A HDR10+ Technologies, LLC megkezdte együttműködését az első, HDR10+ technológiát alkalmazó partnerekkel

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 30. 09:59

A 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung közös vállalkozása, a HDR10+ Technologies, LLC bejelentette a HDR10+ licencprogram keretében az első tanúsítvánnyal rendelkező termékeket és vállalatokat. A Panasonic és a Samsung bemutatta azt a firmware-t is, amely lehetővé teszi, hogy a kiválasztott 2018-as televíziómodellek támogassák a HDR10+ technológiát, hogy így azt a felhasználók is élvezhessék.

A HDR10+ előrelépést jelent az eddigi High Dynamic Range (HDR) és HDR10 televíziós formátumokhoz képest. A HDR10+ a HDR10 továbbfejlesztett változataként dinamikus metaadatokat rendel valamennyi képkockához, és ez az optimalizált HDR-adat lehetővé teszi, hogy a piacvezető vállalatok csúcskategóriás chipkészletei élethű képeket alkossanak a legkülönfélébb képernyőkön.

 

A HDR10+ licencprogram és az ahhoz társuló logó gondoskodik róla, hogy a HDR10+ szabványnak megfelelő termékek kimagasló képminőséget nyújtsanak és a filmkészítők eredeti elképzeléseit jelenítsék meg az alábbiak biztosításával:

  • A képernyő teljesítményét igazoló tanúsítvány minősíti a képernyőmóddal, csúcs fényességi szinttel, csúcs fényességi stabilitással, átviteli funkcióval, fehérpont követési teljesítménnyel és színskála lefedettséggel kapcsolatos követelményeket.
  • A metaadat-feldolgozási tanúsítvány minősíti a metaadat interfészek közötti átvitelét és pontosságát. A képernyőkezelési teljesítmény tanúsítványa minősíti a HDR10+ metaadatok alapján végzett tónustérképezést, például az árnyékmegőrzésnél.
  • Az Ultra HD Blu-ray lejátszó tanúsítvány minősíti a HDR10+ metaadatok HDMI-kapcsolaton történő átvitelének feldolgozását és pontosságát.

 

A technológiát alkalmazó vállalat kategóriájától függően a tanúsítványt öntanúsító folyamaton vagy hivatalos bevizsgáló központon (Authorized Testing Center [ATC]) keresztül lehet megszerezni. A HDR10+-hoz az első két jóváhagyott hivatalos bevizsgáló központ az Allion és a TTA.

A HDR10+ Technologies, LLC aktívan együttműködik a médiaipar vállalataival. Jelenleg már több mint 80 vállalat jelentkezett a licencprogramra, vagy már teljesítette is azt. A licencprogram egyszerűen, egy névleges regisztrációs díj fejében, jogdíjmentesen elérhető a tartalomgyártó vállalatok, az ultra nagy felbontású TV készülékek, Blu-ray lejátszók, illetve írók és set-top boxok gyártói, valamint a chipkészletgyártók számára. 

 

A HDR10+ technológiát alkalmazó vállalatok listája ezen az oldalon tekinthető meg: https://hdr10plus.org/current-adopters/ 

 

„A szabványosított licencprogrammal a tartalomkészítők, a televíziós és multimédiás eszközgyártók egyszerűen alkalmazhatják a HDR10+ technológiát” – hangsúlyozta Danny Kaye, a 20th Century Fox ügyvezető alelnöke és a Fox Innovation Lab ügyvezető igazgatója. „Nagyon bíztató az érdeklődés az első körben csatlakozó vállalatok részéről, és az a kibővülő HDR10+ ökoszisztéma, ami minden néző számára még jobb képélményt szolgáltat majd.”

 

A 20th Century Fox elkötelezett a HDR10+ használata mellett az újonnan megjelenő tartalmainál. A stúdió jelenleg több produkciót is készül így megjelentetni a piacon, és ezek elérhetőségéről az elkövetkezendő hetekben fog beszámolni.

 

„A Panasonic nagy örömmel jelenti be, hogy egy firmware-frissítéssel a 2018-as 4K televíziómodellek nagy része HDR10+ tanúsítványt kaphat, ami azt jelenti, hogy a felhasználóink még inkább a filmkészítők eredeti elképzeléseinek megfelelően élvezhetik a tartalmakat” – nyilatkozta Tosiharu Tsutsui, a Panasonic televíziós üzletágának igazgatója. 

 

„Fantasztikus érzés számunkra, hogy a 2018-as választék túlnyomó részét úgy tudtuk elkészíteni, hogy az teljes mértékben megfeleljen a HDR10+ elvárásoknak” – osztotta meg Bill Mandel, a Samsung Research America iparági kapcsolatokért felelős alelnöke. „Globálisan együttműködünk más, a HDR10+ technológiát alkalmazó vállalatokkal is, akik olyan eszközöket, chipkészleteket és/vagy televíziós modelleket fejlesztenek, amelyek szintén HDR10+-kompatibilisek lesznek, hogy minél szélesebb körű hozzáférést tudjunk biztosítani a HDR-élményhez a vásárlók számára.”

 

„Nagyon izgalmas számunkra, hogy részesei lehetünk egy olyan ígéretes technológiai szabvány elindításának, mint amilyen a HDR10+. Független hivatalos bevizsgáló központként az Allion mindig arra törekszik, hogy értékarányos szolgáltatást nyújtsunk olyan nagy nevű szervezetek számára, mint a HDR10+ Technologies, LLC és partnervállalatai. Küldetésünknek tekintjük és teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a technológiát alkalmazó vállalatoknak minél jobb bevizsgálási és tanúsítási élményt nyújtsunk ebben a vállalkozásban” – fejtette ki Denver Misima, az Allion Japan szabványügyi és megfelelőségi üzletágának vezetője.

 

„A TTA számára nagy öröm, hogy együtt dolgozhatunk a kijelző-, illetve a médiaipar vállalataival, hogy a HDR10+ LLC technológiáját alkalmazó partnerekkel közösen indíthassuk útjára a legújabb HDR-technológiát. Nagyon várjuk már, hogy megkezdhessük bevizsgálási és tanúsítási szolgáltatásainkat a logóprogram keretében” – tette hozzá Park Yongbum, a TTA alelnöke.

 

A vállalatok további információt kaphatnak a HDR10+ licenc- és logóprogramról, és azon belül a végleges műszaki tartalmakról, valamint az alkalmazókkal kötendő megállapodásokról ezen a weboldalon: http://www.hdr10plus.org.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17