Cisco: 70%-os növekedés Magyarországon

Kovács Attila, 2000. augusztus 15. 13:16
A júliusban befejeződött pénzügyi évében (FY00) bevételeit és értékesítését tekintve, összességében 70%-os növekedést produkált a tavalyi évhez képest a Cisco Magyarország (miközben a világon a nettó eladások 55%-kal nőttek).
Az eredményből 40%-ot jelent a Service Provider üzletág (főbb ügyfelek: Matáv, Pannon GSM, PanTel); 35%-ot az Enterprise (nagyvállalati) üzletág (főbb ügyfelek: kormányzat, ipar, szolgáltatók, kereskedelem); és 25%-ot a kis- és közepes vállalati üzletág.

Az elmúlt időszak értékesítési sikerei között sorolta fel az augusztus 15-i budapesti sajtótájékoztatón Budafoki Róbert ügyvezető a következőket: CIB Bank (VoIP szolgáltatás), ELMŰ (nagy kompetetív visszavásárlásos beruházás), a teljes NIIF gerinchálózat megépítése, Audi, Alcoa, Paksi Atomerőmű, BM Okmányprojekt. A cég hazai piaci részesedése az IDC szerint: távoli elérési eszközök terén 84%, LAN kapcsolók terén 48%, az útválasztók termékkategóriában 76% (ezen belül az ún. core routerek terén 80, a soho routereknél pedig 30-40%). Új szoftverértékesítő Cisco-partner a TC&C Kft. is, amely az első hivatalos magyarországi Call Center partner, egyaránt képviselve az ún. webline-os technológiát. Továbbra is három céggel (LNX, Synergon, NetVisor) van a Ciscónak közvetlen szerződése, továbbá a multikkal (IBM, HP, Compaq stb.), a hazai viszonteladók száma pedig megközelíti a 300-at.

Budafoki szerint a következő pénzügyi évben a mostanihoz hasonló növekedést kell elérniük; eközben a létszám 30-ról várhatóan 50-re emelkedik; jelentős szerepet kap a Service Provider üzletág, amelyet kettéválasztottak (a Matáv csoport Bernáth Ákoshoz, az alternatívok a Cisco-újonc K. Szabó Zoltánhoz tartoznak); kiemelten kezelik az IP telefonos és call centeres alkalmazásokat. A Cisco Networking Academy-k (CNA) száma a jelenlegihez képest megháromszorozódva, 54-re nő, miközben Magyarországon a tervek szerint ezer diák CNA-oktatására kerül sor.

Kulcsszavak: +céginfo Cisco-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59