Átlépte a 11 milliárdos megtekintést a legnézettebb YouTube-videó

forrás: Prím Online, 2022. november 12. 11:50

Újabb világrekordot döntött meg a legnézettebb YouTube-videó: a Baby Shark-dalt immár 11 milliárdnál is többször hallgatták meg a legnépszerűbb videómegosztó platformon. Dallos Zoltán, a DLX MEDIA marketingügynökség ügyvezetője arról beszélt a top 20-as listán továbbra is csak zenék és gyerekdalok találhatók, de az edukatív tartalmak is egyre inkább törnek felfelé, és egyre több cég használja márkaépítésre is a hatalmas felhasználói bázissal rendelkező oldalt.

2016-ban debütált, 2020 novemberében a legnézettebb videó lett a YouTube-on, 2022 januárjában pedig a világon elsőként lépte át a 10 milliárdos megtekintést az alighanem mindenki által ismert Baby Shark-dal. A legutóbbi mérföldkő óta még egy év sem telt el, de az alkotók most egy újabb sikert könyvelhettek el, hiszen a napokban már a 11 milliárdos nézettségi mutatót is áttörték.

 

Dallos Zoltán, a DLX MEDIA marketingügynökség ügyvezetője elmondta, a YouTube top 20-as listáján jelenleg 13 zene és 7 gyerekdal található. Mint fogalmazott, az emberek alapvetően szórakozásra használják a legnépszerűbb videómegosztó platformot, ez teszi ki a felhasználási mód 70-80 százalékát.

 

„A YouTube a zenehallgatás mellett kvázi a televíziót is képes helyettesíteni, elég csak arra gondolni, hogy a gyerekek itt nézik már a legtöbbször a kedvenc meséiket. Új trend, hogy a videók megosztásának köszönhetően egyre gyorsabban érik el bizonyos tartalmak az 1 milliárdos lejátszást. Míg régebben ez sok-sok évbe telt a legfelkapottabb videók esetében is, Adele Hello című számának a klipje például rekordidő, mindössze 87 nap alatt tudta ezt a számot realizálni” – magyarázta.

 

A szakember felhívta rá a figyelmet, a Google mellett a YouTube a legnagyobb keresőmotor, ahol a jó tartalmak elérése exponenciálisan tud gyarapodni, azaz jóval gyorsabban lehet kitűnni egy-egy videóval a tömegből, mint korábban.

 

pixabay.com
 

A magyar cégek kevesebb mint egy százaléka rendelkezik YouTube- csatornával

Dallos Zoltán beszélt arról is, a szórakoztató felvételek mellett ma már az edukatív és üzleti tartalmaknak is van létjogosultsága a platformon, Magyarországon mégis nagyon kevesen élnek ezzel a kecsegtető lehetőséggel.

 

„Rendkívül kevesen vannak jelen hazánkban üzleti céllal a YouTube-on. Felmérések szerint a magyar cégek kevesebb, mint egy százaléka rendelkezik YouTube-csatornával, ami lesújtóan alacsony arány, pedig ez egy rendkívül hatékony márkaépítő módszer tud lenni. Zseniálisan jó eszköz például azoknak, akik szeretnék megmutatni a folyamataikat, betekintést engednének a kulisszatitkokba annak érdekében, hogy jobban megismerjék őket a leendő ügyfelek és vásárlók. Ezzel a márkával egy időben a bizalmat is remekül lehet építeni” – mondta a DLX MEDIA marketingügynökség ügyvezetője.

 

Rámutatott, alapvetően két tényező befolyásolja azt, hogy egy YouTube-ra feltöltött videó mennyire lesz népszerű. Mivel a platform algoritmusának az a célja, hogy minél tovább ott tartsa a felhasználót, ezért a tartalomgyártókat is motiválják arra, hogy minőségi kontentet állítsanak elő, az legyen figyelemfelkeltő. A másik nagyon fontos dolog a borítókép és a címsor együttese, hiszen ezeken múlik, hogy egyáltalán mennyien kattintanak bele a videóba.

 

Dallos Zoltán szerint ha mindkét feltétel teljesül, akkor már nagyobb az esélyünk arra, hogy a YouTube feljebb soroljon a találati listán, így több emberhez juthatunk el. Végezetül azt is hozzátette, érdemes szakértői segítséget kérni a videók készítéséhez és azok menedzseléséhez, hiszen ezen kívül számos olyan apró trükk létezik, amivel a magunk malmára hajthatjuk a vizet.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59