Magyar szakemberek építettek mobilhálózatot a Fülöp-szigeteken

forrás: Prím Online, 2013. november 12. 09:48

Segélyszervezetek életmentő munkáját segíti az a hordozható bázisállomás, amelyet hétfőn állított üzembe a Fülöp-szigeteken a Vodafone Csoport Alapítvány. Az állomás azt is lehetővé teszi,a helyieknek, hogy elérhessék szeretteiket a katasztrofális tájfun után.

 

Múlt hét pénteken a meteorológia történetében mért egyik legerősebb tájfun csapott le a Fülöp-szigetekre.  A Vodafone Csoport Alapítvány 24 órán belül reagált a krízishelyzetre és négy önkéntes kollégát – köztük két magyart – küldött a helyszínre, hogy segítsenek a hordozható bázisállomások beüzemelésében.

 

A Fülöp-szigeteken dolgozó csapatot Pervai Csaba és Tóth Róbert – rádiós üzemeltetési szakértők – valamint az új-zélandi Adrian Bullock csoportvezető és Robert MacLennan technikai vezető alkotja. A helyszínen az a feladatuk, hogy két hordozható bázisállomást állítsanak üzembe Palóban, a Fülöp-szigetek egyik olyan régiójában, ahol a tájfun a legsúlyosabb pusztítást végezte.

 

A csoport a hétvégén utazott a Fülöp-szigetekre a Smart Communications Inc kérésére, és két hordozható bázisállomást telepítettek a Taclobantól 15 kilométerre délre található Palo térségben, az   ország leginkább katasztrófa sújtott területén. A négy bőröndben szállítható rendszer mintegy 100 kilogrammos, és akár utasszállító repülőkön is szállítható, így lehetett a tájfunt követő 24 órán belül már a helyszínen.

 

A műszer együttes egy antennát, egy összehajtható adóoszlopot, egy ipari számítógépet, egy bázisállomást, valamint az energiaellátást biztosító generátort tartalmazza.

 

A Vodafone Csoport Alapítvány hordozható bázisállomását tavaly decemberben is bevetették a Fülöp-szigeteken a Bopha tájfunt követően. A rendszer 17 nap alatt közel 300 ezer hívást tett lehetővé. Az elmúlt év során a hordozható bázisállomást használták Dél-Szudánban és a Kongói Demokratikus Köztársaságban is.

 

A helyenként 320 kilométeres óránkénti sebességet elérő szélvihar miatt jelenleg mintegy 500 000 embert kellett kitelepíteni és az eltűntek, illetve a halálos áldozatok száma pedig akár a tízezret is elérheti.

Kulcsszavak: Vodafone hálózat mobil

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50