A belföldi kommunikációt is megfigyelte az NSA

MTI Sajtóadatbank, 2013. augusztus 23. 09:35

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) felügyeletét ellátó titkos bíróság szerint az ügynökség műszaki hibából eredően széles körben megfigyelte az Egyesült Államokon belüli internetes kommunikációt is, és ezzel alkotmánysértést követett el - közölte honlapján csütörtökön a CNN televízió.

A CNN a titkos bíróságnak az amerikai kormány által nyilvánosságra hozott három állásfoglalására hivatkozott. A testület (FISC) a külföldi hírszerzés felügyeletére vonatkozó törvény (FISA) alapján végzi tevékenységét. Az NSA feladata pedig a külföldi elektronikus hírszerzés.
 

John Bates szövetségi kerületi bíró 2011 októberében arra hívta fel a figyelmet, hogy az NSA egymás után három évben is - megkésve - elismerte, hogy olyan, kizárólag belföldi adatokat is gyűjtött, amelyekhez a törvény értelmében nem lehetett volna hozzáférése.
 

A FISC becslése szerint az NSA évi 58 ezer kommunikációról gyűjtött be adatokat "elkerülhetetlen műszaki problémából" adódóan. A bíróság egy 2011 novemberi és egy 2012 szeptemberi állásfoglalása szerint az adatok túlgyűjtéshez vezető hibákat korrigálták.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59