Ezzel a készülékkel elkerülhetők az időjárással kapcsolatos meglepetések

forrás: Prím Online, 2022. április 4. 13:59

A tavasz beköszöntével egyre több időt töltenek az emberek a szabadban és ezzel párhuzamosan végre alkalom nyílik a mezőgazdasági munkák elvégzésére is. Az áprilisról azonban azt tartják, hogy szeszélyes és bolondos, mert ebben a hónapban meglehetősen kiszámíthatatlan oldalát mutatja az időjárás. „Egész évben, de ilyenkor különösen jól jön egy időjárás állomás, amely képes egy nappal előre jelezni a várható időjárást” – hívta fel a figyelmet Sztrakovics Péter, a Sencor márkamenedzsere. 

Egy időjárási állomás segíthet eligazodni a Föld meglehetősen komplex rendszerében. Bolyónkon ugyanis átlagosan 1800 vihar tombol naponta és másodpercenként 100 villámcsapás sújt le a Föld valamely részén. 10-ből 9 villám ráadásul a szárazföldön csap le. A csapadék szempontjából pedig beszédes adat, hogy bolygónkon percenként körülbelül 1 milliárd tonna eső esik. Holott egy vízmolekula előtte általában 10-12 napot tölt el a Föld atmoszférájában. Ezek után érthető, hogy ki ne akarná tehát ismerni előre az időjárás várható alakulását?

 

„Az időjárás állomások nemcsak azok számára nyitnak új távlatokat, akik tudni szeretnék, hogy öltözzenek fel az aktuális időjárásnak megfelelően, hanem azoknak is, akik komolyabban szeretnék tanulmányozni az időjárást” – hívta fel a figyelmet Sencor márkamenedzsere. 

 

 

A Sencor SWS 9700 típusú készülékkel fel lehet készülni az esős, napsütéses, vagy szeles időjárásra. A készülék kültéri egységét egy barométerrel, szélmérővel, illetve csapadékmérővel is felszerelték, amely akár 150 méteres távolságban is képes kommunikálni a beltéri egységként funkcionáló színes kijelzővel. Ezen ugyanakkor nemcsak a várható időjárásra utaló piktogramok láthatók (napos, enyhén felhős, felhős, esős, viharos, havas), hanem az adott helyiség páratartalma, hőmérséklete, az aktuális idő, valamint a szél iránya és erőssége, illetve a külső levegő hőmérséklete és páratartalma is megtekinthető. 

 

„Ha valakinek szüksége van rá, akkor a mért minimális és maximális értékek egyszerűen elmenthetők benne. A készülék mindig automatikusan eltárolja az elmúlt 24 óra mérési eredményeit, amit pontosan, akár óránkénti bontásban is meg lehet tekinteni” – emelte ki a Sencor szakembere. Nem kell tehát többé a népi megfigyelésekre hagyatkozni változó világunk szeszélyes időjárásával kapcsolatban. A Sencor SWS 9700 nemcsak a családoknak, hanem a mezőgazdaságban tevékenykedőknek is fontos támaszt jelenthet. A magyar gazdák jól ismerik a mondást, hogy amennyiben az „április hónap, ha nedves, aratás lesz bő és kedves”. Annyi bizonyos, hogy az SWS 9700-as a közelgő esőt is ki fogja jelezni. 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Példátlan fitness élményt nyújt a vadonatúj HONOR Band 9

A HONOR bejelentette a HONOR Band 9-et, egy modern dizájnnal és fejlett fitnesz- és egészségfigyelő funkciókkal büszkélkedő kiegészítőt. Az 1,57”-os AMOLED kijelző akár 60 Hz-es frissítési frekvenciát kínál. 96 edzési lehetőséggel a HONOR Band 9 felülmúlja elődeit, míg a trendi Always-on Display kialakítással és a lenyűgöző, akár 14 napos akkumulátor-üzemidővel kivételes fitness-társként szolgál, amely a felhasználókat egy egészségesebb és aktívabb életmód felé vezeti.

2024. május 28. 11:39

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52