Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

forrás: Prím Online, 2024. május 22. 19:26

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

„A HONOR-nál maximálisan hiszünk az eszköz alapú mesterséges intelligenciában, annak személyre szabásában. Az intuitivitás és az adatbiztonság prioritás számunkra ahhoz, hogy mindenki a maximumot hozhassa ki az AI-ból – biztonságosan” – nyilatkozta George Zhao, a HONOR vezérigazgatója.

 

 

Bemutatkozik a HONOR négyrétegű AI architektúrája

 

Az eseményen a HONOR bemutatta négyrétegű AI architektúráját, és demonstrálta, hogy stratégiai hangsúlyt fektet az AI MagicOS-ba történő integrálására. Ez a négyrétegű architektúra különálló rétegeket tartalmaz: az alaprétegben a Cross-device és Cross-OS AI egy nyílt ökoszisztéma alapját képezi, amely lehetővé teszi a számítási teljesítmény és a szolgáltatások megosztását az eszközök és operációs rendszerek között. Erre az alapra építve a platformszintű AI-réteg lehetővé teszi a személyre szabott operációs rendszert, amely szándékalapú ember-számítógép interakciót és személyre szabott erőforrás-elosztást tesz lehetővé. A harmadik rétegben az alkalmazásszintű mesterséges intelligencia az innovatív, generatív AI-alkalmazások hullámát fogja bevezetni, amely forradalmasítani fogja a felhasználói élményt. Végül, a legfelső szinten, a felhőalapú AI-szolgáltatásokhoz való interfész réteg a felhasználók számára egyszerű hozzáférést biztosít a hatalmas cloud szolgáltatásokhoz, miközben a magánélet védelmét helyezi előtérbe.

 

A négyrétegű AI architektúra a készülékre telepített AI-hoz

 

A MagicOS 8.0 részeként a Magic Portal az iparág első szándék-alapú felhasználói felülete, amely megérti a felhasználói viselkedést, és az összetett feladatokat egylépéses folyamatokká egyszerűsíti. A Magic Portal jelenleg 100 top alkalmazást támogat hét struktúrában, beleértve az utazást, a produktivitást, az üzenetküldést, a keresést, a szórakozást, a vásárlást és a közösségi médiát. A tervek szerint a jövőben még több helyzettel bővül. 

 

A HONOR négyrétegű architektúrájának részeként a HONOR a Google Cloud által támogatott, élvonalbeli generatív AI-élményeket integrál a készülő okostelefonokba, és azt ígéri, hogy az intelligencia és az innováció új szintjét nyújtja a felhasználóknak – természetesen fokozott adatvédelem mellett.

 

 

A portréélmény forradalmasítása a HONOR 200 szériával

 

A mozgásérzékelős AI rögzítés egy olyan csúcskategóriás funkció, amely az AI-t használja ki a gyorsan mozgó jelenetek pillanatainak automatikus rögzítéséhez. Ennek a funkciónak a sikere után a HONOR most azt is bejelentette, hogy a hamarosan teljes mellbedobással debütáló HONOR 200 sorozat új szintre emeli a mobilfotózást egy teljesen új, AI által javított portréélménnyel.

 

A HONOR a 200 széria által úgy forradalmasítja a portréfotózást, hogy a technológia kialakításának minden lépésébe bevonja a Studio Harcourt-t. A legendás francia fotóstúdió ikonikus személyek klasszikus portréfotóinak megörökítésében szerzett tapasztalatairól ismert, így mesteri tudásával az AI technológiát kihasználva újjászülethet a fényképezés ezen műfaja.

 

A HONOR 200 sorozat a mesterséges intelligencia segítségével a Studio Harcourt portrék hatalmas adathalmazából tanulva sikeresen kilenc különböző lépésre bontotta a teljes portréfotózási folyamatot, ezzel tökéletesen imitálva a Studio Harcourt-módszert teljes egészében. Így minden egyes felvétel hibátlan és stúdióminőségű portrékat jelenthet.

 

A HONOR 200 széria június 12-én debütál Párizsban – majd nem sokkal később Magyarországon. A készülékeken MagicOS 8.0 rendszer lesz, ami tovább erősíti a HONOR elkötelezettségét az AI technológia népszerűsítése és terjesztése mellett. Annak érdekében, hogy a szélesebb közönség számára is elérhetővé tegye az AI-t, a HONOR bejelentette a MagicOS 8.0 bevezetésének tervét a HONOR Magic V2 és HONOR 90 készülékekre is, így még több felhasználó számára teszi lehetővé az AI modern csodáját.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innovatív akadályfelismerő rendszert tesztelnek a berlini S-Bahnon

Az automatizált üzemeltetés kulcsfontosságú funkció a vasúti kapacitás bővítése és a vasút teljesítményének növelése szempontjából. Az S-Bahn Berlinnel együttműködve a Siemens Mobility akadályfelismerő rendszert telepített és tesztel első alkalommal folyamatos üzemmenet mellett. A rendszer kulcsfontosságú technológiai komponens a teljesen automatizált vezetés lehetővé tételéhez. 

2024. július 15. 16:17

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

Az ABB, a villamosítás és automatizálás globális technológiai vezető vállalata és a Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts), az összekapcsolt, fenntartható energiaközösségekben alkalmazott MI-alapú energiamegosztás szoftvermegoldásainak szolgáltatója bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a közösségek és épületek energiahatékonysági és energiagazdálkodási technológiáinak fejlesztésére.

2024. július 15. 14:40

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01