Hat versenyző az olasz mobiltenderen

MTI Sajtóadatbank, 2000. augusztus 25. 07:38
Kialakult az olasz mobiltelefon-piac megszerzéséért hadba induló versenyzők mezőnye. A harmadik generációs rendszer öt engedélyéért hatan versenyzenek az ajánlati határidő lejártától, csütörtöktől.
A hazai színekben -kötelezően - induló Telecom Italia Mobile, továbbá három ugyancsak olaszok vezette konzorcium: az Omnitel, a Wind és a Blu. A két részben külföldi konzorciális résztvevő az Andala (a hongkongi Hutchison Whampoa részvételével), valamint az IPSE, amelyet a spanyol Telefonica is jegyez. Utóbbiban azonban többségben vannak az olasz tagok.

A szabályok szerint minden egyes licenszért legkevesebb 2 milliárd eurós induló ajánlatot kell tenni, de a végleges árak várhatóan ennek kétszerese közelében lesznek.

Az olasz mobiltelefonos lefedettség szerényebb, mint a németországi, vagy a nagy-britanniai, nem érte még el a 60 százalékot sem, így minden új piacra lépő szereplő jelentős fejlődésre számíthat.

A jelentések szerint némileg meglepő, hogy az olasz UMTS-piacért küzdő vetélytársak közül hiányzik a Deutsche Telekom. Vélhetően "elgyengítette" a Telecom Italia-ért folytatott tavalyi harca. Ugyanakkor a több jelentősebb piaci tényező már gyakorlatilag ott van az olasz piacon: a Vodafone ellenőrzi az egyik pályázót, az Omnitel-t, a France Télécom 46 százalékot mondhat magáénak a hármas számú olasz mobilos vállalkozásból, az ugyancsak versenyre jelentkezett Wind-ből, a British Telecom pedig a Blu egyik fő befektetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59