XPLORA eSIM okosóra megoldás gyermekeknek

forrás: Prím Online, 2020. november 25. 14:56

Az első út egyedül, mégis szülői felügyelettel és az első önálló lépések a digitális világban – mindezt együtt nyújtja a Telekom kínálatában elérhető XPLORA okosóra. Hanghívás, illetve fogadás, GPS-nyomkövetés egy okostelefonos alkalmazás és egy vagány, kamerás okosóra segítségével, hogy a szülők jogos biztonságigénye ne korlátozza a gyerekeket a világ felfedezésében, valamint az élmények megosztásában.  

Az első alkalom, amikor a gyermekünk egyedül indul(t) az iskolába, az üzletbe vagy a játszótérre – aki szülőként már átélte, mindig emlékezni fog rá; aki még előtte áll, az bizonyára tart tőle, és készül rá. A világ izgalmas, de nem veszélytelen, a technológia azonban képes rá, hogy a kockázatokat csökkentse, és hogy a gyerekeket mindenhová elkísérhesse a szülői figyelem. Az észrevétlen gondoskodás új, digitális eszköze a XPLORA okosóra a Telekomtól. Külsőre érintő kijelzős, trendi karóra, műszaki tartalmát tekintve azonban ennél sokkal több: egyesíti az okosórák, a mobiltelefonok, a navigációs eszközök és a fitneszkarkötők legfontosabb tulajdonságait. 

Az XPLORA beágyazott SIM-kártyájának (eSIM) köszönhetően megbízhatóan, technikai nehézségek nélkül csatlakozik a mobilhálózatra. A telefon-képességekkel rendelkező gyerek okosóra a kapcsolattartásban is segít: az XPLORA X5 Play eSIM hívások indítására és fogadására, hangüzenetek, képek, videók küldésére is alkalmas, ám csak korlátozott körben, a szülő által előre beállított számokra, illetve számokról. Ezzel úgy növeli a gyerek önállóságát – bevezetve őt a digitalizáció első, mobilhasználat előtti szintjére –, és úgy segíti az élmények átélésében, megosztásában, hogy közben a háttérben zajló szülői felügyeletnek hála a biztonság is mindvégig megmarad. Az azonnali segítség funkció pedig a váratlan szituációk megoldását és a vészhelyzetek elhárítását is lehetővé teszi: az SOS-gomb megnyomásával két, előre megadott telefonszámot hív fel. Az óra GPS modulja a navigációs műholdak jeleit fogadja –a szülők egy okostelefonra telepített alkalmazásban a bázisállomás-adatoknak, WiFi hálózatoknak, valamint a műholdjeleknek köszönhetően folyamatosan nyomon tudják követni, hogy hol van, merre jár a gyermekük.  Az XPLORA X5 Play órához ajánlott Gyerekóra 2020 díjcsomaggal, mindez nem csak idehaza, hanem – roaming helyzetben – külföldön is elérhető.

Az alkalmazásban lehetőség van biztonsági zónák beállítására: ha az órát viselő gyerek be- vagy kilép a zónahatáron, a készülék automatikusan üzenetet küld a szülő telefonjára. Az önfeledt játék, kirándulás, sőt a kalandozás sem jelenthet akadályt, mert az óra por- és vízálló. 

 

Az óra akkumulátora akár 36 órán át biztosítja az energiaellátást. Lépésszámlálója az egészség, a sport és a versengés terén ad új impulzusokat a világ felfedezéséhez. Az Iskola mód bekapcsolásával az órára érkező telefonhívások tiltásra kerülnek, nem tereli el a figyelmet a tanóra, vagy az otthoni tanulás közben. 

 

Az XPLORA gyerekóra még nem telefon -de már majdnem az-, használatához eSIM-es mobil előfizetés szükséges. A Telekom kifejezetten ehhez a megoldáshoz fejlesztette ki új Gyerekóra díjcsomagját. A megoldás kedvezményes díja a promóció ideje alatt 3 980 Ft/hó, ami a készülékrészletét és a díjcsomag havi díját is tartalmazza*, ezzel is segítve a szülőket, hogy a távolból is mindig karnyújtásnyira tudhassák azokat, akik a legfontosabbak számukra. 

 

________________ 

* 0 Ft kezdőrészlettel; készülék részlet + Gyerekóra 2020 díjcsomag2 év hűséggel, 22 havi részletfizetéssel. 23 hónaptól 2 490 Ft/hó. A promóciós ajánlat visszavonásig vagy a készlet erejéig érvényes.

Kulcsszavak: Telekom XPLORA okosóra

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony valódi vezeték nélküli fejhallgatót mutatott be

A Sony bemutatta az elismert 1000X széria legújabb vezeték nélküli modelljét, a WF-1000XM4 fejhallgatót, mely új szintre emeli a piacvezető zajszűrést és a hangminőséget. Kialakításuknak köszönhetően minden fülformába illeszkednek, így személyre szabott élményt kínálnak, és alkalmazkodnak a legkülönbözőbb helyzetekhez.

2021. június 10. 15:43

Megérkezett a legújabb aranyszínű tokkal rendelkező fém G-Shock

A GMW-B5000TR karóra személyében megérkezett Casio 5000-es, full fém szériájának legújabb tagja. A klasszikus szögletes lünettával rendelkező újdonságot fémérzékenyek is viselhetik a speciális titán ötvözetnek köszönhetően, amely nem okoz allergiás tüneteket a bőrön az arra hajlamosaknál. „A legújabb Casio G-Shock teljes mértékben a klasszikus design-t felvonultató DW 5000C öröksége előtt tiszteleg, de számos modern és innovatív funkcióval van felvértezve” - hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2021. június 10. 12:39

Magyarországra is megérkezett a Redmi Note 10 5G!

A világ egyik vezető technológiai nagyvállalata, a Xiaomi egy magyar nyelvű online esemény keretein belül bejelentette, hogy hazánkban is megkezdődik az árbajnok teljesítménysztár Redmi Note 10 5G piaci forgalmazása.

2021. június 6. 14:47

Számos új eszközt és saját operációs rendszerét is bemutatta a Huawei

Bemutatta saját, következő generációs operációs rendszerét a Huawei Technologies. A HarmonyOS már nemcsak az okostelefonok, hanem az összes okoseszköz kényelmes, gördülékeny és biztonságos összekapcsolódását, illetve együttműködését kínálja a felhasználók számára. 

2021. június 4. 14:23

Különleges formatervezési megoldásokkal készül a Samsung The Premiere projektora

A lakókörnyezet elrendezése és az ott található berendezési tárgyak akár egy egész élet történetét elmesélhetik. A belsőépítészeti megoldások és a lakásban található különböző formák kifejező ereje kiemelten fontos a felhasználóknak, a Samsung tervezői pedig úgy alkották meg a legújabb csúcsprojektort, hogy a mindennapoknak és a legtöbb otthonnak is természetes része lehessen. 

2021. május 26. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40