Jól vizsgázott a Laurel pénztárgép-szoftvere

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 3. 09:06

Sikeresen vizsgázott az elektronikus naplós pénztárgépet használó kereskedőknek kifejlesztett, adatküldést végző program. A kasszák forgalmi adatait a NAV-nak az online bekötéséig kell havonta megküldeni. A naplófájlok beküldésének bonyolult folyamatát segítő szoftvert a Laurel Cégcsoport fejlesztette ki. Az első beküldés során 200 ezer elektronikus naplóállományt továbbítottak sikerrel az adóhatóság szerverére.

Az elektronikus naplózásra alkalmas pénztárgépek december 31-ig használhatók, ám a naplóállományaikat havonta egyszer el kell juttatni az adóhatóságnak. Az előírások szerint a pénztárgépen keletkező forgalmi adatokat ki kell nyerni, összegyűjteni, rendszerezni, kivonatolni, majd speciális „csv” formátumba csomagolva, feldolgozásra előkészítve kell továbbítani az Ügyfélkapun keresztül a NAV felé.

A bonyolult és időigényes eljárás kiváltására a Laurel Cégcsoport kifejlesztett egy alkalmazást, amely automatizálja a folyamatot. Az elektronikus naplófájlok gyűjtése mellett a program állandó hibakeresést végez a háttérben, és azonnal jelzi, ha valamilyen működési problémát talál. A fejlesztést még májusban kezdték, s bár a folyamatosan változó szabályozás nem könnyítette meg a munkát, sikerült időben telepíteni a szoftvert minden ügyfélnél, akik ezt igényelték.

A legösszetettebb rendszerek esetében is megoldották a kötelező adatszolgáltatást. Ez azok számára különösen jó hír, akik nemcsak 1-2 kasszát, hanem komplex hálózatokat üzemeltetnek, esetükben különösen megnehezíti a napi munkát, ha manuálisan kell megoldaniuk az adatok beküldését.

A fejlesztés iránt nagy az érdeklődés, hiszen minden kereskedő szeretné egyszerűsíteni a műveletet. A szoftveres megoldás többszintű lehetőségeket kínál, ezzel igazodik a kereskedők változatos igényeihez.

Az adatok beküldésére az első határidő augusztus 10. volt, addig mintegy 6000 kasszáról, több mint 200 ezer naplófájlt került felküldésre a program segítségével a NAV-nak. A szoftver iránt egyre nagyobb az érdeklődés, várható, hogy bővül azoknak a köre, akik ezzel szeretnék teljesíteni kötelezettségüket.

Kulcsszavak: pénztárgép Laurel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52