200 filmet ígérnek 2006-ra a HD DVD-t támogató stúdiók

Milkovits Gábor, 2006. január 5. 20:09
Alig egy-két nappal a Bluray mögött álló filmstúdiók után most a HD DVD tábor is közzétett néhány címet azok közül, amelyeket a következő generációs kéklézeres technológiájú lemezeken szeretne megjelentetni az idén.
A Paramount Pictures, a Universal Studios, az HBO Video, a New Line Entertainment és a Warner Home Video a Toshibával közösen tartott sajtótájékoztatót a Las Vegas-i CES kiállításon, ahol 200 HD DVD filmet ígértek az idei évre. A kéklézeres lemezen, nagyfelbontású formátumban kiadásra kerülő mozik között olyan sikerek szerepelnek, mint a "Millió dolláros bébi", a „Harry Potter 4: A tűz serlege”, a „Mátrix Trilógia”, a „Dűne”, a „Batman”, a „Forrest Gump”, „Az Operaház Fantomja”, a „Ghost” az „Acéllövedék” vagy a „Bőrnyakúak”. A kisebb filmstúdiók és –forgalmazók ezeken felül még számtalan filmet készülnek HD DVD lemezen kiadni, mint többek között az európai Studio Canal a „Szerelmes Shakespeare-t”. Hollywoodi szakemberek szerint a négy nagy stúdió a valaha gyártott filmek több mint a felének forgalmazási joga felett rendelkezik, így ilyen értelemben előnyben lehetnek a Bluray táborral szemben.

A stúdiók bejelentésével párhuzamosan a Toshiba két asztali HD DVD lejátszót, illetve egy HD DVD meghajtóval ellátott Qosmio noteszgépet is bemutatott a CES közönségének. A lejátszók 499, illetve 799 dollárért lesznek kaphatók márciustól, míg a noteszgéppel kapcsolatban egyelőre nem közöltek részletes információt.

Kulcsszavak: film HD DVD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14