Bill Gates kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Bill Gates

A XX. Század legbefolyásosabb magyarja

Ez a hét vallási körökben az elmúlás és a feltámadás, az újjászületés hete, s lehet, hogy - kicsit átevezve a világi vizekre, s kikötve a műszaki tudományok talaján - ennek fényében is érdemes visszatekinteni a héten elhunyt Andy Grove-ra, hogy átérezzük: elmúlása milyen veszteség, az informatika - vagy még pontosabban: az emberi képesség - pedig miképp és hányszor született újjá általa. Amerikai tudósítónk Horváth László és harvardos osztálytársa, az Andy Grove által mentorált Tony Kiehn közösen írták a visszaemlékező sorokat, és jó ís így: a megemlékezés is csak részben magyar, ahogy az Intel vezérigazgatója is csak részben volt az... 

2016. március 25. 15:07

40 éves a Microsoft

Nehéz elhinni, hogy immáron 40 éves a Microsoft, pedig igaz. A jeles esemény alkalmából Bill Gates egy levelet küldött a vállalat dolgozóinak, melyben a múltra és a jövőre egyaránt kitért.

2015. április 7. 13:26

Víztaszító, öntisztuló fémfelületet állítottak elő

Nagy energiájú lézerimpulzusokkal víztaszító, öntisztuló fémfelületet állítottak elő amerikai kutatók, akik a Journal of Applied Physics legújabb számában ismertetik eljárásukat.

Kulcsszavak: tudomány Bill Gates
2015. január 28. 08:33

Bill Gates ürülékből gyárt ivóvízet

A fejlődő országok problémáit is segíthet megoldani az a szennyvizet és ürüléket ivóvízzé alakító új szerkezet, amelynek kifejlesztése Bill Gates alapítványának támogatásával valósult meg.

2015. január 10. 10:49

2014 legjobb könyvei – Bill Gates szerint

Bill Gates idén is bejelentette, hogy mely könyvek tetszettek neki a legjobban. A könyvek közt szerepel Graeme Simsion A Rosie-projekt című kötete is. A New York Times bestsellere 40 ország után idén ősszel jelent meg magyarul.

Kulcsszavak: kultúra könyv Bill Gates
2014. december 10. 13:04

Már nem Bill Gates a Microsoft legnagyobb részvényese

Bár Bill Gatesnek sikerült visszaszereznie vezető pozícióját a világ leggazdagabb embereinek sorában, többé már nem ő az általa egykor vezetett Microsoft legnagyobb részvényese. Steve Ballmer megelőzte.

2014. május 5. 13:32

Ismét Bill Gates a leggazdagabb

Négy év megszakítás után idén ismét Bill Gates áll - 76 milliárd dolláros vagyonnal - annak a listának az élén, amelyet a világ leggazdagabb embereiről állít össze évente a Forbes magazin - írja a az mfor.hu.

Kulcsszavak: Bill Gates
2014. március 4. 10:15

Bill Gates bármire válaszol a Redditen

A Microsoft társalapítója, Bill Gates tegnap létrehozott egy „kérdezz bármit” szekciót Redditen. Azóta záporoznak a hozzászólások, vannak komolyabb és viccesebb témák is.

2014. február 11. 15:35

Bill Gates: 2035-re nem lesznek szegény országok

A Microsoft társalapítója, Bill Gates hisz abban, hogy 2035-re nem nagyon lesznek már szegény országok. Ő hisz a fejlődés lehetőségében, szerinte az innovációknak köszönhetően húsz év múlva minden megváltozhat.

2014. január 23. 09:45

Bill Gates: az egészség fontosabb, mint a technológia

A Microsoft egykori igazgatója egy, a Financial Timesnak adott interjúban elmondta, hogy bár magát technokratának vallja, vannak számára fontosabb dolgok is, mint a technológia.

2013. november 5. 14:32

Bill Gates elismerte hibáját

Bill Gates bevallotta, hogy anno hiba volt a Ctrl-Alt-Del billentyűkombináció, amely még ma is a Windows részét képezi.

2013. szeptember 27. 16:39

Bill Gates még mindig a második leggazdagabb a világon

Bár már negyedik éve, hogy Bill Gates nem az első helyen áll a világ milliárdosainak listáján, a második hellyel sem szégyenkezhet. Egy mexikói üzletembernek, Carlos Slim Helunak sokadszor is sikerült beelőznie.

Kulcsszavak: vagyon Forbes Bill Gates
2013. március 4. 17:20

Bill Gates nem elégedett a Microsoft újításaival

„Egyértelműen hiba volt” – így fogalmazott Bill Gates a CBS-nek adott interjú során. A mondat hátterében az a megállapítás áll, hogy szerinte a Microsoft történetében a mobilszektor egy rossz lépésnek tekinthető.

2013. február 19. 15:00

Bill Gates árulja a Microsoftot

Legalábbis a papírjait. Február elején 10 millió részvényt adott el, az elmúlt 12 hónap során pedig öszesen 90 milliót. Még így is maradt 591 millió a portfóliójában, ez azonban a Microsoft egészét tekintve már csak a részvények 7 százaléka, aminek piaci értéke alig több, mint 16 milliárd dollár.

Kulcsszavak: Bill Gates
2011. február 12. 00:22

A Facebook alapítói is csatlakoztak Bill Gates filantróp kampányához

Az idén júniusban elindított program keretében az újakkal együtt eddig 57 amerikai milliárdos vállalta, hogy még életében vagy halála után jótékony célokra fordítja magánvagyonának legalább a felét. A csatlakozók erre egy nyilvános levélben tettek ígéretet, felfedve motivációikat is.

Kulcsszavak: adomány Bill Gates
2010. december 10. 15:28

Elhunyt anyjának ajánlott egy új oktatóközpontot Bill Gates

Elhunyt anyjának ajánlott és róla nevezett el egy új virginiai oktatóközpontot Bill Gates.

Kulcsszavak: oktatás Bill Gates
2010. október 15. 11:45

Már nem Bill Gates a leggazdagabb

A Forbes magazin aktuális listája szerint már megint nem Bill Gates a világ leggazdagabb embere, hanem a mexikói távközlési vállalkozó Carlos Slim.

Kulcsszavak: Bill Gates
2010. március 12. 18:29

Ismét Bill Gates a leggazdagabb amerikai

A Forbes magazin közzétette legfrissebb, az USA legtehetősebb embereit felsorakoztató listáját, melynek élén ismét Bill Gates neve olvasható.

Kulcsszavak: Bill Gates CIO
2009. október 3. 16:26

Búcsút mondott a Facebooknak a Microsoft alapítója

Bill Gates búcsút mondott a Facebooknak, mert - mint mondta - már nem bírta a sok barátkérő üzenet kezelését.

Kulcsszavak: Facebook Bill Gates
2009. július 29. 11:50

Indira Gandhi-díjat kapott Bill Gates

A néhai indiai kormányfőről elnevezett Indira Gandhi-díjjal tüntették ki szombaton Bill Gates amerikai milliárdost.

Kulcsszavak: Bill Gates
2009. július 27. 15:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

A csevegőprogramok térhódításának folyamatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.

2024. április 2. 13:14