A Dell új korszakot nyit a hálózatkezelésben

forrás: Prím Online, 2014. február 2. 12:30

A Dell megállapodást köt a Cumulus Networks vállalattal, amely elsőként alkotott Linux operációs rendszert hálózatkezelési eszközökhöz. A viszonteladói megegyezés alapján, a Dell az első globális end-to-end szolgáltató a nyílt hálózatkezelés területén, aki a pontos alkalmazásigényeinek megfelelően kínálhat harmadik féltől származó operációs rendszereket ügyfeleinek, beleértve a felhőszolgáltatókat és a Web 2.0-s vállalatokat is.

A nyílt hálózatkezelés új korszaka – nem aggregált hálózatkezelési modell


A Dell elképzelése szerint, az adatközponti hálózati modell egy olyan nyílt rendszer, amelyben az ügyfelek több szabvány szerinti hálózatkezelési konfiguráció, hálózati alkalmazás, illetve hálózati operációs rendszer közül választhatják ki az üzleti igényeiknek leginkább megfelelőt.
 
Az utóbbi 20 évben az adatközponti hálózat egy háromrétegű, zárt szabványokra épülő hierarchia volt, amely jellemzően házba szerelt hálózati kapcsolókat használó, előre virtualizált ügyfélkiszolgáló rendszerekhez készült.

A legújabb trendek – a szoftveralapú hálózatkezelés, a virtuális eszközök mobilitása, a hálózatkezelési minták vertikális helyett horizontális irányba tolódása, a felhőalapú hálózati megoldások és az erőforrások készletezése, valamint a szerverekéhez hasonló automatizálás iránti igény megjelenése – arra késztették a Dellt, hogy kifejlessze a forradalmian új, szabványos hálózati kapcsolókat használó Ethernet-alapú modelljét.

A Gartner iparági elemzői a következőket emelik ki ezzel kapcsolatban:

·    Az Ethernet-háló képes a leginkább megfelelni azoknak a fizikai kapcsolókat használó hálózatok egyszerűsítésével és automatizálásával kapcsolatos igényeknek, amelyeket a hálózati szakértők már a közeljövőben megfogalmazhatnak.
·    Az új, kisméretű központi eszközök használatával a hálózatkezelők 30–70 százalékkal csökkenthetik a tőkeköltségeket, az üzemeltetési költségeknek pedig akár több mint 30 százalékát is megtakaríthatják a házba szerelt kapcsolókhoz képest.


A szétbontott hálózatkezelési modell a Dell innovatív szoftverfejlesztéseinek következő lépése. E hálózatkezelési modell előnyei a következők:

·    A munkaterhelések, alkalmazások és más hálózatkezelési igényeknek megfelelően a legjobb hálózati megoldások választhatók ki, beleértve az összehangolást, az automatizálást és a felügyeletet.
·    A közös telepítési és üzemeltetési modellnek köszönhetően egységes számítástechnikai és hálózatkezelési megoldás alakítható ki.
·    A gyors, szabványalapú innovációval kihasználhatók a nyílt forráskódú adatközponti megoldások előnyei.


A Dell és a Cumulus Networks támogatja a vállatok nyílt hálózatkezelését


A Dell, a Cumulus Networks első olyan partnere, aki a szoftveralapú adatközpont kínálatával kritikus piaci rést fed le. Az együttműködés alapján a Dell először a Dell Networking S6000 és S4810, rackszekrénybe szerelhető hálózati kapcsolókhoz fogja opcióként kínálni a Cumulus Linux hálózati operációs rendszert.

A Dell és a Cumulus Networks a következő előnyöket kínálja az ügyfelek számára:

·    Gyors – Nagy kapacitású hálózati rétegek, egyedülálló ár-teljesítmény arány, gyors fejlesztés.
·    Egyszerű – Egyszerűsített hálózati automatizálás, megbízható hálózati és számítástechnikai eszközök, rugalmas megoldások.
·    Megfizethető – A Linux-alkalmazások hatalmas rendszerébe bekapcsolódva alacsonyan tarthatóak az üzemeltetési és befektetési költségek és megszünteti, az egyes forgalmazókhoz való kötöttséget.


A Dell a következőkkel támogatást biztosítja:

·    Díjnyertes, korszerű, szabványos architektúrájú Ethernet-kapcsolók.
·    Teljes körű adatközponti megoldás közös beszerzési, telepítési és üzemeltetési modellekkel, ahol egyetlen forgalmazó biztosítja a szervert, a tárolást és a hálózatkezelést – globális disztribúció és teljesítés.
·    Globális szolgáltatások központi kapcsolatfelvétellel és felelősségvállalással.
·    Hálózatkezelési szakértelem és tanácsadás az értékesítés előtt és után felmerülő esetekben, beleértve a tervezési, telepítési és támogatási szolgáltatásokat.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50