Két évtizede az okosotthonok szolgálatában

forrás: Prím Online, 2024. április 13. 12:31

Húsz évvel ezelőtt mutatta be az Eaton az xComfort RF vezeték nélküli otthonautomatizálási rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és energiahatékonyabbá tegye a világítás, fűtés és árnyékolás vezérlését. Az elmúlt két évtized során a vállalat továbbfejlesztette és bővítette a teljes termékcsaládot, és bevált partnerévé vált az okosotthonok telepítőinek.

Az xComfort RF mára a vezeték nélküli termékek és funkciók széles választékát kínálja, a fűtés-, világítás- és árnyékolásvezérléstől egészen a vízszivárgás elleni védelemig. Az xComfort Bridge, a legújabb xComfort RF vezérlő, a felhasználók számára könnyen konfigurálható, programozás nélküli rendszert kínál. Így a felhasználók az xComfort Bridge alkalmazáson keresztül távolról vezérelhetik az otthonautomatizálási eszközeiket, az xComfort felhőplatform pedig biztonságos hozzáférést biztosít az összes csatlakoztatott berendezéshez. 

 

 

„Az xComfort számára a következő kihívás az otthonautomatizálásról az energiagazdálkodásra való áttérés, igazodva az Eaton mint intelligens energiagazdálkodási vállalat ezirányú céljaihoz. Ez az áttérés lehetővé teszi számunkra, hogy támogassuk ügyfeleinket egy takarékos és környezebarát energiagazdálkodás kialakításába” – mondta Farkas Gábor, az Eaton Magyarország munkatársa.

 

 

Mivel az Eaton azt is tervezi, hogy a zárt, szabadalmaztatott kommunikációs protokollról egy nyitottabb, átjárhatóbb szabványra tér át, a Matter standard közelmúltbeli bevezetése izgalmas lehetőségeket nyit meg az xComfort előtt is. A Matter egy nyílt forráskódú, egységes okosotthon protokoll, amely lehetővé teszi a különböző gyártók eszközeinek zavartalan együttműködését. Ez azt jelenti, hogy az xComfort RF eszközök képesek kommunikálni más Matter-kompatibilis eszközökkel, így a felhasználók nagyobb rugalmasságot élvezhetnek okosotthon-rendszereikben. 

 

 

Az xComfort RF története jól példázza az Eaton elkötelezettségét az innováció és az ügyfelek kiváló minőségű, megbízható otthonautomatizálási megoldásokkal való kiszolgálása iránt. Az energiagazdálkodás előtérbe kerülésének és az olyan új technológiák, mint a Matter bevezetésének köszönhetően az xComfort RF termékcsalád előtt most, húsz évvel a bevezetése után is fényes és ígéretes jövő áll.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17