Két új termékéről is lerántja a leplet a Nikon

forrás: Prím Online, 2019. október 10. 17:10

A Nikon ma bemutatja a Nikon Z 50-et, a Z sorozat első DX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét és az első két NIKKOR Z DX-zoomobjektívet, a NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR és a NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR objektívet. A remek képminőségnek köszönhetően a vadonatúj Nikon Z 50 tökéletesen éles fényképeket és 4K-s videókat készít, amelyek részletgazdagok, ragyogó színűek, és amelyeknek valódi mélységük van. A Z 50 fényképezőgépet az új NIKKOR Z DX-objektívekkel kombinálva az új DX tükör nélküli rendszer lenyűgöző képeket készít a nagy látószögtől a telefotóig minden beállítás mellett.

Nagyméretű, 20,9 megapixeles DX-formátumú érzékelőjével a Z 50 a Nikon tükör nélküli rendszerének optikai előnyeit egy erős és kompakt DX-vázban egyesíti. Az elismert Nikon Z 7 és Z 6 fényképezőgépből örökölt funkciók közé tartozik a széles Nikon Z-bajonett és a gyors, széles lefedettségű hibrid AF- (automatikus élességállító) rendszer. A Z 50 éles képű elektronikus keresővel, dönthető érintőképernyővel, valamint Nikon tükör nélküli fényképezőgépeket oly kényelmessé tévő mély markolattal is el van látva. Az intelligens szemérzékelő AF-funkciónak köszönhetően a Z 50 nagyszerű a portréfotózáshoz, az akár 11 kép/mp sebességű sorozatfelvétel (AF-/AE-funkcióval) pedig a gyorsabb történések is megörökíthetők. A Z 50 teljes mértékben kompatibilis az FTZ bajonett-adapterrel, amelynek segítségével a NIKKOR DSLR-objektívek is használhatók a fényképezőgéppel.

Mindkét Z-bajonettes DX-objektív optimalizálva van a széles Nikon Z-bajonett kiváló fénygyűjtő képességéhez. Ezek a zoomobjektívek gyorsan, csendben és folyamatosan állítják az élességet, így kiválók mind a videókhoz, mind az állóképekhez. A rendkívül jól hordozható NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR „palacsinta” formátumú vékony zoomobjektív, amellyel a nagy látószögtől a portréfotózásig minden helyzetben gyönyörű képek készíthetők. A NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR egy kompakt zoomos telefotó-objektív: egyedi portrék komponálását éppúgy lehetővé teszi, mint a távoli történések megörökítését – ráadásul mindezt stabilan, simán és precízen végzi.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „A Nikon új Z 50 tükör nélküli rendszerű fényképezőgépe a kreativitás és a teljesítmény izgalmas elegyét kínálja a fotózás és a videózás szerelmeseinek. Az új NIKKOR Z DX-objektívek mellett az új gép teljes mértékben kompatibilis az összes Z-bajonettes objektívvel is. Ha pedig valakinek már vannak F-bajonettes objektívjei és kiegészítői, azokat is használhatja az új rendszerrel. Legyen szó akár tapasztalt Nikon DSLR-tulajdonosokról, akár első alkalommal Nikon gépet használókról, a Nikon DX tükör nélküli rendszer rengeteg növekedési lehetőséget kínál.”

Nikon Z 50

  • Kiváló képminőség: széles Nikon Z-bajonett; nagyméretű, 20,9 MP-es, DX-formátumú (APS-C) CMOS-érzékelő, valamint gyors EXPEED 6 képfeldolgozó egység.
  • Mindvégig éles: Hibrid AF- (automatikus élességállító) rendszer. Az érzékelőn lévő 209 AF-pont a kép nagyjából 90%-át fedi le vízszintesen és függőlegesen, hogy a képélesség a kép teljes területén páratlan legyen.
  • Ragyogó teljesítmény gyenge fényben is: nagy, 100 és 51 200 közötti ISO-tartomány és -4 Fé értékig működő automatikus élességállítás kedvezőtlen fényviszonyok mellett is.
  • Az intelligens szemérzékelő AF automatikusan a fotóalany szemére állítja az élességet, akár egyedül van, akár tömegben.
  • Gyors sorozatfelvétel: akár 11 kép/mp automatikus élességállítással (AF) és automatikus expozícióval (AE).
  • Csendes működés: a Nikon Z 50 csendesen állítja az élességet, és rendelkezik néma fényképezési üzemmóddal is.
  • 4K-s videók: a felhasználók rögzíthetnek 30p sebességű 4K-s/UHD-videókat rögzíthetnek, valamint Full HD felbontású videókat vehetnek fel a kivágási tényezővel kapcsolatos korlátozások nélkül. 4K-s felbontású time-lapse képsorozatok készíthetők közvetlenül a fényképezőgépen.
  • Simán működő elektronikus kereső: a rendkívül éles (2 360 000 képpontos) elektronikus kereső természetes, a DSLR-gépek optikai keresőjéhez hasonló képet ad. Emellett azt is megtekintheti, hogyan fognak festeni a képek a beállítások alkalmazása után.
  • Nagyméretű, dönthető érintőképernyő: a nagy felbontású (1 040 000 képpontos) LCD-monitor az okostelefonokhoz hasonló érintéses vezérlést kínál. Felfelé és lefelé dönthető a videózás és önarcképek készítése közbeni maximális rugalmasság érdekében.
  • Kreatív effektusok: 20 beépített effektus a fényképezőgépen fényképekhez és videókhoz. Az effektusok intenzitása az előnézetük megtekintése közben állítható.
  • DX tükör nélküli váz felnyíló vakuval: könnyen hordozható, erős magnéziumötvözetből készült felső és elülső rész.
  • A Nikontól megszokott ergonómia: mély markolat a kényelmes fogás érdekében, valamint gondosan elhelyezett gombok, tárcsák és érintőképernyős vezérlőelemek.
  • Egyszerű, DSLR-stílusú menürendszer: azonnal ismerős lesz a Nikon DSLR-gépek felhasználói számára, és a Nikon fényképezőgépekkel most ismerkedők is könnyen megtanulhatják.
  • Gyors csatlakozási lehetőségek: A Wi-Fi- és Bluetooth-kapcsolattal, valamint a Nikon SnapBridge alkalmazásával egyszerűen elküldheti a fényképeket és a videókat bármilyen eszközre megosztás vagy tárolás céljából.
  • Magával ragadó rendszer: kompatibilis az FTZ bajonettadapterrel és a Nikon DSLR-tartozékokkal, köztük a fényképezőgépek távvezérlőivel, a DSLR-vakukkal, a mikrofonokkal és egyebekkel.

 

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

  • Rendkívül jól hordozható, nagy látószögű zoomobjektív: gyors élességállítású objektív a nagy látószögtől a normálig terjedő 16–50 mm-es gyújtótávolság-tartománnyal (FX-formátum/35 mm-es formátumban kifejezve 24–75 mm).
  • 0,2 méteres minimális fókusztávolság: így a felhasználók a közeli részleteket is élesre állíthatják.
  • Beépített rázkódáscsökkentés az objektívben: a szokásosnál akár 4,5 lépésközzel lassabb záridővel fényképezhet. Élesebb képeket készíthet gyenge fényviszonyok esetén is, valamint stabil videókat vehet fel még menet közben is.
  • Hangtalanul működő vezérlőgyűrű: az olyan fontos beállítások vezérléséhez, mint a kézi élességállítás, a rekeszérték és az expozíciókompenzáció.
  • Objektív zsebben: mindössze 135 grammot nyom, és behúzva olyan lapos, akár egy palacsinta.

 

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

  • Kompakt zoomos telefotóobjektív: gyors élességállítású objektív a normáltól a telefotóig terjedő 50–250 mm-es gyújtótávolság-tartománnyal (FX-formátum/35 mm-es formátumban kifejezve 75–375 mm).
  • 0,5 méteres minimális fókusztávolság: így éles képeket készíthet a közelebbi témákról.
  • Objektíven belüli rázkódáscsökkentés: a szokásosnál akár 5 lépésközzel lassabb záridővel fényképezhet. 
  • Hangtalanul működő vezérlőgyűrű: az olyan fontos beállítások vezérléséhez, mint a kézi élességállítás, a rekeszérték és az expozíciókompenzáció.
  • Könnyű útitárs: Behúzott állapotban szuperkompakt objektív, amely 405 grammot nyom.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05