A Lenovo bemutatja a mesterséges intelligencia alapú eszközeit és megoldásait a CES-en

forrás: Prím Online, 2024. január 9. 20:17

A Lenovo ma mutatta be a CES 2024-en több mint 40 új, mesterséges intelligenciával működő eszköz- és megoldáskínálatát, továbbfejlesztve a vállalat „AI for All” vízióját. Bejelentették többek között a Lenovo Yoga, ThinkBook, ThinkPad, ThinkCentre és Legion almárkák új AI PC-innovációit, amelyek minden eddiginél jobb személyre szabhatóságot és számítástechnikai élményt biztosítanak a felhasználók és vállalatok számára. A technológiai megoldások robosztus új portfólióját két új „proof of concept” termék, egy táblagép, szoftveralkalmazás, Motorola AI funkciók és egyéb kiegészítők teszik teljessé.

A Lenovo fogyasztói készülékeinek legújabb kínálatát is bemutatta: ezek között szerepel a kreatív folyamatokat felturbózó Yoga AI laptopkínálat, egy tablet, amely játékra és tanulásra hívja a felhasználókat, valamint a mindennapi felhasználók számára tervezett IdeaPad laptopok. Új korszakot nyitva, a Lenovo legújabb, Microsoft Windows 11-es Yoga laptopjai exkluzív új szoftvert tartalmaznak: a Lenovo Yoga Creator Zone-t alkotók, művészek, és minden olyan felhasználó számára hozták létre, aki a biztonságot szem előtt tartva, egyszerűen és privát módon szeretnék kihasználni a generatív AI erejét. A Lenovo Yoga Creator Zone a fantáziát inspiráló képgenerálást kínál és szöveges leírásokat vagy akár vázlatokat is át tud alakítani lenyűgöző vizuális elemmé bonyolult kérések, kódok vagy beállítások nélkül. A felhasználóknak csak be kell írniuk, amit látni szeretnének, és a rendszer azonnal létrehozza a vizuális megjelenítést.

 

 

A Lenovo Yoga laptopok új generációjának élén a Lenovo Yoga Pro 9i (16", 9) és a Lenovo Yoga 9i 2-in-1 (14", 9) áll, ez utóbbihoz Lenovo Smart Pen és Sleeve is jár. A kompromisszumot nem ismerő alkotók számára tervezett prémium laptopok MIL-STD-810H1 minősítéssel rendelkeznek a tartósság érdekében, és élvonalbeli komponensekkel vannak felszerelve, beleértve a legújabb Intel Core Ultra processzorokat a villámgyors teljesítményért; a fizikai Lenovo AI Core chipet, amely a robusztus AI funkciókat hajtja; és az erőteljes akkumulátorokat a folyamatos kreativitásért. A Lenovo Yoga Pro 9i (16", 9) Lenovo Yoga Pro 9i-ben található Lenovo AI Core és Intel Ultra processzorok teljesítményének csúcsa a Lenovo X Power, egy gépi tanulással működő funkció, amely a kreatív feladatokat, például a 3D renderelést és a filmszínkorrekciót fokozza a feldolgozási teljesítmény, az akkumulátor élettartamának és a hűtés hatékonyságának optimalizálásával. Mindkét modell Copilot billentyűvel rendelkezik, amely gyorsabb hozzáférést biztosít az AI-klienshez. A Windows 11-ben található Copilot kihasználja az AI képességeit, hogy releváns válaszokat adjon, e-maileket foglaljon össze, képeket generáljon és számos egyéb feladatban segítsen.

 

A Lenovo Yoga családot négy további új laptop egészíti ki. A hordozhatóság érdekében kialakított Lenovo Yoga Slim 7i (14", 9) egy vékony és könnyű Intel Core Ultra processzorokkal és WUXGA OLED képernyővel ellátott Intel Evo kiadású prémium laptop. A tartalomkészítéshez a Lenovo Yoga Pro 7i (14",9) és a Lenovo Yoga Pro 7 (14",9) alkotói laptopok készültek, amelyek választhatók Intel Core Ultra processzorokkal vagy akár AMD Ryzen 7 8845HS processzorral.

 

 

Az igazán lenyűgöző hatás érdekében a Lenovo Yoga Book 9i (13", 9) (amelynek elődje a világ első teljes méretű, kétképernyős OLED laptopja volt) mostantól az Intel új Core Ultra processzorokkal, PureSight OLED 2,8K képernyővel és egy forgatható Bowers & Wilkins soundbarral is elérhető. Emellett számos kreativitást fokozó szoftverrel is felszerelhető, többek között a Smart Launcherrel a gyakran használt alkalmazások csoportosításához a hatékonyság növelése érdekében; az Enhanced Virtual Keyboarddal, amellyel a felhasználók egyedi eszközökkel fejezhetik ki személyiségüket; a kézírás megszépítésére szolgáló mesterséges intelligenciával és számos egyéb funkcióval. Végül, de nem utolsósorban bemutatták az új Lenovo Yoga 7i 2-in-1 (16", 9) és Lenovo Yoga 7i 2-in-1 (14", 9) átalakítható laptopokat, amelyekkel az alkotók akár  útközben is egyszerűen hozzáférhetnek a kreativitásukat támogató eszközökhöz.

 

A Lenovo Tab M11 táblagép szórakozásra és tanulásra egyaránt alkalmas, így a diákok, filmrajongók és rajzoló művészek számára is tökéletes eszköz az „én-idő” eltöltésére. A Lenovo Tab Pennel felszerelt táblagép kompromisszumok nélküli írási, rajzolási és skiccelési élményt nyújt. A táblagép előretöltött prémium szoftverei növelik a használhatóságot: a Nebo a kézírás szöveggé alakításában, a MyScript Calculator 2 az egyenletek és függvények valós idejű megoldásában, valamint a WPS Office a dokumentumok egyszerű megtekintésében és szerkesztésében nyújt hatékony segítséget.

 

A vadonatúj AI PC Lenovo ThinkBook laptopok és ThinkCentre neo asztali számítógépek a produktív és kreatív teljesítmény új szintjét jelentik

 

 

A Lenovo új ThinkBook termékeket, valamint ThinkCentre asztali számítógépeket és kiegészítőket is bejelentett a kis- és középvállalati (SMB) piac számára, innovatív funkciókkal, intelligens kialakítással és AI PC fejlesztésekkel. Az új ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid egy rugalmas hibrid megoldás, egy laptop alaprendszerrel és egy táblagéppel rendelkezik, melyek önállóan vagy együtt is működhetnek, és zökkenőmentesen váltanak a laptop és a táblagép között. Az egyedülálló innováció hibrid élményt nyújt a Windows és az Android rendszerek között. A ThinkBook 13x Gen 4 egy gyönyörű és nagy teljesítményű Intel Evo Edition laptop fantasztikus akkumulátor-üzemidővel, beépített Copilot billentyűzettel. Ez a Lenovo első szén-dioxid-semleges KKV-knak kínált laptopja. A ThinkBook 14 i Gen 6 egy nagy teljesítményű, sokoldalú és intelligens laptop akár 14,5 hüvelykes 3K kijelzővel. A termék egy Graphics Extension (TGX) portot tartalmaz, amely támogatja az új ThinkBook Graphics Extension (TGX) dokkolót, növelve az AI számítási teljesítményét. A Lenovo bemutatja a frissített ThinkBook 16p Gen 5-t is, amely a teljesítményt és az eleganciát ötvözi az új Magic Bay Studio támogatásával, 4K kamerát és integrált hangszórókat tartalmaz. A ThinkCentre neo Ultra a legmodernebb technológiát használja, hogy az ultrakisméretű AI PC-k új generációját hozza létre, a ThinkCentre neo 50a Gen 5 all-in-one asztali számítógép pedig 24 és 27 hüvelykes formátumban lesz elérhető. A Lenovo ThinkBook laptopok, a ThinkCentre neo asztali számítógépek és a Magic Bay Studio a Lenovo legújabb termékei és kiegészítői, amelyeket az SMB piac számára kínál.

 

 

Korábban a Lenovo Tech World 2023 innovációs rendezvényén a vállalat "Mesterséges intelligencia mindenkinek" víziója részeként bemutatott egy példát a személyes AI-asszisztens megoldására az AI PC-k számára. A Lenovo ”Mesterséges intelligenciát most” megoldás koncepciója támogatja egy olyan személyre szabott AI megoldás fejlesztését, amelyet úgy terveztek, hogy lehetővé tegye a végfelhasználók interakcióját a billentyűzeten és a természetes nyelven keresztül. Az ideiglenesen Lenovo AI Now Personal Assistant névre keresztelt személyi asszisztens személyre szabott interaktív élményeket nyújt a felhasználó saját, készüléken lévő tudásbázisára alapozva. Az AI Assistant egyszerűsíti a munkafolyamatokat, egyúttal személyesebb és magával ragadó módon fokozza az együttműködést. A természetes nyelv használatával a felhasználók ellenőrizhetik és megváltoztathatják a gyakran használt beállításokat (mint a kijelző vagy a teljesítmény), e-maileket és dokumentumokat kereshetnek és foglalhatnak össze, meghívókat hozhatnak létre, valamint videokonferenciák során élő kamerát és avatárokat egyesíthetnek. A Lenovo AI Now Personal Assistant klienst 2024 első felében vezetik be Kínában.

 

A Lenovo két egyedülálló koncepciót bemutató eszközzel is debütált a CES-en. A Mechanical Energy Harvesting Combo a mechanikus mozgást és a napsugárzást használja az egér és a billentyűzet működtetéséhez, így nincs szükség külső töltésre. Az egér és a billentyűzet ergonomikus kialakításával kényelmet biztosít a felhasználók számára. A termék támogatja a Bluetooth és a 2,4G vezeték nélküli csatlakozási módokat is, lehetővé téve a könnyű csatlakoztathatóságot több eszközzel. Az egyedülálló koncepciót bemutató termék egy innovatív megoldás, amely összhangban van a Lenovo elkötelezettségével a fenntarthatóbb gyakorlatok bevezetése iránt.

 

 

A Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE egy forradalmi és innovatív, egyedülálló koncepciót mutat be, és amely erőteljes teljesítménnyel és gyönyörű megjelenéssel büszkélkedhet, és élen jár az intelligens, színes, személyre szabható laptopborítók trendjében. A Lenovo hardveres és szoftveres algoritmikus megoldásai révén, valamint az E Ink Prism technológiát kihasználva a felhasználók különböző mintákkal szabhatják testre a külső borítót, egyedi notebook megjelenést teremtve. Ez a koncepció akár ezer különböző képet is támogat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy kifejezzék személyiségüket és kreativitásukat.  Az E-ink ultraalacsony energiafogyasztású technológiájának és a Lenovo rendszerkialakításának köszönhetően a színváltó felső borító nem befolyásolja az akkumulátor élettartamát – a felső borító még akkor is folyamatosan változik, ha a rendszer ki van kapcsolva. A Lenovo a CES 2024-en négy dizájn sémát emelt ki, köztük két színes sémát, a dinamikus órát és a több rendszerrel való interakciót, amelyek különböző és egyedi felhasználói preferenciákat támogatnak.

 

A Lenovo új AI PC-élményeket kínál az Intel Core Ultra processzorokkal működő ThinkPad és IdeaPad laptopokkal

 

 

A Lenovo új üzleti és fogyasztói laptopokat mutatott be, amelyeket az új AI-élmények kihasználására, valamint a produktivitás, a kreativitás és a hatékonyság növelésére terveztek. Az új Lenovo ThinkPad X1 Carbon, a ThinkPad X1 2-in-1 és az IdeaPad Pro 5i Intel Evo laptopok, amelyek a legújabb Intel Core Ultra processzorokkal és Windows 11 operációs rendszerrel működnek, optimális energiahatékonyságot, teljesítményt és magával ragadó élményeket nyújtanak. A dedikált AI-gyorsító támogatás segíti a felhasználókat az új élmények befogadásában és a hatékonyság növelésében a munka és a játék során egyaránt, beleértve a Windows Copilot által lehetővé tett képességeket. Akár üzleti, akár szabadidős célokra használják, ezek a Lenovo laptopok az AI PC forradalom zászlóshajói, melyek alapjaiban változtatják meg a felhasználók alkotási, együttműködési és a PC-s felhasználási módszereit. Az új ThinkPad X1 és az IdeaPad Pro 5i az eddigi legátfogóbb PC-élményt kínálja a felhasználóknak, és segít az AI-alapú számítástechnika új generációjának befogadásában.

 

 

Az üzleti laptopok következő hullámához hasonlóan a Lenovo ThinkVision 27 3D monitor is elérhető, és készen áll a produktivitás és a hatékonyság növelésére. A szemüveg nélküli 3D monitor mostantól a 3D Explorer még intuitívabb és interaktívabb felhasználói felületű változatával rendelkezik, amely a 3D birodalmába is bevezeti az alkotókat, és 2D-ben is használható. Emellett a monitor mostantól fokozott szoftvertámogatással rendelkezik a saját fejlesztésű alkalmazások révén, beleértve a Design Engine-t, amely megszünteti az egyedi plug-inek szükségességét, és így valódi, dimenziókon átívelő hibrid tervezési élményt nyújt. A felhasználók mostantól 2D-ben tervezhetnek és 3D-ben vizualizálhatnak, vagy használhatják a 2D-3D konvertert, amely lehetővé teszi az AI-alapú 2D-3D kép-, videó- és tartalomkonvertálást valós időben. Az AI segítségével a nagy felbontású, nagy frissítési frekvenciájú 2D tartalom azonnal élénk 3D tartalommá alakul át, pontos térbeli rekonstrukcióval, függetlenül a háttér összetettségétől. Ráadásul mindez további energia- vagy rendszerfrissítés nélkül történik.

 

A Lenovo Legion Gaming ökoszisztéma segít a játékosoknak elérni a lehetetlent

 

 

A Lenovo új játék-ökoszisztémája a CES 2024-en debütált, Microsoft Windows 11-alapú PC-kkel, perifériákkal, szoftverekkel és szolgáltatásokkal.  Az új ökoszisztémához tartozó termékek robusztus teljesítményt, ideális hőfokot, kiemelkedő grafikát, AI-alapú előnyöket és a játékokhoz szükséges tökéletes rendszer összeállításának szabadságát kínálják. Az új PC-portfólió a következő, 9. generációs Lenovo Legion 16 hüvelykes gamer laptopokat és tornyokat tartalmazza:

• A Lenovo Legion 7i (16", 9), Lenovo Legion 5i (16", 9) és Lenovo Legion Slim 5 (16", 9) azoknak a játékosoknak készült, akiknek olyan laptopra van szükségük, amely képes kezelni kedvenc játékaikat és a STEM alkalmazásokat is.

• A Lenovo Legion 9i (16", 9) azok számára készült, akik a lehető legjobb teljesítményt szeretnék játék és a tartalomkészítés során.

• A Lenovo Legion Pro 7i (16", 9) és a Lenovo Legion Pro 5i (16", 9) azoknak a játékosoknak készült, akiknek a képkocka/másodperc aránya, a stílus és a képernyő minősége terén a legjobbra van szükségük.

• A Lenovo Legion Tower 7i és Legion Tower 5i azok számára készült, akiknek szükségük van egy csúcskategóriás gamer torony PC extra erejére.

 

 

Szintén újdonságok idén a Lenovo LOQ 15IRX9, Lenovo LOQ 15IAX9I, Lenovo LOQ 15IAX9 és Lenovo LOQ 15AHP9 laptopok, valamint a Lenovo LOQ Tower 17IRR9 a ranglistán felfelé vezető utat most megkezdő játékosok számára. A továbbfejlesztett ökoszisztémához új kiegészítők is érkeznek, mint a Lenovo Legion M410 Wireless RGB Gaming Mouse és a Legion K510 Pro Mini Keyboard, valamint egy új Lenovo AvatarMaster PC szoftveralkalmazás. 

 

Az új gaming termékcsaládnak a középpontjában a Lenovo saját fejlesztésű hardveres AI chipjei – az úgynevezett LA AI chipek –, valamint az általuk a Lenovo Legion és a Lenovo LOQ gaming laptopok számára biztosított előnyök állnak. A tavalyi CES-en először bemutatott LA AI chipek idén minden eddiginél erősebbek, lehetővé téve a Lenovo Legion és Lenovo LOQ laptopok számára, hogy még magasabb FPS-t és nagyobb energiahatékonyságot érjenek el. A játékra szánt laptopok, tornyok, monitorok, kiegészítők és még a tavalyi IFA-n bejelentett Lenovo Legion Go kézikonzolok választékával az új Lenovo játék ökoszisztéma lehetővé teszi a játékosok számára, hogy pontosan azt a beállítást válasszák ki, amelyre szükségük van a „lehetetlen" eléréséhez.

 

 

A streaming és az együttműködés élményét új szintre emelve a Lenovo Legion rendszerek, köztük a Legion 7i (16", 9) és a Legion 5i (16", 9) már AvatarMasterrel is elérhetők. Az AvatarMaster egy új, mesterséges intelligenciával működő alkalmazás, amely a felhasználók profilját 3D-s digitális avatárrá alakítja át, teljes körű testreszabási lehetőségekkel a megjelenéstől és az arcvonásoktól kezdve a ruházaton át a kiegészítőkig. Miután a felhasználók létrehozták és testre szabták avatárjukat, videokonferenciák és játékmenetek során, valamint több platformon keresztül animálhatják és streamelhetik önmaguk digitális változatát.

 

A Motorola új MotoTalk funkciókat vezet be az AI segítségével a kiskereskedelmi csapatok termelékenységének növelése érdekében

 

A Motorola bemutatta a MotoTalk új mesterséges intelligencia funkcióit: egy üzleti termelékenységi platformot PC-re és mobileszközökre, amely lehetővé teszi az üzleti ügyfelek számára, hogy feladatokat és munkanapokat hozzanak létre és kezeljenek a csapataikkal. Az új funkciókkal a terepen dolgozó csapatok a képfelismerés vagy az útvonaltervezés segítségével optimalizálhatják napi tevékenységeiket.

 

A „Képfelismerés" funkcióval a helyszíni csapatok azonosíthatják és megszámolhatják a polcokon lévő termékek mennyiségét, információt gyűjthetnek az árakról, és hozzáférhetnek az üzletek megosztási jelentéseihez, így biztosítva az áruforgalmi szabályok betartását. A mesterséges intelligenciát kihasználva az eszköz optimalizálja a kereskedelmi útvonalakat is, maximalizálva a hatékonyságot a távolság, az idő és az értékesítési lehetőségek tekintetében. Ez a funkció lehetővé teszi a különböző helyszíni csapatok számára az útvonaltervek generálását néhány perc alatt, valamint összefoglalja az alkalmazottak látogatásait és teljesítményét az üzletekben, így a MotoTalk felhasználói számára munkaidőt és energiát takarít meg.

 

Támogató technológiai megoldások az AI segítségével

 

A Lenovo a Scott-Morgan Alapítvány által a CES-en bemutatott úttörő akadálymentesítési megoldásokban is kulcsszerepet játszott. A súlyos fogyatékossággal élő emberek helyzetének javítását célzó új technológiák közé tartozik a DeepBrain AI-jal kifejlesztett hiperrealisztikus AI avatár, amely megőrzi a személyiséget és erősíti a kommunikációt; a Lenovo AI Innovációs Központja által létrehozott, a készülékre telepített, személyes nagyméretű nyelvi modell (LLM) a szöveggeneráláshoz; a Lenovo készülékeken tesztelt szemkövető hardver; és egy integrált, AI-optimalizált, multimodális beviteli platform. A Lenovo folyamatosan szponzorálja a Scott-Morgan Alapítványt és az együttműködésük középpontjában a mindenki számára elérhető intelligensebb technológia iránti elkötelezettség és az úttörő segédtechnológia áll.

Kulcsszavak: CES 2024 Lenovo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17