindulatú programok száma. Ezzel szemben az ESET Mobile Security még az olyan mobil kártevők ellen is védelmet nyújtott, mint a 2012-ben elterjedt Android/TrojanSMS.Boxer.AA.

 

Az ESET Mobile Security for Android szoftver célja, hogy maximalizálja a felhasználók internetezési élményét mobil eszközeiken, még a kevésbé biztonságos helyeken is. A mobilfelhasználók az ESET legmagasabb szintű védelmét élvezhetik akkor is, ha az Interneten böngésznek, vagy publikus Wi-Fi hálózathoz csatlakoznak, ha a közösségi oldalakat használják, vagy épp készülékükön keresztül vásárolnak.

 

Az AV-Test Institute által végzett legutolsó Android-alapú antivirus termékekkel foglalkozó értékelés szerint az ESET Mobile Security for Android a rosszindulatú alkalmazások 99,7%-át észleli, és az egyik legjobb helyezést érte el a mobilbiztonsági szoftverek használhatósága terén is.

 

A rosszindulatú programok növekedéséről szóló 2013-as ESET riportot a következő linken olvashatja: http://go.eset.com/us/resources/white-papers/Trends_for_2013_preview.pdf

 

Az új ESET Mobile Security for Android ingyenes vagy prémium verzióban is elérhető az ESET és a Google Play oldalán is.

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt: hogyan kerülhetjük el, hogy csalók áldozatává váljunk?

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált. Aztán az állítólagos “emberrabló” szól bele a telefonba, és váltságdíjat követel, ellenkező esetben soha többé nem láthatjuk a fiunkat vagy a lányunkat. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint a csalók a jövőben egyre gyakoribbá váló telefonos átverések során a mesterséges intelligenciára támaszkodva súlyos érzelmi és anyagi károkat okozhatnak az áldozatoknak.

2024. február 28. 11:37

Romantika helyett átverés Valentin-napon? Kerüljük el a csalásokat a szerelem ünnepén!

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés: korábban nem ismert módokon keressük a szerelmet. A társkereső alkalmazásoknak 2022-ben világszerte több mint 350 millió felhasználójuk volt. Bár ilyen összetett hazai statisztikai adat nem ismeretes, de például az 1999-es alapítású magyar Randivonal.hu oldalt az évek során több, mint 3 millióan próbálták ki. Akár a telefonunkon is átlapozhatjuk potenciális jelöltjeink online katalógusát – a rémes beszélgetések és a kínos dupla randik ideje lejárt. Persze itt sem mindenki a szerelmet keresi: Valentin-nap alkalmából az ESET szakértői tanácsokat adnak arra vonatkozóan, hogyan akadályozhatjuk meg, hogy a csalók a szívünkön túl az értékeinket is ellopják.

2024. február 14. 11:32

Rendelhetek biztonságosan a Temuról? – Minden, amit tudnunk kell, mielőtt az új webáruházból vásárolunk

Valószínűleg nincs olyan közösségi média használó, aki az elmúlt időszakban ne találkozott volna a világ egyik legnagyobb webáruháza, a Temu hirdetéseivel. 3000 Ft egy pár sportcipőért? Számítógépes billentyűzet 4000 forintért? Látszólag verhetetlen ajánlatok. Köszönhetően a több tízmilliósra becsült termékkínálatnak és a rendkívül alacsony áraknak, az oldal tömegeket vonz, olyannyira, hogy a Temu a világ legtöbbször letöltött vásárlási appja lett. Vajon a Temu előretörése milyen hatással van a környezetre, a termékbiztonságra és jogszerűen működik-e a webáruház? 

2024. január 30. 12:55

Érinteni vagy nem érinteni: biztonságosabbak az NFC-fizetések?

A mágnescsíkos bankkártyák nagyjából 20 évvel ezelőtt jöttek divatba, de amellett, hogy az aláírások szükségessége megnehezítette a tranzakciókat, nem rendelkeztek megfelelő adattitkosítással. Biztonsági szempontból egyértelmű előrelépést jelentettek utódaik, a chipalapú kártyák, melyek az adattitkosítás révén fokozott biztonságot nyújtanak. Az ESET kutatói szerint ezek a kártyák továbbra is alkalmasak klónozásra vagy adatlopásra, bár az ilyen bűncselekmények elkövetése nagyobb kihívást jelent a bűnözők számára, mint a mágnescsíkos kártyák esetében. Közben pedig az érintésmentes fizetések egyre gyakoribbak – de vajon biztonságosabbak, mint a hagyományos fizetési módok?

2024. január 16. 13:09

Neked is az az újévi fogadalmad, hogy végre biztonságossá teszed az online életedet?

A január jó alkalom arra, hogy rendet tegyünk nem csak a fizikai környezetünkben, hanem a minket körülvevő virtuális világban is. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint ennek épp itt az ideje: ha mindenki tudatosan óvná adatait, akkor az online csalók nem tudnának boldogulni. 2023-ban 10 milliárd forintot csaltak ki magyar károsultaktól – és ez az összeg évről évre csak nő. Ha nem akarjuk, hogy idén tovább emelkedjen a károsultak száma, ideje kézbe venni a kiberbiztonságunkat.

2024. január 4. 16:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52