SAS Viya Workbench fejlesztői környezet: Robusztus AI modellek fejlesztése egyszerűbben

forrás: Prím Online, 2024. október 8. 11:41

A fejlesztőknek és modellezőknek szánt SAS Viya Workbench egy önkiszolgáló, igény szerinti számítási környezet adatelőkészítésre, feltáró adatelemzésre, valamint analitikai és gépi tanulási modellek fejlesztésére.

 

Fejlesztői canvas kísérletezéshez és felfedezéshez

 

A Viya Workbench egy rugalmas, skálázható és hatékony fejlesztőkörnyezet, amely minimális IT-támogatással kínál igény szerinti automatikus erőforrás-foglalást és önálló leállítást. A dedikált analitikai környezet a projekt igényei szerint testre szabható CPU/GPU számítási teljesítményt biztosít. A modellek és az egyéb eredmények a SAS Viya rendszerben felhasználhatók adatkezelésre, irányításra és az operatív bevezetésre.

 

A Viya Workbench lehetővé teszi a fejlesztők és modellezők számára, hogy az általuk választott programozási nyelven dolgozzanak első körben SAS-szel és Pythonnal, míg az R támogatása 2024 végére várható.  Az intuitív és rugalmas felület két fejlesztési környezetet kínál: a Jupyter Notebook/JupyterLab és a Visual Studio Code platformokat.

 

 

Fokozott fejlesztői hatékonyság, gyorsabb AI innováció

 

A Viya Workbench mellett üzleti szempontból is erős érvek szólnak. Az AI fejlesztők és modellezők modern, nyílt forráskódú csomagokkal és csúcstechnológiás, felhő alapú számítási kapacitással szeretnének dolgozni, miközben fokozott elvárásoknak kell megfelelniük a gyors eredmények és a költségek kézben tartása érdekében. Emellett olyan előre felépített, skálázható infrastruktúrákra van szükségük, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a tervezésre, innovációra, iterációra és munkájuk tesztelésre összpontosítsanak.

 

A Viya Workbench-ben elérhető nagy teljesítményű SAS analitikai eljárások (PROC-ok) és a natív Python API-k felgyorsítják a nagy teljesítményű AI modellek fejlesztését. Emellett a Viya Workbench-hez egyedi, korszerű Python könyvtárak is tartoznak, amelyek minimális módosítással jelentősen javíthatják a sebességet és a teljesítményt a fejlesztők meglévő Python programjaiban.

 

 

A Viya Workbench az Amazon AWS Marketplace-en keresztül érhető el, és a jövőben további felhőszolgáltatók támogatását, valamint a szoftverszolgáltatás-alapú  (SaaS) telepítési opció bevezetését is tervezik. A SAS ingyenes webináriumot kínál a telepítés bemutatásával és még sok mással kapcsolatban.

 

„A számos kihívás, amellyel a fejlesztők szembesülnek, nem apró bosszúságok, hanem olyan akadályok, amelyek gátolják a kérdések megválaszolását és a munka elvégzését” – mondta Jared Peterson, a SAS műszaki igazgatóhelyettese. „A Viya Workbench maximális rugalmasságot és eredményeket biztosít, mivel lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy az általuk választott programozási nyelvet és fejlesztői környezetet (IDE – integrált fejlesztőkörnyezet) használják, a számítási kapacitást a projekt igényeihez igazítsák, és végső soron növeljék termelékenységüket és hatékonyságukat. Gyorsabban dolgozhatnak, kreatívabbak lehetnek és több kockázatot vállalhatnak – ami, legyünk őszinték, nemcsak elvárható, hanem a munkát is élvezetesebbé teszi.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10