Ultrahosszú üzemidővel és sportmóddal jön az új Watch GT 2 széria

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 23. 13:33

A Huawei Technologies bemutatta legújabb okosóracsaládját. A Watch GT 2 sorozat modelljei 46mm-es, illetve 42mm-es kivitelben, elődjeiknél gazdagabb funkcionalitással érkeznek. 

A gyártó az okosórákat a Huawei legújabb, Kirin A1 chipjével szerelte fel, amelynek ultra alacsony energiafogyasztása minden eddiginél hosszabb üzemidőt eredményez. A Watch GT 2 sorozat eszközei továbbá több sportmódot biztosítanak: átfogó egészség- és erőnlét ellenőrzési és kezelési képességeinek köszönhetően az amatőr és profi sportolók számára is ideális eszközök a Huawei új okosórái. 

 

Az üzemidő bajnoka

A Watch GT széria előző generációja már bebizonyította, hogy a Huawei a hordozható okoseszközök területén is ügyel az akkumulátor extra hosszú üzemidejére. A Watch GT 2 még ennél is messzebb megy: a gyártó saját Kirin A1 chipkészletének köszönhetően tovább növelte az üzemidőt. A lapka fejlett Bluetooth feldolgozóegységet, erőteljes hangfeldolgozó egységet, ultra alacsony energiafelhasználású alkalmazásprocesszort és külön energiakezelő egységet is tartalmaz a hosszantartó felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az okosórákba szerelt Kirin A1 chipkészlet Cortex-M7 processzort használva képes az ultra alacsony energiafogyasztás (10uA/MHz) elérésére, amely jelentős előrelépés az iparági átlaghoz képest. A Watch GT 2 modelljeiben a teljesítmény és az energiahatékonyság tökéletes kombinációja garantálja a zavartalan használatot és a hosszú akkumulátor időtartamot.

 

Mindennapi használat során a Watch GT 2 46mm-es kivitele az intelligens pulzusmérő és a hívásértesítési funkciók folyamatos használatával, heti harminc Bluetooth hívással, fél óra zenehallgatással, kilencven percnyi aktív mozgással és a tudományos alvás mód éjszakai használatával, egy töltéssel akár két hétig is képes folyamatosan működni. Normál használat mellett a Watch GT 2 42mm-es verziója egyheti folyamatos használatot biztosít az eszköz tulajdonosa számára. Mindkét kivitel jelentős üzemidővel rendelkezik „GPS sport” módban is: a 46mm-es verzió 30 órán, a 42mm-es pedig 15 órán keresztül képes ebben a beállításban működni.

 

Látvány határok nélkül

A Watch GT okosórák előző generációjának klasszikus megjelenítését továbbörökítve bár, de továbbfejlesztve azt, a Huawei teljes kijelzős és kávamentes kialakítással látta el a modelleket. A 46mm-es sorozat számlapját drágakő-feldolgozási technikákat felhasználva alakította ki a gyártó. Az All-in-one 3D ívelt üveg és az egyedi kialakítású konkáv pontok felelnek az okosóra számlapjának különleges megjelenéséért. A Watch GT 2 46mm-es sorozatát továbbá egy 1.39 hüvelykes AMOLED HD kijelzővel szerelte fel a Huawei, amely szélesebb színtartománnyal és ultravékony kialakításával az LCD kijelzőknél teljesebb kijelző színt és nagyobb kontrasztot biztosít. 

 

Az okosóra 42mm-es verziója több eljárással kezelt, ívelt számlapja mindössze 9.4 mm vékony, és rendkívül keskeny, divatos fémkeret díszíti.

 

A sport szerelmeseinek

A Huawei Watch GT 2 okosóra 46mm-es modellje képes összekapcsolódni okoseszközökkel, és támogatja a Bluetooth hívásokat. Az eszköz telefonkönyv funkciójának köszönhetően a felhasználó elmentheti kedvenc ismerősei adatait, majd pár másodperc alatt elő is keresheti azokat. A Watch GT 2 nagy tárhellyel rendelkezik, akár 500 mp3 szám tárolására is képes, így edzés közben az óra tulajdonosa könnyedén válogathat a zeneszámai között.

 

Sport módban a Huawei legújabb okosórája 15 különböző mozgásformával kompatibilis: nyolc kültéri sporttal (futás, sétálás, mászás, túrázás, terepfutás, biciklizés, nyíltvízi úszás, triatlon) valamint hét beltérivel (sétálás, futás, biciklizés, úszómedencei úszás, szabadedzés, ellipszistréner, evezőgép), amelyekre az óra körülbelül 190 típusú adatból álló, teljes körű megfigyelést biztosít. Huawei okosóracsaládjának legújabb modelljei hordozható „személyi edzőként” is működnek. A Watch GT 2 lehetővé teszi az edzést megelőző adatelemzést, a mozgás alatti adatrögzítést, és az azt követő professzionális tanácsokat megjelenítését egyaránt.

 

Technológiával az egészségmegőrzésért

A Watch GT 2 a pulzusmérés különböző módjaira képes: figyeli a lassú szívverés és a szívbénulás jeleit. A sport mód használatát kivéve a készülék minden esetben értesíti a felhasználót, ha a pulzusa több mint tíz percre 100 fölé emelkedik, vagy 50 alá esik. A Huawei Sports és Health alkalmazásokban a felhasználók valós időben is megtekinthetik a készülék által mért adatokat.

 

A pulzusmérés mellett további fontos funkció az alvásfigyelés. A Huawei új okosóráinak TruSleep 2.0 funkciója az éjszakai pihenés közben figyeli a valós idejű pulzust, a légzést és a big data segítségével értékeli az alvás minőségét. A gyártó mesterséges intelligencia technológiájának segítségével az okosóra pontosan elemzi az alvási problémákat és javaslatokat tesz a problémák megoldására, emellett személyre szabott alvási szolgáltatásokkal és jelentésekkel is segíti a felhasználót az alvás minőségének javításában.

 

A Watch GT 2 tartalmazza továbbá a Huawei saját fejlesztésű TruRelax technológiáját is, amely segíti a felhasználókat a stressz csökkentésében azáltal, hogy rögzíti a HRV (szívfrekvencia-variabilitás) értéket, és visszajelzést küld a tulajdonosa stressz indexének mértékéről. Ezen felül a Watch GT 2 emlékezteti a felhasználót arra, hogy egy bizonyos mennyiségű, üléssel töltött idő után álljon fel és mozogjon, azonban az óra tulajdonosa ezt a funkciót kikapcsolhatja. Az okoseszköz képes továbbá rögzíteni a naponta megtett lépések, az elégetett kalóriák és az ülő helyzetekből történő felállások számát is. A Watch GT 2 egész nap információkkal látja el a felhasználókat fizikai állapotukról, és segíti tulajdonosát az egészséges életmód és az ehhez szükséges szokások kialakításában. 

 

Hordozható okoseszközei kialakításakor a Huawei a különböző funkciók és elegáns dizájn kialakítása mellett fontosnak tartja, hogy termékeivel segítséget nyújtson a felhasználók egészségmegőrzéséhez. Az okosórák intelligens algoritmusainak használatával a gyártó ipari vezető szerepre tett szert az egészség kezelésének területén.

 

A Huawei Watch GT 2 46mm-es modelljei férfias dizájnnal, bőr- valamint antiallergén szilikon szíjakkal október végén, 79.900 forintos bruttó fogyasztói áron, a 42mm-es verzió nőies, sportos kivitelben november elején, 79.900 forintos bruttó fogyasztói áron, míg a 42 mm-es verzió nőies, elegáns kivitelben december elején 99.900 forintos bruttó fogyasztói áron érkezik a hazai boltok polcaira.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új okosórákat mutatott be Magyarországon a Huawei

Újabb okosórákat hoz Magyarországra a Huawei Technologies, amely 2021 első negyedévében jelentősen növelte forgalmát a viselhető okoseszközök, az audióeszközök és a számítógépek szegmensében is a hazai piacon. A most bemutatott Watch 3 széria bizonyos típusai többek között méri a bőr hőmérsékletét, és akár három hétig is bírja egyetlen feltöltéssel, valamint már a hívásokat is kezeli. 

2021. június 24. 14:39

Az 5G technológia a kisvállalkozásoknak is jár

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia- és felhőalapú üzleti és otthoni hálózati megoldások szállítója, bemutatta két új 5G NR kereskedelmi mobil jelismétlő eszközét. A MagicOffice és a MultiSite az épületeken, telephelyeken és irodákon belüli olyan lefedettség problémákat képes kezelni, mint például a megszakadó hívások, a lassú adatsebesség vagy a gyenge vétel.

2021. június 21. 12:16

A Zebra mobil számítógépével javítja a munkavállalók termelékenységét

A Zebra Technologies Corporation, a peremhálózaton dolgozó innovatív nagyvállalat olyan megoldásokkal és partnerekkel, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy csúcsteljesítményt nyújtsanak, bejelentette az EC5x sorozatot, a személyi munkaeszközként használható mobil számítógépek új kategóriáját. A sorozat létrehozásának célja, hogy a munkavállalókat összekapcsolja és ellássa információval, miközben javítja az egyéni termelékenységet, együttműködést és a felhasználói élményt, több iparágban. Megjelenésében egy Android 10-et (OS) futtató mobiltelefonra hasonlít. Opcionális kódolvasójával, és a külön a peremhálózaton dolgozók számára kialakított robusztus szoftveregyüttesével az elnyűhetetlen EC5x sorozat a Zebra legvékonyabb, legkönnyebb mobil számítógépe.

2021. június 20. 16:44

Így vásárolj fedélzeti kamerát!

Manapság egyre népszerűbbek a fedélzeti kamerák, a választék pedig igen nagy, így nem könnyű a választás. „Mi számít jó képfelbontásnak?  Milyen extrákra van szükségem? Mire jó a hátsó kamera?” – csak néhány kérdés a sok közül. Hogy könnyebb legyen a döntés, a Mio összegyűjtötte Neked azt az 5+1 legfontosabb funkciót, amit érdemes figyelembe venned, ha menetrögzítő kamera vásárlásán gondolkodsz.

2021. június 20. 15:10

A realme bemutatta új csúcsmodelljét, a realme GT-t!

A realme első nemzetközi rendezvényén hivatalosan is bemutatta az idei év csúcsmodelljeit kihívó realme GT okostelefont, a brand új AIoT termékeit és stratégiáját. 

2021. június 16. 12:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40