Meghatározó animációs stúdióval dolgozik együtt a HTC Viveport

forrás: Prím Online, 2021. április 28. 16:43

A Viveport, a HTC úttörő VR alkalmazás-áruháza és előfizetéses szolgáltatás platformja ma jelentette be, hogy stratégiai partnerségre lép a BANDAI NAMCO Pictures (BN Pictures) vállalattal, a világ egyik vezető animációs stúdiójával és filmgyártó cégével. A cél pedig nem más, minthogy életre hívják a BN Pictures híres animációs tartalmait, méghozzá teljesen új megközelítésben: a virtuális valóságban, VR-ban.

A következő hónapokban új szolgáltatás válik elérhetővé a Viveport-on, amely lehetővé teszi a gamerektől egészen az alkalmi felhasználókig, hogy páratlan animációs és virtuális közösségi, interaktív élményben legyen részük. A BN Pictures-t az eredeti saját, és igen keresett sorozatairól ismerik, mint pl. az ‘Aikatsu!’, a ‘Battle Spirits’ és a ‘Tiger & Bunny’, de ezek mellett a vállalat nevéhez fűződnek olyan népszerű, képregényeken alapuló animációk, mint a ‘Gintama’ és a ‘Sergeant Keroro’ sorozatok. A Viveport és a BN Pictures szorosan együtt fog működni, hogy a rendelkezésreálló teljes VR ökoszisztéma segítségével és fejlesztésével elérhetővé tegyék a felhasználók számára a virtuális élmények széles tárházát.

 

A VR megváltoztatja az emberek viselkedését – a design, a marketing, az oktatás, a tréning, a társas kapcsolatok és a szórakozás terén is. A Viveport kiemelt szerepet tölt be a HTC életében, hiszen ez egy olyan jól kialakított tartalom-platform, amely VR élmények széles skáláját kínálja, ugyanakkor folyamatosan bővül, megújul, hogy a legjobbat nyújthassa a valósághű élmények terén, legyen szó akár játékról, szórakozásról, rendezvényekről, felfedezésről, oktatásról és még sok minden másról. Ez a BN Pictures-szel közös együttműködés lehetővé teszi a HTC számára, hogy az intellektuális tartalmi portfólióját bővítse, a BN Pictures részére is sok előnyt rejt, hiszen hihetetlenül széles körben teheti elérhetővővé világszerte a saját tartalmait. 

 

 

„A virtuális valóság jövője, hogy élményeket adjunk és felfedezzük a végtelen lehetőségeket, amelyek csak a megvalósításra várnak,” - mondta Joseph Lin, a Viveport elnöke. „Megtiszteltetés, hogy mi lehetünk a BN Pictures első VR partnere. A kooperáción keresztül sokkal magasabb szintre vihetjük az animációs tartalmak megjelenítését, és tovább tágíthatjuk a virtuális valóságban rejlő lehetőségek világát. A következő pár hónapban anime tartalmakat teszünk elérhetővé a Viveporton, valamint több más virtuális élményben is részük lehet a felhasználóknak. Maradjatok velünk – még több izgalmas dolog van készülőben!”

 

OZAKI Masayuki, a BANDAI NAMCO Pictures elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: “Mi, a BANDAI NAMCO Pictures, egy animációs produkciós cég vagyunk, amely már számos saját és más TV-, valamint anime-sorozatot, webes animációt, színpadi filmfeldolgozást gyártott le, és továbbra is célunk, hogy minél több saját gyártású munkánk legyen. Ha kombináljuk azt az eredeti animációs tervezési és gyártási szakértelmet, amelyet éveken keresztül alkalmaztunk azokkal a fejlett technológia lehetőségekkel és erősségekkel, amelyet a HTC kínál (pl. a kommunikációs platformjuk), közösen olyan környezetet teremthetünk, ahol a rajongók együtt élhetik át az élményeket, túllépve a fizikai akadályokon, bárhol éljenek is, úgy, mintha valójában részesei lennének az általunk kreált világnak. Mi már nagyon várjuk, hogy megnyithassuk ezt az újonnan születő teret a rajongóink felé.” 

 

Ez az együttműködés a kezdetekben az animációs tartalmak integrációjára, valamint a két vállalat által birtokolt erőforrások fejlesztésére és elérhetővé tételére fog fókuszálni. Ez mellett előtérbe kerül majd új animációk és más tartalmak fejlesztése, valamint más üzleti lehetőségek kiaknázása is. A BN Pictures-szel közös együttműködéssel a Viveport folytathatja a tartalmak bővítését és változatosabbá tételét mind a mobil-, mind a közösségi VR-platform tekintetében, hogy még szórakoztatóbbá és érdekesebbé tegye a virtuális szórakozást. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05