A felkelő online kereskedelem országa

2000. augusztus 8. 21:01
A vártnál lassabban élénkül ugyan a japán online kereskedelem, de a nagy cégek a felkelő nap országában is belátták, hogy internetes kapcsolat nélkül lemaradnának a versenyben.
A japán Matsushita (amelynek legismertebb termékcsaládja a Panasonic) július közepén jelentette be, hogy októberben elektronikus kereskedelemmel foglalkozó vállalatot hoz létre. Az új cég a LifeVit.com weboldalon keresztül kínálja és népszerűsíti majd a vállalat termékeit és szolgáltatásait a világhálón.

A LifeVit.com a Panasonic első komolyabb lépése a gyorsuló ütemben fejlődő japán elektronikus kereskedelem piacán, eddig ugyanis az ottani tradicionális elektronikai vállalatok ellenálltak ennek a fejlődési irányzatnak, s csupán a számítástechnikával és a perifériagyártással foglalkozó cégek indítottak online értékesítési oldalakat. Ennek hátterében az állt, hogy sokan fenntartásokkal fogadták az új kereskedelmi formát, nem bíztak annak hatékonyságában. A sikerek azonban a kétkedő vezetőket is meggyőzték arról, hogy ez a kereskedelmi forma jövedelmező és egyben továbbfejleszthető.

A LifeVit.com oldal hasznos információkkal szolgál majd a cég termékeiről, emellett sok link vezet el a Panasonic ottani országos kereskedelmi hálózatához, így az érdeklődők és a vásárlók kapcsolatba léphetnek a kiskereskedőkkel és a viszonteladókkal, választ kaphatnak az őket érintő kérdésekre, információt szerezhetnek árakról, vásárlói akciókról.

A Panasonic szerint a LifeVit.com csak a legnépszerűbb 5-600 termékét (televíziók, hifiberendezések) értékesíti majd elektronikus úton, amelyek mindössze 1 százalékát teszik ki a teljes, közel ötvenezres kínálati listának. A tervek szerint a cég a több mint 20 000 Japánban található Panasonic-márkakereskedést is igyekszik bevonni az elektronikus kereskedelembe.

Noha minden online bevétel a LifeVit.com oldalra érkezik majd, a cég azt reméli, hogy ezzel az eladási formával a már meglévő üzletekben is fellendül a forgalom, és nem lesz szükség arra, hogy a kisebb viszonteladók megszüntessék a kereskedelmet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55