Sanghaj egyik legkeresettebb hackerét fogták el

MTI Sajtóadatbank, 2013. augusztus 23. 12:35

Elfogták az egyik leginkább keresett sanghaji hackert, akinek bandája legutóbbi akciójával több mint egymilliárd forintnak megfelelő összeget csalt el.

A helyi rendőrség beszámolója szerint a mindössze 24 éves, de már így is visszaesőnek számító Vang családnevű sanghaji férfire Thaiföld fővárosában, Bangkokban találtak rá a hatóságok. A nemzetközi összefogással előkerített hacker illegális bevételei alapján a kelet-kínai metropolisz történelmének egyik legsikeresebbje.
 

Legutóbb például négy másik hackerrel együttműködve több ezer felhasználó regisztrációs adatait szerezte meg a legnagyobb elektromos kereskedelmi portál, a taobao.com adatbázisából, és összesen 30 millió jüant (1,1 milliárd forint) csalt el ezek számláiról. A visszaélésre úgy derült fény, hogy a pénz jelentős részét egy internetes játék felhasználói fiókjaiba irányították, s a tranzakciók így váltak gyanússá a számlák eredeti tulajdonosai számára, akik több százával jelentkeztek a rendőrségen.
 

Vang számítógépén a hatóságok megtalálták a csalást lehetővé tevő programot, amelyet bűntársaival együtt maga fejlesztett ki. A még középiskolát sem végzett hacker alig múlt húszéves, amikor már hírnevet szerzett magának. Négy évvel ezelőtt sikerült feltörnie Sanghaj rendszámtáblák online árverését lebonyolító rendszerét, ami miatt 14 havi börtönre ítélték, az internetes aukciót pedig befagyasztották. Miután büntetését letöltötte, Vang Thaiföldre költözött, s onnan szervezte most lebukott bűnbandájának tevékenységét is.

Kulcsszavak: Kína security hacker

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59