Az új Galaxy Watch az AI segítségével ösztönöz az egészséges életmódra

forrás: Prím Online, 2024. június 28. 18:41

A Samsung az év elején, a Galaxy S24 sorozat bevezetésével alapozta meg mobil AI korszakát és kötelezte el magát a Galaxy AI széleskörű bevezetése mellett. E törekvés részeként a vállalat Galaxy Watch okosóráira is kiterjeszti mesterséges intelligenciáját, ezáltal továbbfejlesztve a készülék népszerű egészségügyi funkcióit. A Samsung célja, hogy a nagy teljesítményű, okoseszközre telepített AI és a Samsung Health alkalmazás összekapcsolásával személyre szabhatóbb és biztonságosabb egészségügyi élményt kínáljon.

 

Fejlett intelligencia az átfogóbb megértésért és a motivációért

 

A Samsung célja, hogy fejlett egészségügyi és jólléti élményt nyújtson, kezdve az átfogó és könnyedén hasznosítható információkkal, amelyek segíthetnek az egyéni egészségügyi mintázatok és szokások megértésében. A Galaxy AI és a Samsung Health összekapcsolásával bevezetett új funkciók még teljesebb képet adhatnak a felhasználók egészségéről, továbbá mindennapi jóllétük fokozására ösztönözhetik őket. Az Energy Score (Energia pontszámok) funkció segítségével, a személyes egészségügyi mutatók kombinált elemzésével a felhasználók jobban megérthetik aktuális állapotukat. A mesterséges intelligencia elemzi az átlagos alvásidőt, az alvásidő folytonosságát, lefekvési és ébredési idő következetességét, az alvás időzítését, az előző napi tevékenységet, az alvás alatti pulzust és a pulzusváltozékonyságot. A Wellness Tips (Jólléti tippek) hasznos információkkal, motivációs tippekkel és útmutatásokkal támogatja a felhasználókat egészségügyi célkitűzéseik elérésében.

 

Alaposabb és pontosabb eredmények

 

A pontos és átfogó egészségügyi mutatók elengedhetetlenek a legjobb intelligens egészségügyi élmény biztosításához. A továbbfejlesztett egészségügyi algoritmusok és az adatokat nyomon követő eszközök holisztikus, még inkább személyre szabott és könnyedén hasznosítható információt nyújtanak, ha azokat AI funkcióval látják el. Tekintettel arra, hogy a jó egészség a jó alvással kezdődik, a Samsung folyamatosan fejleszti alvási AI algoritmusát, hogy mélyrehatóbb alvási elemzést végezhessen. A Sleep Insights-hoz (Alvási ismeretek) hozzáadott új alvási mutatók részletesebb és pontosabb elemzést nyújthatnak az alvás minőségéről, ezáltal a felhasználók jobban megérthetik az alvási mintázataikat és jobb szokásokat alakíthatnak ki az alvásminőség növelése érdekében. Ezen újonnan hozzáadott mérések közé tartozik az alvás közbeni mozgás, az elalvás kezdeti késleltetése, az alvás közbeni pulzus és a légzési ritmus megfigyelése, olyan eddig támogatott mutatók mellett, mint például a horkolási órák száma, a véroxigénszint vagy az alvási ciklus.

 

 

Az új fitneszfunkciók – intelligens és bármilyen erőfeszítés nélkül könnyen igénybe vehető – fizikai teljesítménymérést kínálnak a még inkább személyre szabott edzéshez, amelyet már a korábbi készülékek is támogattak. A Személyre szabott pulzustartomány öt futási intenzitási szintje mellett, az új, részletes Aerob Küszöb (Aerobic Threshold, azaz AT) / Anaerob Küszöb (Anaerobic Threshold - AnT) Pulzuszóna mutatók támogatják az eredményes futást, miközben gyors elemzéseket készítenek a teljesítményéről. A kerékpárosok könnyedén, mindössze 10 perc alatt kiszámíthatják a Funkcionális Küszöbteljesítmény (Functional Threshold Power – FTP) mutatókat és az AI adat elemzés alapján személyre szabott teljesítményindexet használva maximalizálhatják teljesítményüket, így akár profi szintre emelve edzésüket. Mindemellett az egészséges életmódot monitorozó eszközök nagyobb kényelemmel segítenek az edzések és a fejlődés nyomon követésében. Az új Workout Routine (Edzésrutin) funkció segítségével különböző gyakorlatok kombinálásával személyre szabott edzéstervet hozhatunk létre, emellett zökkenőmentes átmenetet biztosítva az egyes gyakorlatok között anélkül, hogy meg kellene állítani az edzést. A motiváció fenntartása és a pontos nyomkövetés érdekében pedig a Race (Kihívás) funkció összehasonlítja az aktuális és a korábbi, ugyanazon útvonalon megtett futó vagy kerékpáros teljesítményünket.

 

„Azáltal, hogy a Galaxy AI erejét az egész ökoszisztémánkra kiterjesztjük, új lehetőségeket nyitunk meg, amelyek az eddiginél nagyobb személyre szabhatósággal és intelligenciával nyújtanak optimalizált és átfogóbb összekapcsolt élményeket felhasználóinknak – mondta el Junho Park, a Samsung Galaxy ökoszisztéma termékstratégiai alelnöke és vezetője. – A Galaxy Watch órákon is bevezetett Galaxy AI csupán a kezdet, izgatottan várjuk, hogy még több Galaxy eszközre terjeszthessük ki a mesterséges intelligenciát."

 

Az új funkciók az év végén megjelenő One UI 6 Watch operációs rendszert futtató, következő generációs Galaxy Watch okosórákon válnak elsőként elérhetővé. Júniustól meghatározott számú Galaxy Watch felhasználó próbálhatja ki a bétaverziót. Ez csupán betekintést enged a felhasználóknak, hogy megismerjék a Galaxy AI teljes erejét, amely a fejlesztéseket hozó hardverfrissítéssel az új Galaxy Watch órákon válik majd elérhetővé.   

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IKEA visszahív bizonyos VARMFRONT hordozható töltőket (power bank) tűzveszély miatt

Az IKEA arra kér minden vásárlót, aki rendelkezik VARMFRONT 10 400 mAh kapacitású hordozható töltővel (modellszám: E2038), amelynek dátumbélyegzője (ÉÉHH) 2313, 2316, 2318 vagy 2319, vagy VARMFRONT 5200 mAh kapacitású hordozható töltővel (modellszám: E2037), amelynek dátumbélyegzője (ÉÉHH) 2318, 2319 vagy 2322, hogy azonnal szüntesse meg annak használatát, és vigye vissza azt bármely IKEA áruházba, ahol visszakapja a termék vételárát vagy csereterméket kap.

2024. július 17. 11:28

Új generációs kamerakészlet tartalomgyártóknak

Debütált a ZV-E10 II, a Sony legnépszerűbb tükör nélküli ZV-E10 kamerájának második generációs verziója. Az eredeti ZV-E10 a Sony videós tartalomgyártóknak szánt ZV kamerasorozata alappilléreként könnyű, kompakt, sokoldalú eszközt kínált kezdő és haladó tartalomgyártóknak egyaránt. Az új ZV-E10 II rendelkezik az eredeti kamera tartalomgyártók által kedvelt összes funkciójával – mint például a „Creative Looks” beállítással, a „Product Showcase Setting” móddal, a „Background Defocus” funkcióval és az oldalra nyitható, változtatható szögű képernyővel –, ugyanakkor még kifinomultabb és felhasználóbarátabb lett.

2024. július 14. 12:01

A Samsung Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 új lehetőségeket nyit a Galaxy AI korszakában

A Samsung ma bejelentette az új Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 hajlítható okostelefonok, valamint a Galaxy Buds3 és Galaxy Buds3 Pro fülhallgatók érkezését a Galaxy Unpacked eseményen, Párizsban.

2024. július 12. 17:11

A Philips termékek új Red Dot díjakat nyertek

A TP Vision következetesen a kivételes európai dizájnt minden Philips márkájú TV és audiotermék központi elemeként pozícionálja, és ez a politika ismét elnyerte a legmagasabb szintű szakmai elismerést, öt Red Dot 2024 díjat nyert termékdizajnért.

 

2024. július 6. 14:38

Új fejhallgatót és hangszórót mutatott be a LAMAX

Két új termékkel bővítette audioeszközeinek körét a LAMAX. A LAMAX PartyGo 1 Play hangszóró sokoldalú eszközként funkcionál, a telefonhoz való csatlakoztatás és zenelejátszás mellett FM rádióként, külső akkumulátorként, a mellékelt mikrofonnal együtt pedig karaokegépként is funkcionál. A LAMAX Noise Comfort2 ANC fejhallgató pedig aktív zajszűrássel és tiszta hangzással segít ideális körülményeket teremteni zenehallgatáshoz, munkához vagy online megbeszéléshez.

2024. július 3. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59