Ismerd meg az ASUSTOR új WORM technológiáját!

forrás: Prím Online, 2024. február 18. 13:42

Az ASUSTOR bemutatta a WORM technológiát, amellyel az adatbiztonság iránti védelmét hivatott erősíteni. Az új adatvédelmi funkció az ADM 4.2.6-ban került bevezetésre.

 

A WORM (Write Once Read Many) jelentése: egyszeri írás, többszöri olvasás. Tehát az adatok írása után olvashatók maradnak, azonban nem módosíthatók.

 

Alkalmazd a WORM-et megosztott mappákra is, amely további védelmet biztosít az érzékeny adatok számára. A WORM megakadályozhatja a megosztott mappákban lévő fontos adatok részleges vagy teljes módosítását egy meghatározott őrzési időszakon belül, hogy megfeleljenek az adatmegőrzésre vonatkozó különféle szabályozásoknak, ezzel biztosítva, hogy az érzékeny adatok, például a szellemi tulajdonjogok és az üzleti titkok védve legyenek a jogosulatlan manipulációtól, továbbá – beleértve, de nem kizárólagosan – a rosszindulatú programok támadásaitól egyaránt.

 

 

Amikor egy WORM megosztott mappa a legszigorúbb szabályozásra van beállítva, amit Compliance Mode-nak hívnak, a beállított őrzési időszakban lévő fájlokat nem lehet manipulálni vagy törölni, a megosztott mappa helyét biztosító kötet nem távolítható el, és a NAS nem inicializálható újra. Az olyan iparágak, mint a pénzügy és az egészségügy, az adattárolás változatlan módjának használatát követelik meg a biztonság növeléséért, míg Governance Mode-ban a mappák segíthetik a vállalatokat a releváns biztonsági tanúsítványok elérésében és a jogi előírásoknak való megfelelésben.

 

Az ADM 4.2.6 frissített operációs rendszer szintén bevezeti a veszélylista (risk list) fogalmát. A veszélylista képes rögzíteni a gyanús IP-címeket, összehasonlítani őket az AbuseIPDB adatbázison keresztül, és kiszűrni a gyanús IP-címeket, hogy megakadályozza a magas kockázatú IP-címek csatlakozását a NAS-hoz. Az ADM többféle aktív védelmi mechanizmusa segíthet csökkenteni a támadások kockázatát, megakadályozni az adatszivárgást, az illetéktelen manipulációt vagy a rosszindulatú titkosítást, ezáltal védi a fontos adatok sértetlenségét és biztosíthatja a vállalati információbiztonságot.

 

WORM rendszerkövetelmények: AS52, 53, 54, Lockerstor, Lockerstor Gen2, Lockerstor Pro, Flashstor.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50