A Bullitt Group bemutatta a Motorola defy satellite linket

forrás: Prím Online, 2023. március 1. 14:01

A Bullitt Group, az innovatív brit mobiltelefon-gyártó a Lenovo vállalathoz tartozó Motorola Mobilityvel együttműködve bemutatta a Motorola defy satellite linket. A Bluetooth-eszköz bármely iOS vagy Android okostelefonhoz csatlakoztatva műholdas kapcsolatot biztosít*. A kiegészítő Bullitt Satellite Messengerrel érkezik, amely a Bullitt Group műholdas üzenetküldést biztosító alkalmazása.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Motorolával együttműködve újabb innovatív megoldással bővíthetjük a defy termékcsaládot. A motorola defy satellite link a Bullitt Satellite Messenger szolgáltatással kombinálva mindenki számára elérhető és megfizethető műholdas üzenetküldést tesz lehetővé a már meglévő okostelefonon." – mondta Dave Floyd, a Bullitt társalapítója.

 

A Motorola defy satellite link egy könnyű, praktikus rögzítőhurokkal ellátott Bluetooth-kiegészítő.  Kompatibilis Android vagy iOS készülékhez* csatlakoztatva biztosít kétirányú üzenetküldést műholdon keresztül, valamint a helymegosztást és az SOS jelzés leadását, mindezt a Bullitt Satellite Messenger alkalmazással.

 

Az eszköz megfelel a Mil-Spec 810H szabványnak, valamint IP68-as minősítés szerint víz- és porálló. 600 mAh-s akkumulátora több napos használatra elegendő üzemidőt biztosít. Az eszközön fizikai SOS és helymeghatározó "bejelentkezés" (check-in) gomb található, így okostelefonon nélkül is képes ellátni ezeket a funkciókat. 

 

Bullitt Satellite Messenger: Közvetlen műholdas technológia a kétirányú műholdas üzenetküldéshez

 

A Bullitt Satellite Messenger az első 3GPP szabványokon alapuló műholdas NTN vagy közvetlen műholdas kommunikációt alkalmazó üzenetküldő szolgáltatás. Az új Motorola defy termékcsalád a szolgáltatást a meglévő geostacionárius műholdakhoz való csatlakozáshoz használja. Így a meglévő, jól kiépített infrastruktúrán keresztül megfizethető és folyamatos lefedettséget biztosít. 

 

A Motorola defy műholdas készülék Bluetooth segítségével csatlakozik az okostelefonhoz. Ezt követően a készülék közvetlen kapcsolatot létesít a föld felett 22 300 mérföldre lévő geostacionárius műholdakhoz, a Bullitt Satellite Messenger alkalmazással pedig szöveges üzenetek küldésére képes, amikor a mobil- és a Wi-Fi hálózat nem elérhető. A Bullitt Satellite Messenger alkalmazással nem rendelkező címzettek egyszerű SMS-ként fogadhatják az üzenetet meglévő telefonjukra. Válaszüzenet küldése a kapcsolódó Android vagy iOS alkalmazás letöltésével történhet. A műholdon keresztül küldött vagy fogadott üzenetek költségei a műholdas üzenetküldő előfizetési csomagjából kerülnek levonásra, a címzett részéről extra költség nem merül fel. 

 

Az SOS jelzés a FocusPoint International által üzemeltetett segélyhívó központokhoz fut be, és valamennyi, műholdas kommunikációt biztosító csomag részét képezi. A legkisebb csomag előfizetési díja havi 4,99 euró, de egyéb csomagok is igénybe vehetőek. 

 

Ár és elérhetőség

 

A Motorola defy satellite link 2023 májusától lesz elérhető Magyarországon. Külön az eszköz várhatóan 119 eurótól lesz elérhető, míg az Essential Messaging előfizetési csomagban (amely havonta maximum 30 kétirányú üzenet küldését foglalja magában) várhatóan 169 euróért vásárolható meg.

 

_________________

*iOS 14 vagy frissebb, Android 10 vagy frissebb verziók esetében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01