Új AI PC-élményeket kínál a Lenovo

forrás: Prím Online, 2023. december 16. 16:59

Új üzleti és fogyasztói laptopokat mutatott be a CES 2024 előtt a Lenovo, amelyeket az új AI-élmények kihasználására, valamint a produktivitás, kreativitás és hatékonyság növelésére terveztek. 

Az új Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-in-1 és IdeaPad Pro 5i Intel Evo laptopok a legújabb Intel Core Ultra processzorokkal és Windows 11 operációs rendszerrel futnak, és optimális energiahatékonyságot, teljesítményt, valamint magával ragadó felhasználói élményeket biztosítanak. A dedikált AI-gyorsító támogatás a Windows Copilot által kínált lehetőségekkel együtt segít a felhasználóknak az új élmények befogadásában és a hatékonyság növelésében, legyen szó akár munkáról vagy játékról. Akár üzleti, akár szabadidős célokra használják, ezek a Lenovo laptopok tovább erősítik az AI PC-k forradalmát, és alapjaiban változtatják meg azt, ahogy az emberek alkotnak, együttműködnek és kapcsolatot tartanak a PC-k segítségével. A ThinkPad X1 és az IdeaPad Pro 5i a felhasználók számára az eddigi legátfogóbb PC-élményt kínálva segít az AI-számítástechnika új generációjának befogadásában.

 

 

Felkészülve az üzleti számítástechnika új hullámára

 

Az üzleti számítástechnika következő hulláma megérkezett. Az Intel Core Ultra processzorokkal ellátott Lenovo laptopok pedig készen állnak az üzleti számítástechnika jövőjére. Három számítási motorral rendelkeznek: CPU (Central Processing Unit), GPU (Graphics Processing Unit) és NPU (Neural Processing Unit), amelyek hatékonyan és okosan képesek kezelni az AI PC feladatokat. A számítási feladatok NPU-ra és/vagy GPU-ra való áthelyezése javítja a hatékonyságot és a teljesítményt, és jobb energiagazdálkodást biztosít. A felhasználóknak jobb minőségű munkafolyamatokban lehet részük a támogatott alkalmazásoknak köszönhetően, mint amilyen a Zoom (amelyhez a ThinkPad X1 Carbon és a ThinkPad X1 2-in-1 a kizárólagosan tanúsított laptopok), a Microsoft Teams, a Studio Effects, az Adobe Lightroom és még sok más szoftver. Az olyan jellemzők, mint a szöveges előrejelzések, a háttér elmosódása, a megbeszélések átiratai és az összefoglaló e-mailek javítják a produktivitást, míg a digitális tartalmi eszközök a kreativitást maximalizálják anélkül, hogy befolyásolnák a rendszer általános teljesítményét. A Windowsban lévő Copilot segítségével a felhasználók mindennapi teendői egyszerűbbé, gyorsabbá és könnyebbé válnak. Az új funkciók segítik a weboldalak összegzését, az e-mailek megírását, a beállítások módosítását, és új élményeket tesznek lehetővé a Paintben, a Snipping Toolban és más alkalmazásokban. A Lenovo átalakítja PC-it és más eszközeit, hogy személyre szabott AI megoldásokat kínáljon. A stratégiai partnerekkel együttműködve a Lenovo közös elképzelése, hogy a felhasználói számítástechnika területén vezető szerepet töltsön be a változásokban.

 

A Lenovo bejelentette hibrid felhőportfóliójának bővítését is, amelyet az Intel Xeon skálázható processzorok következő generációja vezérel. Ez egy új, AI-kompatibilis platformot kínál jobb teljesítménnyel, a legújabb gyorsító szoftverekkel és az új Lenovo Professional Services for AI-jal, ami a következő kritikus lépést jelenti afelé, hogy a dinamikus hibrid AI-megközelítés a nyilvános, a privát és az alapítványi modellek között megvalósulhasson.

 

 

A kompromisszumok nélküli felhasználói élményhez folyamatos innovációra van szükség

 

A Lenovo Product Diversity Office arra törekszik, hogy már a termékfejlesztés korai szakaszában integrálja a különböző felhasználói szegmensek bevonását és visszajelzéseit. Ez a befogadó ügyfélélmény mindig is a ThinkPad innovációk középpontjában állt.

 

A tapintható jelölések 1992 óta mindig is részei voltak a ThinkPad tervezésének, hogy segítsék a látássérült felhasználókat a billentyűzetben való navigálásban. 2021-ben a Lenovo a Product Diversity Office-on keresztül partnerséget kötött az Egyesült Államokban, az észak-karolinai Raleigh-ben található Governor Morehead Vakok Iskolájával, hogy jobban megértsék azt, ahogyan a látássérült felhasználók a PC-ket használják. A Lenovo az első laptopgyártó, amely további, a hozzáférhetőséget növelő tapintható jelzések integrálására törekszik. A Lenovo összehangolja ezeket a változtatásokat a Microsoft akadálymentesítési csapatával, miközben a billentyűzettervezés új iparági szabványainak kialakításán dolgozik. Ennek az együttműködésnek az eredményei a billentyűzet új, tapintható jelölései. Ezek a következők:

Hangerőszabályozás: A hang alapvető fontosságú a látássérült felhasználók számára. Az F2 és az F3 tapintható jelöléseket tartalmaz, amelyek megkönnyítik a hangerő növelésének és csökkentésének megkülönböztetését.

Beszúrás gomb: A Beszúrás és a Törlés gombok gyakran egymás mellett helyezkednek el a billentyűzeteken, ami olyan problémákat okozhat, amelyek időbe kerülhetnek, vagy tönkre is tehetik a dokumentumokat. A felhasználók túl gyakran töröltek vagy illesztettek be tartalmat, amikor éppen az ellenkezőjét akarták tenni. Az Insert billentyű tapintható jelölése megkönnyíti a két billentyű közötti különbségtételt.

Funkcióbillentyű: Az Fn billentyű alapvető fontosságú a képernyőolvasót használó személyek számára. A CTRL billentyű mellett található, és ugyanolyan méretű, mint a CTRL billentyű, ami gyakran frusztráció forrása lehet.

Enter billentyű: Bár ez nyilvánvalónak tűnik, az Enter billentyűk mérete billentyűzetenként és nyelvenként eltérő lehet.

 

További felhasználó-központú újítások javítják a ThinkPad X1 készüléket. A nagyobb, 120 mm-es, fizikai gombokkal ellátott TrackPad javítja a mutatás pontosságát és az egykezes használatot az integrált TrackPoint segítségével. A ThinkPad X1 új funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a TrackPoint dupla megérintésével a TrackPoint gyorsmenüjének megnyitásához a közös funkciókat egy opciós listából testre szabják. Az üvegből készült Haptic TouchPad a ThinkPad X1-en először elérhető beviteli módszer. A ThinkPad X1 2-in-1 nagyobb mágneses tollal is rendelkezik a jobb stílus érdekében.

 

Az új ThinkPad X1 Carbon és ThinkPad X1 2-in-1 továbbfejlesztett hő- és energiafogyasztás-kezeléssel, valamint a Lenovo Commercial Vantage számítógépes látásmód funkcióival rendelkezik. Ezek közé tartozik az arcérzékeléssel ellátott felébredési funkció, ami támogatja a külső monitorok adaptív sötétítését, így további biztonságot és energiatakarékosságot ad.

 

A ThinkPad X1 mindig is kiemelkedett a megjelenítési lehetőségek és a kamerafunkciók terén. A Lenovo View a kamerához videók javítására szolgáló eszközöket kínál, köztük egy új Low Light Enhancer-t, amely gyenge fényviszonyok között képes a videók világosítására és a zajcsökkentésre. A szoftver az NPU-n fut, hogy energiát és processzorterhelést spóroljon meg az olyan egységes kommunikációs alkalmazások futtatása során, mint a Teams vagy a Zoom. A ThinkPad X1 egyedi kommunikációs sávjában egy 8 megapixeles kamera is található, amely kiváló videokonferencia-minőséget biztosít. A tartalom még élesebbé és simábbá válik a legújabb 120 Hz-es OLED-kijelzőn. A kommunikációs sáv emellett jobb használhatóságot is lehetővé tesz az újratervezett vázban, amely keskenyebb keretekkel rendelkezik, így nagyobb képernyő-test arányt és egyszerű egykezes nyitást biztosít.

 

A következő generációs üzleti laptopoknak nemcsak jobb felhasználói élményt kell nyújtaniuk, hanem tovább kell javítaniuk a körforgásos gazdasághoz való hozzájárulásukat is. A forradalmi ellátási láncok, szolgáltatások, terméktervezés és anyagok fejlesztése lehetővé tette a Lenovo számára, hogy áttérjen a "tervezés, használat, visszavétel" körforgásos modelljére. A legújabb ThinkPad X1 modellek továbbra is újrahasznosított anyagok, PCC (Post-Consumer Recycled Content) műanyag, valamint bambuszból és cukornádból készült csomagolással rendelkeznek, hogy minimalizálják az új anyagok használatát és növeljék az ipari újrahasznosítás utáni (PIC) műanyagok használatát. A Lenovo szorosan együttműködik a Toray Industries, Inc. vállalattal, amely a Lenovo számára szénszálas anyagot szállít, valamint a Boeinggel, hogy a ThinkPad X1 Carbon Gen 12-be is újrahasznosított szénszálat építesenek be.

 

 

A legújabb ThinkPad X1 Gen 12 és X1 2-in-1 Gen 9 új AI PC funkciókkal és ügyfélközpontú innovációkkal rendelkezik, amelyek célja a felhasználói élmény forradalmasítása, amelyek áttörést jelentenek a prémium laptopok világában. A dizájn, az anyagok és a kezelhetőség terén történő folyamatos innovációra való összpontosítás, valamint a vezető iparági partnerekkel való szoros együttműködés révén a Lenovo új üzleti laptopokat szállít, amelyek készen állnak arra, hogy teljesítsék az AI for All ígéretét.

 

"Az AI PC innováció a szenvedélyünkké vált. Nem csak PC-ket gyártunk, hanem élményeket teremtünk a változatos formatervezési zsenialitás, a fenntarthatóbb anyagok és a forradalmi AI számítástechnikai technológiák felhasználásával, hogy az üzleti számítástechnika jövőjét biztosítsuk" – mondta Jerry Paradise, a Lenovo Intelligens Eszközök Csoport kereskedelmi portfólióért és termékmenedzsmentért felelős alelnöke. "A legújabb Lenovo ThinkPad X1 laptopok az Intel Core Ultra processzorok által támogatott új AI-vezérelt sebesség és intelligencia révén átalakítják a felhasználói élményeket a munka és az interakció terén."

 

A Lenovo Device Intelligence az IT kezébe adja az irányítást

 

A mesterséges intelligencia technológiája a termék életciklusának egyes aspektusaira is kiterjed. A most bejelentett ThinkPad laptopok támogatják az opcionális Lenovo Device Intelligence (LDI) megoldáscsomagot. Az LDI az AI-alapú technológia segítségével az IT (információtechnológiai) csapatok számára eszközöket biztosít a gyakori PC-teljesítménybeli problémák diagnosztizálásához, megelőzéséhez és orvoslásához. A megoldások portfóliója a Lenovo Device Intelligence, a Lenovo Device Intelligence Plus, valamint a Lenovo Device Intelligence Plus Managed Services szolgáltatásokat tartalmazza:

• A Lenovo Device Intelligence az alapvető Digital Experience Monitoring (DEM) SaaS szolgáltatás (Software as a Service), amely a Lenovo Premier Support Plus szolgáltatásban is szerepel. Ez a felhőalapú környezetben működő megoldás PC-agnosztikus, és fejlett AI-előrejelző elemzést, proaktív betekintést és riasztásokat, megbízható jelentéseket, problémamegoldást és flottaállapot-pontszámítást generál.

• A Lenovo Device Intelligence Plus egy Digital Employee Experience (DEX) SaaS, amely egyesíti az LDI összes mesterséges intelligencia technológiáját, továbbfejlesztett betekintést, riasztásokat, jelentéseket, analitikát és több lehetőséget kínál a problémák orvoslására. A Lenovo Device Intelligence Plus olyan megnövelt funkciókkal rendelkezik, mint a digitális felhasználói élmény pontozása, a hardver és szoftver megfelelő méretezése, a produktivitásra gyakorolt hatások értékelése, a kiváltó okok elemzése, a társak összehasonlítása, valamint az átfogó műszerfalakkal és jelentésekkel ellátott önjavító képességek.

• A Lenovo Device Intelligence Plus Managed Service egy Lenovo szervizszakértőkből álló csapatot biztosít, amely az ügyfelek nevében kezeli az LDI Plus szoftvert, hogy figyelemmel kísérje az ügyfelek eszközparkjának állapotát, orvosolja a problémákat, segítsen optimalizálni az informatikai erőforrás-tervezést, és javításokat javasoljon az alkalmazottak digitális élményének javítására.

 

AI-alapú produktivitás

 

Az új Lenovo IdeaPad Pro 5i (16", 9) túlmutat a teljesítmény határain. Ez a világ első fogyasztói Intel Evo Edition laptopja, amely Intel Core Ultra processzorokkal működik, amelyek a készülék AI PC-élményét az Intel AI-nek köszönhetően gyorsabb AI-alapú fényképkészítést és -szerkesztést, videók gyorsabb exportálását és gyorsabb multitaskingot biztosítanak. Ez a szöveg és képkezelési képességeket, generatív AI szövegalkotást, valamint a fotó- és videószerkesztési munkafolyamatok felgyorsítását jelenti a jobb minőségű előnézetek és a gyorsabb videóexport révén. Ezekkel az Intel teljesen új processzorokkal és az akár 115 TDP értéket is elérő NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU-val az IdeaPad Pro 5i gyors, generatív AI-alapú alkotóeszközökkel van felszerelve, amelyek segítik az alkotókat, hogy ötleteiket életre keltsék, míg a laptop a 14 és 16 hüvelykes méretének köszönhetően több munkafolyamat stílusához is illeszkedik. Legyen szó alkotásról, szerkesztésről vagy akár játékról, a vizuális megjelenítés élénk, éles és tiszta az akár 16:10 OLED 100 százalékos DCI-P3 120 Hz-es kijelzőn.

 

Ha a produktivitás a legfontosabb, az IdeaPad Pro 5i a legjobb eredményeket nyújtja: az IR FHD kamera ToF-érzékelővel és adatvédelmi zárral rendelkezik, amely támogatja a Windows Hello-t a gyors és biztonságos bejelentkezéshez. A 84 WHr polimer akkumulátor támogatja a Thunderbolt 4-en keresztül a Rapid Charge Express-t a gyors töltés érdekében, amely maximalizálja a munkamenetek hatékonyságát, valamint gyorsabb adatátvitelt, a bővíthető SSD-hely pedig még több adattárolást tesz lehetővé az akár 1 TB-os PCIe M.2 SSD11-n túl. Mindez az erő mindössze 1,46 kg súlyt jelent a 14 hüvelykes változatnál és 1,95 kg-t a 16 hüvelykes változatnál, és a karcsú Arctic Grey vázzal minden modellnél az IdeaPad Pro 5i lehetővé teszi, hogy az alkotók legyenek a show sztárjai.

 

Ez a produktivitási erőmű a környezeti fenntarthatóság iránti elkötelezettséget is magában hordozza. A laptop alsó borítása 50%-ban újrahasznosított alumíniumot tartalmaz, a rendszer tokja pedig 90%-ban óceánból származó műanyagból készült. Az IdeaPad Pro 5i (16", 9) EPEAT Gold12 és ENERGY STAR tanúsítvánnyal is rendelkezik, így megfelel a termék hosszú élettartamára, körkörös kialakítására és energiahatékonyságára vonatkozó legmagasabb környezetvédelmi teljesítménykritériumoknak. A Lenovo CO2 Offset szolgáltatást is kínál a készülék becsült szén-dioxid-kibocsátásának kompenzálására.

 

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy folytathatjuk szoros együttműködésünket az Intel-lel a legújabb generációs processzorok bevezetése során, és izgatottak vagyunk, hogy a Lenovo IdeaPad Pro 5i a világ első olyan fogyasztói Intel Evo Edition laptopja lehet, amelyet Intel Core Ultra processzorok vezérelnek" – mondta Jun Ouyang, a Lenovo alelnöke és az Intelligens Eszközök Csoport fogyasztói üzletágának vezérigazgatója. "Az Intel Core Ultra processzorcsalád olyan AI képességeket tesz lehetővé az IdeaPad Pro 5i-n, amelyek a felhasználók számára a kreatív és a produktív teljesítmény tekintetében egyaránt új előnyöket biztosítanak."

 

Multimédiás élmények alkotása szemüveg nélkül

 

Az üzleti laptopok következő hullámához hasonlóan a Lenovo ThinkVision 27 3D monitor is elérhető, és készen áll a produktivitás és a hatékonyság növelésére. A szemüveg nélküli 3D monitor mostantól a 3D Explorer még intuitívabb és interaktívabb felhasználói felületű változatával rendelkezik, amely a 3D birodalmában üdvözli az alkotókat, és 2D-ben is használható. Emellett a monitor mostantól fokozott szoftvertámogatással rendelkezik a saját fejlesztésű alkalmazások révén, beleértve a Design Engine-t, amely megszünteti az egyedi plug-inek szükségességét, így valódi interdimenzionális hibrid tervezési élményt nyújt. A felhasználók mostantól 2D-ben tervezhetnek és 3D-ben vizualizálhatnak, vagy használhatják a 2D-3D konvertert, amely lehetővé teszi az AI-alapú 2D-3D kép-, videó- és tartalomkonvertálást valós időben. Az AI segítségével a nagy felbontású, nagy frissítési frekvenciájú 2D tartalom azonnal élénk 3D tartalommá alakul át, pontos térbeli rekonstrukcióval, függetlenül attól, hogy a háttér milyen összetett, mindezt további energia- vagy rendszerfrissítés nélkül.

 

 

A beépített 3D rendermotorral a ThinkVision 27 3D monitor növeli a termelékenységet, mivel csökkenti a további berendezések és a számítási teljesítmény szükségességét, egyúttal azzal is növeli a hatékonyságot, hogy a felhasználók valós időben vizualizálhatják és módosíthatják a terveket. A művészek, mérnökök vagy tervezők mostantól 2D-s szoftverrel alkothatnak 2D-s képernyőn, és azonnal 3D-ben láthatják alkotásaikat. Ráadásul a 2D-ben végrehajtott bármilyen változtatás egyidejűleg megjelenik a 3D-s környezetben is. A 27 hüvelykes szemüveg nélküli 3D monitor két független képet vetít a felhasználó szemére, így kissé más szögből látják a témát, és 99%-os DCI-P3 és Adobe RGB színpontossággal, valós idejű szemkövető technológiával, valamint egy kapcsolható lencsetaggal párosul – így természetes 3D látványt nyújt.

 

Hibrid munkavállalóknak tervezett Lenovo kiegészítők

 

A Lenovo USB-C Dual Display Travel Dock egy olyan hub, amelyet a helyszínen és távolról dolgozó felhasználók számára terveztek, és amely a külső kijelzők és eszközök egyszerű csatlakoztatásával segíti őket a feladatok és célok hatékony és eredményes végrehajtásában. Csatlakoztasson egy támogatott USB-C laptopot, hogy hozzáférhetővé tegyen hét, a teljesítményt fokozó portot, köztük kettőt a kettős 4K kijelzőhöz. Élvezze a gyors USB- és dedikált Ethernet-kapcsolatot, valamint a folyamatos tápellátást egy "Always-On" USB-porttal és egy akár 100 W-os14 USB-C PD (Power Delivery) porttal a csatlakoztatott laptop töltéséhez. Az utazódokkoló elegáns, univerzális, állítható kábelkezeléssel rendelkezik, és 66%-ban fogyasztás utáni újrahasznosított anyag (PCC) felhasználásával készült a külső és műanyagmentes csomagolásban.

 

 

A Lenovo vezeték nélküli VoIP-fejhallgatóval a felhasználók a zökkenőmentes kapcsolat és a kiváló kényelem világát élvezhetik. Az eszközöket teljes mértékben a hibrid munkaterületekhez tervezték, így a felhasználóknak nagyobb rugalmasságot és önállóságot biztosít többféle munkakörnyezetben. A fejhallgató Certified for Microsoft Teams tanúsítvánnyal és USB-A Bluetooth audio vevővel rendelkezik az egyszerű és megbízható csatlakozás érdekében. Tapasztalja meg a multipoint Bluetooth képességek varázsát, amelyek lehetővé teszik a csatlakozást egyszerre két eszközhöz, és élvezze a lenyűgöző 30 órás beszélgetési időt két töltés között. Az állítható és cserélhető memóriahabos fülkagylóval kiegészített intuitív kialakítás kivételes kényelmet biztosít, jobb munkavégzést kínálva. A Microsoft Teams számára tanúsított és az összes egységes kommunikációs platformra optimalizált fejhallgató kristálytiszta hangminőséget biztosít, így a felhasználók mindig hangosan és tisztán hallják a hívásokat.

 

Elérhetőség és árak

• A Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 12 limitált konfigurációval 2024 áprilisától lesz elérhető. 

• A Lenovo ThinkPad X1 2-in-1 Gen 9 2024 áprilisától elérhető.

• A Lenovo IdeaPad Pro 5i (16”, 9) 2023 decemberétől elérhető.

• A Lenovo ThinkVision 3D Monitor 2024 márciusától lesz elérhető a kiválasztott piacokon. 

• A Lenovo USB-C Dual Display Travel Dock 2024 áprilisának közepén lesz elérhető. 

• A Lenovo Wireless VoIP Headset 2024 májusában lesz elérhetővé. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17