Új okosotthon szereplő a magyar piacon

forrás: Prím Online, 2023. február 22. 12:45

Az okosotthon készülékek előretörése megállíthatatlan, Európában a háztartások 18%-a használ már valamilyen okosotthon eszközt. 2027-re ez az arány meghaladhatja a 40%-ot.* A vásárlásokat meghatározó energiatakarékossági szempontok miatt a kategória további erősödése várható. A cseh hátterű Tesla okosotthon márka is ebben a szegmensben mutatkozik be – mostantól magyar nyelvű applikációval, ügyfélszolgálattal és magyar szerviztámogatással segít eligazodni az eszközök és funkciók között.

Az egykori cseh Tesla korábban rádiókat és televíziókat gyártott – ezekhez a hagyományokhoz immár innovatív módon kapcsolódik a Tesla okosotthon eszközöket kínáló vállalata. 

 

A nemzetközi terjeszkedés keretében a magyar vásárlóknak is elérhetővé válnak azok a praktikus, otthonokban, nyaralókban használható eszközök, melyek megkönnyítik a felhasználók életét. A Tesla ezzel párhuzamosan oktatási tartalmakat is készít, hogy bemutassa eszközei megfelelő használatát és az azokban rejlő lehetőségeket, melyekkel idő és pénz is megtakarítható. 

 

“A Tesla okosotthon márkát azzal a céllal alapítottuk, hogy megmutassuk, manapság mindenki megengedheti magának, hogy okosotthona legyen. Látjuk, hogy a magyar emberek számára mennyire fontos az energiatakarékosság, a biztonság és a kisállatokkal való törődés – ezekre mind kínálunk okos megoldásokat.” – mondta Viktor Hajíček, a Tesla ügyvezetője a magyar piacralépés kapcsán.

 

légtiszító
 

A Tesla termékpalettáján találhatók okos légtisztítók, okos kültéri és beltéri kamerák, háziállatoknak szánt okos eszközök, okos párásítók, okos érzékelők, okos kapcsolók, okos mérlegek, sőt, okos termosztát szabályozók is. A termékeket itthon a legnagyobb műszaki áruházak is forgalmazzák. 

 

kamera
 

Az eszközök egyetlen, magyar nyelven is elérhető mobilalkalmazással irányíthatók és távolról felügyelhetők, a felhasználó okostelefonján keresztül. Az okos eszközök ökoszisztémában kapcsolhatók (akár versenytárs termékekkel is), így több készülék egyszerre tud kommunikálni és a beállítások szerint reagálni egymásra, akár külső beavatkozás nélkül. Mivel az eszközök összekapcsolhatók a Google Assistant és az Amazon Alexa okos asszisztensekkel, ezek segítségével hangutasításokkal vezérelhetők a készülékek.

 

Ezek is okostermékek

 

Egyes Tesla okosotthon eszközök az állattartóknak nyújtanak segítséget: az okos, automatikus ételadagolók és ivókutak a gazdi távolléte esetén is gondoskodnak a kutya vagy macska jóllétéről. A beépített UV-sterilizáló lámpa frissen tartja a vizet, a beépített kamerával pedig a gazdi ellenőrizheti, hogy kedvencét meg kell-e etetni.

 

háziállat etető
 

Más okosotthon eszközök a biztonságért felelnek: a mozgásra vagy hangra éjjel-nappal figyelmeztető biztonsági kamerák segítségével szemmel tartható a házunk vagy lakásunk. Egy professzionális biztonsági rendszermegoldással összehasonlítva az okos kamerák használata sokkal költséghatékonyabb és nem igényel rendszeres havi díjat. Távolról ellenőrizhető és kikapcsolható a világítás is, ahogy a fűtés szabályozás is menedzselhető akkor is, ha épp nem tartózkodunk otthon.

 

Jó tudni

 

Az okosotthon eszközök használatát az ember bármikor elkezdheti – tehát nem kell rögtön az otthonunk tervezésekor és építésekor a telepítésre gondolni. Az olyan elterjedt okoseszközök, mint az izzók, a konnektorok vagy biztonsági kamerák könnyen telepíthetők, csatlakoztathatók egy konnektorhoz és az otthoni Wi-Fi hálózathoz, és egy mobiltelefon alkalmazáson keresztül egyszerűen vezérelhetők. Ráadásul további eszközök bármikor hozzáadhatók – vezetékek áthúzása vagy villanyszerelői segítség nélkül.

 

___________________ 

*Forrás: Statista.com

Kulcsszavak: Tesla okosotthon

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17