Harcba kezdtek az illegális online patikák ellen Kínában

MTI Sajtóadatbank, 2013. augusztus 21. 11:12

Kampányba kezdenek az illegális online gyógyszerkereskedelem ellen Kínában, melynek részeként fokozott ellenőrzéseket tartanak  jelentették be az öthónapos akció tényét kedden Pekingben.

Az országos gyógyszerfelügyeleti hatóság az internetfelügyelettel, az információtechnológiai tárcával, valamint az ipari és kereskedelmi hivatallal karöltve fogja ellenőrizni a webáruházakat, a különböző online kereskedéseket és azokat az internetes oldalakat, amelyek hamis gyógyszereket reklámoznak.

 

Az elsősorban "körözött" termékek között a rákellenes gyógyszerek, a szexuális diszfunkciókra javallott szerek, valamint a cukorbetegség és a magas vérnyomás hamis patikaszerei lesznek, amelyek gyártóit is igyekeznek majd felkutatni.

 

Internetes gyógyszereladásra hivatalosan 85 weblap kapott engedélyt az egész országban, ezek tavaly 1,6 milliárd jüan forgalmat bonyolítottak le. A bővülő keresletet jól jellemzi, hogy ez az összeg a négyszerese volt az egy évvel korábbinak.

 

A törvényesen működő online patikáknak egyébként feltűnő helyen közzé kell tenniük működési engedélyük számát, ami ellenőrizhető a gyógyszerfelügyelet honlapján, továbbá valós idejű kapcsolatot kell biztosítaniuk a fogyasztóval, s elektronikus szerződést is küldenek.

 

A közlemény szerint a gyógyszerek internetes forgalmazását újra fogják szabályozni, s a rendelkezések végleges megalkotásába be kívánják vonni a gyártókat, a kereskedőket és a fogyasztókat is. A jelenleg hatályos büntető törvénykönyv szerint amennyiben a gyártott és eladott hamis gyógyszer halált, vagy súlyos egészségkárosodást okoz, mind a gyártó, mind a kereskedő halállal büntethető.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még „Sam Sung” sem tud ellenállni a világ legvékonyabb befelé hajlítható okostelefonjának

A HONOR az épp zajló IFA 2024-en mutatta be a HONOR Magic V3-at, és mindenkitől elismerő visszajelzéseket kapott – többek között Sam Sungtól is.

2024. szeptember 7. 15:50

A Lenovo úttörő AI-vezérelt készülékeket mutatott be az Innovation World 2024-en

A Lenovo Innovation World 2024 rendezvényen jelentette be legújabb fejlesztéseit, bemutatva számos mesterséges intelligencia által vezérelt AI PC eszközt, köztük a ThinkPad, ThinkBook, Yoga és IdeaPad laptopokat, amelyek átalakítják mind a vállalati, mind a fogyasztói felhasználói élményt. 

2024. szeptember 7. 13:46

Érkezik a HMD eddigi legbátrabb újítása

A Human Mobile Devices bemutatta az eddigi legforradalmibb készülékét: megérkezett a HMD Fusion. Az egyedi okostokokkal** kiegészíthető okostelefont teljesen a saját stílusodra szabhatod, és minden eddiginél könnyebben alakíthatod át vele a kedvenc, gyakran használt funkcióidat.

2024. szeptember 7. 11:59

Az IFA 2024-en a HONOR, a Qualcomm és a Microsoft újradefiniálta a mobilos AI-t

A HONOR az IFA 2024-en három úttörő mobil AI-megoldást mutatott be: Snapdragon X Elite platformokkal működő AI PC-t, az AI Agentet és az AI Deepfake felismerőt. A bemutatót egy gondolatébresztő panelbeszélgetés kísérte, amelyen részt vett George Zhao, a HONOR vezérigazgatója, Alex Katouzian, a Qualcomm Technologies, Inc. MCX részlegének csoport GM-je és Mark Linton, a Microsoft partnerkészülék-értékesítési alelnöke. Együtt vizsgálták az AI és a Snapdragon technológia összefonódását, és megvitatták, hogy ezek az innovációk hogyan alakítják a mobil AI jövőjét.

2024. szeptember 7. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33