HD DVD kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: HD DVD

A rivális formátum kifejlesztője is beszáll a Blu-ray piacra

A Toshiba, a megbukott HD DVD formátum kifejlesztője hosszú ellenállás után elszánta magát a Blu-ray lemezek és eszközök gyártására.

Kulcsszavak: Toshiba Blu-ray HD DVD DVD
2009. július 19. 12:13

Életre kelti a HD DVD-t a gazdasági válság

Reneszánszát éli a HD DVD. A csúfos kudarcot szenvedett formátum iránt egyre nagyobb az érdeklődés az Egyesült Államokban - olvasható a Financial Times hasábjain.

Kulcsszavak: HD DVD
2008. október 1. 19:03

Nem kapkodják a Blu-ray eszközöket

A HD-háború eldőlt, győztes azonban még sincs, ugyanis a fogyasztók nem mutatnak nagy érdeklődést a Blu-ray formátumot támogató készülékek iránt.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD trend
2008. augusztus 8. 21:25

Kártérítést fizet a HD DVD vásárlóknak az Amazon

A kiskereskedelmi vállalat megpróbálja részben kármentesíteni azokat a vásárlóit, akik túl korán döntöttek, kinek szavaznak bizalmat a DVD-háborúban. Természetesen a részletekben bújik meg az ördög.

Kulcsszavak: amazon.com amazon jog DVD HD DVD
2008. április 13. 18:05

A formátumháború után emelkednek a Blu-ray lejátszók árai

A HD DVD visszavonulása nem tett jót a készülékek árának, a formátumháború lezárulása után minden Blu-ray lejátszó drágább lett.

Kulcsszavak: DVD HD DVD Blu-ray
2008. március 14. 20:26

1 milliárd dollárt bukott idén a Toshiba a HD DVD-n

A japán vállalat eddig hivatalosan nem tett közzé adatokat veszteségéről, de a cég gazdálkodásából kiderül, hogy a Toshibának csak idén 986 millió dollárjába került a HD DVD kaland.

Kulcsszavak: Toshiba HD DVD
2008. március 14. 17:04

A Microsoft is lemondott a HD DVD-ről

A Toshiba HD DVD-t hivatalosan is eltemető február 19-i bejelentése után nyilván senkit nem ér váratlanul, hogy a Microsoft sem rendel több külső HD DVD meghajtót Xbox 360 játékkonzoljához.

2008. február 25. 07:18

A Toshiba hivatalosan is bejelentette: kivonul a nagy felbontású DVD-piacról

Az elmúlt napok eseményeinek tükrében aligha meglepő, mégis a cég csak a mai napon jelentette be hivatalosan a HD DVD rendszer leépítését.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD Toshiba
2008. február 19. 22:04

Mindenki nyer a DVD-harc lezárulásával

A befektetők egyöntetűen örülnek az elhúzódó formátumháború végének, ezt jelzi, hogy a győztes és a vesztes részvényei egyaránt emelkedtek.

Kulcsszavak: HD DVD Blu-ray Toshiba Sony
2008. február 18. 19:03

Eldőlt a DVD háború, a Toshiba kifuttatja a HD DVD-t

A Reuters értesülései szerint egy vállalati illetékes is megerősítette a hírt, miszerint a Toshiba feladta a formátumháborút, kifuttatja már piacon levő termékeit és nem költ többet a rendszer fejlesztésére.

Kulcsszavak: Toshiba Blu-ray HD DVD DVD
2008. február 16. 21:49

A kiskereskedelemből is kiszorulóban a HD DVD

A leginkább a Toshiba által támogatott HD DVD számára szinte minden hét rossz hírt hozott az elmúlt egy hónapban, ám most bekövetkezett, amitől talán a legjobban tartottak, a kiskereskedelmi láncok kihátrálnak a rendszer mögül, a világ legnagyobb hálózata ma jelentette be, hogy nyártól csak Blu-ray megoldásokat fog értékesíteni.

Kulcsszavak: Wal-Mart DVD Blu-ray HD DVD
2008. február 15. 19:48

Újabb szög a HD DVD koporsójában

A Netflix, az egyik legnagyobb amerikai online filmkölcsönző cég bejelentette, hogy a filmstúdiók döntései és a kialakult piaci helyzet miatt a jövőben csak Blu-ray formátumú utolsó generációs DVD-filmeket kínál ügyfeleinek.

Kulcsszavak: film Blu-ray HD DVD DVD
2008. február 12. 08:58

A Plextor még nem mondott le a HD DVD-ről

Habár a tartalomszolgáltatók nagy része már eltemette a HD DVD-t, a Plextor egy olyan kombó meghajtót mutatott be, amely nem csupán a győztesnek kikiáltott Blu-rayt, hanem a konkurens kéklézeres formátumot is támogatja.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD Plextor
2008. február 10. 18:35

Új Blu-ray lemez a Verbatimtól

A 25 gigabájtos 4-szeres sebességgel írható Verbatim BD-R teleírása mindössze 23 percet vesz igénybe. A nagyobb teljesítményű BD-R lemez nemcsak nagy felbontású videók rögzítésére alkalmas, hanem egyéb adatrögzítésre, fotógyűjtemény archiválására is. A nyomtatható felületű új Verbatim BD-R februárban kerül a szaküzletek polcaira és 3149 forintba kerül majd.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD DVD Verbatim
2008. január 30. 18:58

A Blu-ray győzött, a Toshiba csak az időt húzza

A Gartner piackutató cég szerint a Blu-ray az utóbbi időszakban olyannyira megerősödött, hogy hiába a HD DVD árcsökkentések, 2008 végére eldől a harc.

2008. január 29. 18:24

Drasztikusan lecsökkentek a HD DVD-eladások

A legfrissebb statisztikai adatok szerint a Warner kihátrálása után drasztikusan lecsökkentek a HD DVD-eladások az Egyesült Államokban.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD
2008. január 24. 19:17

A Toshiba felére csökkenti HD DVD lejátszói árát

A Warner filmstúdió Blu-ray formátum melletti döntését követően a Toshiba bejelentette, hogy ezentúl 40-50%-kal csökkenti asztali HD DVD lejátszói árát az Egyesült Államokban.

Kulcsszavak: HD DVD DVD Toshiba
2008. január 15. 07:20

Nem kompatibilisek a régi Blu-ray lejátszók

A máig kiadott, túlságosan réginek azért nem nevezhető lejátszók tulajdonosai megint megfizetik a korai váltás árát, készülékük jó néhány mostantól elérhető funkciót nem támogat és nem is frissíthető.

Kulcsszavak: HD DVD DVD Blu-ray
2008. január 14. 19:34

A pornóipar sem tart ki a HD DVD mellett

A Warner után egyre többen azt fontogatják, hogy kihátráljanak a HD DVD mögül, újabban az egyik legnagyobb felnőtt-tartalmakat forgalmazó stúdió jelentette be, hogy a közeljövőben átállnak a Blu-rayre.

Kulcsszavak: Blu-ray szex HD DVD
2008. január 11. 21:04

További húsz támogatóját veszítheti el a HD DVD-tábor

Az elmúlt napok igen csak bővelkedtek eseményekben az ez idáig befagyottnak hitt kéklézeres formátumfronton, hiszen a Warner után most a Paramount is azt fontolgatja, hogy Blu-rayre váltson. Ez azonban csak a kezdet, ugyanis más komoly támogatóit is elveszítheti a HD DVD-tábor.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD
2008. január 9. 19:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai sportegyesületek, -események vagy a szurkolók voltak.

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

Június 10-én délután 3-kor kezdetét veszi a 2024. évi Startup Safari Budapest. A másfél napos rendezvény június 11-én is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, inspirálja az új innovációkat és elősegítse a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy betekintést nyerjenek a legújabb technológiai fejlesztésekbe és üzleti trendekbe.

2024. június 10. 11:40